Persson / Ohly imponerade stort!


Antagligen rycker någon till som läser detta. För jag är ju inte speciellt imponerad av statsminister Persson som bekant.

Men efter att ha lyssnat på dagens partiledardebatt kan jag återigen konstatera att GP är en mycket skicklig debattör. Den enda som kom i närheten var Lars Ohly.

Den borgerliga fyrklövern gjorde vad de kunde men Persson kan numer luta sig bakåt och tala statsmannamässigt. Det gjorde att borgerliga påläggskalvar som Reinfeldt mer verkade delta i en debattafton på någon gymnasieskola.

Persson tog dessutom loven av Folkpartiet vilket gläder ett tigerhjärta. Han förklarade det som alla vet, folkpartiet står nu till höger om högern. Det är något som fler än Persson kan konstatera.

Idag är det nästan precis 11 månader till valet. Det är nog ingen tvekan om att

(v)-(s)-(mp) kommer att gå upp rejält i opinionsundersökningarna framöver.

För om dessa partier lyckas göra valet till ett val mellan höger och vänster, och allt tyder på att så blir fallet, så kommer raset att bli stort för den s.k. ”alliansen”.


2 svar till “Persson / Ohly imponerade stort!”

  1. Det tror jag oxå! Men problemet med 4% spärren. Varför inte en valunion ml v o mp? Miljön är ju viktig hos båda å skiljer det så mkt i öv?