Persson drömmer om (fp) och (c)?


Jösses, ska jag gå på den här finten? Enligt Expressen så cirkulerar ett ”hemligt dokument” inom partitoppen hos (s).

Vore det yttrandet korrekt så skulle knappast Expressen ha sett det. Troligen är det 1) antingen ett resultat av sossarnas spindoctors agerande 2) ett påhitt av borgarna 3) eller som vanligt när det gäller Expressen, dvs ljug.

Det lite jobbiga med en sådan nyhet är tyvärr att den inte är helt orealistisk. Göran Persson vill under inga omständigheter bli bonde nästa höst. Trots att det vore det bästa för både landet och honom själv.

Och i all den stund regeringen Persson hotas kan man på fullt allvar befara allianser. Jan Björklund skolminister,

Mauricio Rojas invandrarminister..

Undrar vad som krävs för politisk asyl i Norge?

Att rösta på Persson innebär att rösta på borgarna, det har jag alltid sagt.


11 svar till “Persson drömmer om (fp) och (c)?”

 1. Om mp eller v halkar uder 4%-spärren så torde det — givet att inte kd och c gör detsamma — vara dödsstöten för fortsatt (s)kitstyre. det är ju inte alldeles otänkbart att det är något ”perssonskt” bakom detta och inte bara en anka.

  Om det är något bakom detta kan jag även tänka mig att en läcka som denna är lika medveten som taktiken att gardera med c- och fp-flirt om ett av S samarbetspartier faller ifrån.

  Vad är nyttan av en sådan läcka? Jo, att förbereda c och fp på att ens tänka i banorna av en bruten allians, och endast dessa tankar sjulle ju i sig påfresta alliansen.

  Nu behöver det ju inte alls va på det sättet. Huvudtesen när det gäller Expressen måste ALLTID vara att det är nys. (Märkte du ordfelet i meningen ”…dokument som cirkulerat i partiets toppskick”. Topskick! Hahaha!!! Och sedan:

  ”Orsak: både miljöpartiet och kristdemokraterna
  kan åka ur riksdagen. Då får varken höger- eller
  vänsterblocket egen majoritet.”

  Hahaha!!! Alla röster på partier som INTE kommer in i riksdagen tror journalisten räknas in som procent i den räkning som ger ett block majoritet – SANSLÖST Expressen- idiotiskt!!! :-D

  Förresten, Björklund är inte värre än den Caligula-aktige lärera vi hade som slog käppen på våra bänkar så att flisorna rök. Det vore även ju utmärkt om alla vänsterpartister flyttade till Norge, men det säger jag inte med Caligula/Björklund-hårdhet, och tänker inte tvinga någon. Det är fint i Norge och isolerad i en stuga vid en fjällbäck gör inte ens en diktator eller kommunist nån större skada…

  /filosoferande, Magnus

  Kan du inte fixa så att kommentarslänkar till bloggar som inte är vänster också fungerar? magnusorerar.blogspot.com, alltså.

 2. Nu har det väl snurrat till för jinge, att rösta på Persson är samma sak som att rösta borgeligt… Persson kämpar med näbbar ock klor för att städa upp efter nio år av borgeliga regeringar och som tack får han foten av Jinge som härmed får foten av KAS

 3. Men Jinge har en poäng även för socialdemokrater kas. Vill man ha en socialdemokratisk regering men inte vill att Persson samarbetar med borgarna så är det enda rätta att rösta på vänstern. Då tvingas sossarna att samarbeta vänsterut på något sätt istället för att gå ännu mer i borgerlig riktning under Perssons befäl.

 4. Håller med kas, borgarna försöker med olika trix. Ang Magnus bedömning så: märk av mp tar v-röster, dvs säkrar sig ovanför 4% spärren som de fått svårt för annars pga bensinspriser, elpriser mm. Givetvis kommer vänstersossar att stödrösta V.
  Däremot kd – vem röstar på ett sådant litet extremistparti? Junilistan, som förhoppningsvis får 3,5%, tar röster både från kd o C. Har vi tur så åker båda ut, frånsett möjlighet till valunion. Märk att omvärldsutvecklingen kommer att avgöra för de 20% som är osäkra å avgör valet. Jag är rätt säker på fortsatt S styre, pga S beslutet om full sysselsättning. Troligen ca 40% S och 10-15% v o mp.

 5. Värt lyfta fram – världen går ju inte under för S strategi. Fp o C är ju ute på felaktiga nyliberala vägar, som bla påven fördömmer och alltfler i USA. Att då göra sin medmänskliga plikt å rätta dessa partier – är det fel? Kompromisser och inte enögd psykopatisk ensidighet a´la Bush – är givetvis bra. Men fö hoppas jag ju – o tror – på vänsterseger. Märk Norge. Men nu oxå kommunvalen i Danmark, bla köpenhamns kommun är ju så röd att de blå måste flytta (70% icke-borgerligt el så, om man räknar in socialliberala RV). Kd håller nog på att avslöjas som det icke-kristna parti det är.

 6. ”Persson kämpar med näbbar ock klor för att städa upp efter nio år av borgeliga regeringar och som tack får han foten av Jinge som härmed får foten av KAS”

  Oki.. :) Mja, redan i ursprungsläget anser jag att du är på en cykeltur på vinden Kas! Persson och hans regeringskollegor är i högsta grad borgerliga redan som det är. Sossekollektivet är dock inte det i allmänhet, småborgerliga kanske men hyfsat många är vettiga människor med vettiga värderingar.

  En röst på Persson har alltid varit en röst på borgerliga värderingar om ett samhälle med kapitalistvänlig regering.

  Får jag en fot för det så må det vara hänt. Tur att du inte har värre vapen än så.. :-)

 7. ”Att rösta på Persson innebär att rösta på borgarna”

  Jinge det var det första citatet som jag inte förstod.

  ”En röst på Persson har alltid varit en röst på borgerliga värderingar om ett samhälle med kapitalistvänlig regering.”

  Din andra skrivning förstår jag pricis vad den betyder och jag kan väl säga att den meningen kunde lika gärna vara skriven av mig.

  Vänligen KAS

 8. ”Jinge det var det första citatet som jag inte förstod. “En röst på Persson har alltid varit en röst på borgerliga värderingar om ett samhälle med kapitalistvänlig regering.””

  Betydelsen är solklar. Röstar man på (s) i riksdagsvalet så röstar man på en borgerlig politik. Så har det väl varit de senaste 30-40 åren fast förstås i stegrad omfattning.

  Tror du t.ex. att Göran Persson hade fått en plats i regeringen om Palmes 70-talsregeringar hade fått chansen att välja in Persson av idag? Han skulle sparkats ut ur partiet snarast..

  Finns det någon socialist i vår regering?

  Vilket år var det senast en socialist satt i regeringen? Ska du hitta demokratiska socialister finns det bara ett parti och det är Vänsterpartiet. Det är möjligt att det finns några andra grupper som är demokratiska oxo, men jag vet isf inte vilka..

 9. bb, som brukar dilla om övernaturlig New Age: ”Givetvis kommer vänstersossar att stödrösta V. Däremot kd – vem röstar på ett sådant litet extremistparti?”

  Givetvis kommunistiska V och kd är ett litet extremistparti. Jodu! Kd är det enda partiet med konservativa drag, stöder homosexuellas rättigheter men tog som enda parti t ex samma ställning som i stort sett samtliga remissinstanser i adopteringsfrågan. Kd ligger närmre borgerliga partier på kontinenten än andra svenska partier, men är i förhållande till dessa snarast vänster. Men det beror ju på en svensk så att säga politisk off-set åt vänster. Men här har man ju inget att hämta med argument, och jinge låter selektivt länka kommentarers länkar (inget svar om det i Jinges kommentar) och ord om att V är normalitet och borgerligt är extremistiskt, ja allt är som en komiskt litet potthål av intelligensbefriad vänstervilset ordbajseri som naturligtvis aldrig kan inse sin extremism. :-]

 10. http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,732579,00.html

  Jag är jesustroende därför säger jag att Kd INTE är kristet. Dom åberopar gyllene regeln för – men med ansvar för de fattigaste o mindre för rika när det gäller skatter, myndighetsutövning och likhet inför lagen.
  Jesus var snarast enligt min bedömning och tex Påven, katolske biskopen i Sverige just ”demokratisk socialist”.

  Persson är likaså Jesustroende men i mitten. Därför tänker han nu med bla Metallordförandens stöd initiera en mittenpolitik och driva hela alltet åt höger. Så jinge fick helt rätt! Det enda nyliberala jag kan säga att konstitutionellt att vissa ställen borde kanske vara just nyliberala, som New Hampshire i USA. Möjligen anpassning efter danska konstitutionen, så kan nyliberaler å vänster flytta dit de känner sig hemma och bidra till det samhället. Det är ju fö junilistans politik. Men jag tror fö på vetenskapens framsteg och – ett andligt ingripande om ngr år till följd av möjlig världsutplåning till följd av psykopatens Bush framprovocerade kärnvapenkrig i Iran, Kina mfl platser.