Persson avgår vid extrakongress i Mars!


Äntligen avgår Göran Persson!

Han förstod att det inte går att fortsätta efter den massiva kritik han fått inom det egna partiet och från hela arbetarrörelsen. Tack för det, det var efterlängtat! Det måste bli Margot Wallström, och om hon inte går att övertala så måste det bli Vanja Lundby Vedin. Ulrika Messing som det spekulerats om tror jag inte ett ögonblick på.

Jag kan inte påstå att jag är speciellt överraskad. Så här skrev jag i min förra bloggpost: ”Men en sak är fullständigt klar redan nu, och det är att socialdemokraterna behöver en ny partiordförande och att – det är bråttom.

Jag tror att väldigt många socialdemokrater andas ut nu samtidigt som de givetvis ångrar att de inte sett till att detta skett för många år sedan! Det hördes också på publiken på den socialdemokratiska valvakan, de lät tämligen avmätta i sina applåder och det visar att de redan har sina tankar på vem som ska efterträda Persson. Jag tror att Per Nuder är en av de sista som kommer att diskuteras, han har i alltför hög utsträckning varit Perssons kronprins och det ligger honom i fatet.

Andra bloggar om: , , ,

[tags]Göran Persson Avgår, Politik, Val 2006, Socialdemokraterna[/tags]


6 svar till “Persson avgår vid extrakongress i Mars!”

  1. Vem bryr sig – inte jag. Jag röstar alltid på partiet, skit samma vem som är ordförande. Jag röstar inte på socialdemokraterna, men det gäller i högsta grad socialdemokraterna: de skiter i vem som är partiledare. De älskar partiet. Vi väljer väl inte mellan Göran och Fredrik utan mellan (s) och (m). Fast vi enligt Jan Myrdal väljer mellan vit hatt och hatt vit. Det blev hatt vit.

  2. Som Alliansare tycker jag Margot hade varit bra, tom mycket bra. Hon är ju socialliberal ut i fingertopparna. Kanske då kan vi se att socialliberaler går samman över blockgränserna.

  3. Gott så. Bara bra att han annonserade sin avgång direkt, så att spekulationerna kom ur vägen och oppositionsarbetet kan inledas ostört. Ska bli intressant att se hur Alliansen kommer att reagera när de inte kan stå och peka finger på GP.

  4. Det ska bli intressantast att se hur dom ska hantera Kommunals nästa storstrejk.

    Dom lär inte lägga ner den här gången varken av egen vilja eller på order från LO.