Pär Brumark och Antipiratbyrån läser bloggar


Nu i morse när jag vaknade så hittade jag en kommentar från Pär Brumark på en gammal bloggpost med rubriken ”Piraterna Bortgjorda”.

Att piraterna med tillhörande ”piratparti” är bortgjorda så att det både räcker och blir över råder det knappast några tvek-samheter kring. Mest kanske för att högerextremisten Carl Lundström deltagit initialt med att finansiera den mångmiljon-industri vars symbol numera är ett sjunkande piratskepp. Som socialist kan jag inte annat än att kräkas över en verksamhet som gör ägarna till
– mångmiljonärer – genom att tillgängliggöra stulet material.

Att Piratpartiet själva inte lyckas prestera någon genomtänkt politisk ståndpunkt annat än ett allmänt hållet prat om att motverka Bodströmsamhället visar tydligt på det intellektuella tankegods som snurrar runt huvudet hos de aktiva. För att det snurrar kan vi vara övertygade om.

Att ha en önskan om att upphäva immateriell rätt (upphovsrätten) och göra sammalunda med Bodströms roll inom regeringspartiet imponerar inte på mig. Men Brumark då? Jo, så här skrev han i en kommentar till den bloggpost där jag ondgjorde mig över piraterna:

”Har normalt inte tid att titta på forum och bloggar utan får den informationen i andra hand. Denna Bloggen tycker jag tillhör de mest seriösa jag sett.”

En av de mest seriösa bloggar han har sett?

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till ett sådant yttrande. Visst är det skoj att bli betraktad som seriös, men av Antipirat-byråns folk? Mja, det där behöver jag nog klura på ett tag.

Om nu Piratpartiet och mångmiljonärerna bakom The Pirate Bay också förklarar att jag är seriös så kommer jag att få upp-kastningar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]politik, carl lundström, sverigedemokraterna, the pirate bay, piratpartiet, fildelning, pär brumark, antipiratbyrån, bodströmsamhället, mångmiljonärer, the pirate bay[/tags]


11 svar till “Pär Brumark och Antipiratbyrån läser bloggar”

 1. På vad grundar du påståendet om att vare sig Piratpartiet eller the Pirate Bay skulle vara ”mångmiljonärer”?

  På vad grundar du påståendet om att man skulle vara finansierade av Carl Lundström?

 2. Fniss… Du kan få till en del otroligheter ibland, Jinge… Och då kallas det för seriöst. :-D
  Men vi är ju bara människor… ;-)

 3. Öh..så vitt jag förstår är det väl så att det är en högerextremist som ligger bakom webhotellet de anlitar, vilket i princip är en helt annan sak än att personen ”ligger bakom”.

  Sedan kan man givetvis ha synpunkter på att anlita ett webhotell som en högerextremist profiterar på, det tycker jag man ska ha.

  Vidare anser jag att det finns en definitionsmässig skillnad mellan att kopiera något och att stjäla det…Det finns ingen som säger att något som kopieras med stor säkerhet skulle ha köpts. Man berövar heller inte upphovsrättsinnehavaren någon möjlighet att använda eller sälja sin produkt, så jag vet inte om jag köper stöldbegreppet i sammanhanget.

  Sedan vill jag ge dig rätt vad det gäller piratpartiet, det är flummigt, inte tu tal om saken.

  Piratkopiering är inget nytt, som gammal datornörd har jag sett det förekomma sen jag lade vantarna på min första dator och började träffa entusiaster (21 år sedan)

 4. Högerextremisten i fråga, Carl Lundström, har bidragit pekuinärt till starten av TPB. Han har bidragit även till de nazianstuckna Sverigedemokraterna och, enligt uppgifter på nätet, till uttalat nazistiska grupper som jag förstått saken. Hade han bara ägt webbhotellet hade jag inte anlagt några speciella synpunkter. Men – jag återkommer i ämnet..

 5. Det är ju klart han tycker din blogg är mest vettig – den är ju faktiskt nästan den enda bloggen i Sverige som faktiskt håller med honom.

 6. Ja det är illa Yabosid!

  De flesta håller med men – håller tyst..

  Sorry Yabosid! Jag gillar inte att högerextremister och multimiljonärer berikar sig på olika film- och musikskapares verk för att få tyngre plånbok. Jag kräver MER av de jag länkar till. Plonk!

 7. Uhm, jag tycker det ar battre att Carl lundstrom ger pengar till Pirater an att han ger dom till nazister.. Med din logik sa borde TPB gjort att nazisterna fick mindre pengar?

 8. ”Sorry Yabosid! Jag gillar inte att högerextremister och multimiljonärer berikar sig på olika film- och musikskapares verk för att få tyngre plånbok. Jag kräver MER av de jag länkar till. Plonk!”

  Vill gärna se källa på var dessa påståenden kommer från? Någon annanstans än Brumark?

 9. Snälla Ni!

  Vi kanske inte står politiskt samma sida (jag är inte socialist), men det hela handlar om kommersiellt/moraliskt hykleri från The Pirate Bays sida. Där tror jag många har en viss värdegemenskap. Skulle i större skala lika gärna kunna ha gällt andra former av politiskt, ekonomiskt eller allmänmoraliskt hyckleri. Jag gör knappast detta för pengar eller populäritet. Ägnar mycket av min tid just åt att motarbeta all form av hyckleri, Högerextremister och skräp.

  För min ”creds” skull vill jag ge ett av många exempel (som inte ens Rasmus Fleisher hos Piratbyrån vågade vara med om för kartläggning långt innan ”The Pirate Bay” saken). Fick dock hjälp från helt andra nätverk:

  http://sydsvenskan.se/malmo/article125243.ece

  I hast

  MVH

  Pär Brumark (eller TPB=The Pär Brumark:-)