Pendeltågseländets nya varianter


I samband med avregleringen och konkurrensutsättandet av kollektivtrafiken i Stockholm drabbades vi av Connex AB.

Nu har ett nytt företag, Tågkompaniet AB, fått överta den spårbundna pendel-trafiken och man kunde ju hoppas att det skulle bli bättre. Men tyvärr är så icke fallet. Pendeltågseländet fortsätter och det med oförminskad styrka.

Under de senaste veckorna har jag varit i Nynäshamn tre gånger. En av dessa gånger var tåget försenat 24 minuter samtidigt som högtalarsystemet envist hävdade att det var fem minuter försenat. Hela tiden, detta trots att det redan var 20 minuter över tiden. Andra gången ställde de in ett tåg men meddelade över huvud taget inte resenärerna vare sig på monitorer, skyltar eller i högtalarsystemet. Nästa gång ställde de in tåget och meddelade resenärerna att de skulle sätta in ersättningsbussar.

Några sådana kom inte och senare fick jag höra att de kört vilse…

De nya pendeltågen (bilden) har luftkonditionering. Idag åkte jag i en vagn som hade ca 12-13 graders inne-temperatur. Visst är det rätt så varmt i Stockholm för närvarande, men.. i

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, pendeltågseländet, tågkompaniet, connex[/tags]


3 svar till “Pendeltågseländets nya varianter”

  1. Inte är det mycket som fungerar i kollektivtrafiken längre. Hela upplägget är fel utformat. Det är många bolag iblandade. ”Ju fler kockar ju värre soppa”. Och så har vi den här lagen om offentlig upphandling som är felkonstruerad. Lagen orsakar att man är så illa tvungen att välja de sämsta entreprenörerna (billigaste). Visst är våra politiker fantastiska som hittar på alla dessa dumheter. Ingen av dem tar sitt ansvar heller när det går fel.
    I vinter skall man dessutom dra in trafik eftersom det nya biljettsystemet orsakar mindre intäkter.

  2. Tågkompaniet är inget ”nytt” företag dock. Tågkompaniet (förutsätter att det är samma Tågkompaniet AB som drev norrlandstrafiken förut) drivs en gamla SJ-chefer.

  3. ni har iallafall luftkonditionering vi har kokheta gamla pendeltåg där fönstrena inte går att öppna längre och smutsiga nedsuttna säten att sitta på