Palestinska offer för den israeliska arméns attacker


Från och med idag ska jag börja redovisa antalet offer för den israeliska ockupationen och aggressionen mot palestinierna.

Som bekant startades den senaste intifadan av Ariel Sharon. Varje gång jag skriver något om konflikten ska jag redovisa en uppdaterad siffra och till höger kan du se dagens.

De som mördades och skadades igår finns ännu ej med i statistiken.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, palestinska offer, intifadan, israel, brott mot mänskligheten, krigsförbrytelser[/tags]


10 svar till “Palestinska offer för den israeliska arméns attacker”

 1. I sann journalistisk anda borde du också publicera de israeliska offren för det palestinska våldet. Skillnaden mellan de siffrorna torde säga en del om vilka det är som står för det verkliga våldet i området.

 2. Att den startades av Sharon är ju en modern myt, enligt Arafats tjänstemän så var den ju plannerad sedan långt innan… men det är klart upprepar man något tillräckligt många gånger så blir det väl sant :)

 3. Tja Arafats regering var ju inte så trovärdig, men att en judisk man skulle ta en promenad på en kulle som orsak till en massiv våldsspiral är ännu otroligare.

 4. ApanApansson: Trams, det är inte en ”modern myt, utan en israelisk sådan!

  Om nu Intifadan var ”planerad sedan långt innan” kan man ju i sådana fall fundera varför Sharon då var tvungen att plötsligt ränna dit i ett oerhört känsligt läge….

 5. Eric:
  Det finns inte ett enda så kallat ”bevis” för att Arafat skulle ha startat Intifadan.

  Och vad Osloavtalet ”tillåter” har inte ett skvatt med Sharons promenad att göra!
  Sharon var ju mot avtalet

  Sharons promenad var ett sabotage som den måttligt begåvade Ehud Barak, tydligen inte genomskådade.

 6. Sharon hade all rätt att besöka tempelberget som privatperson. Men i spetsen för en mindre armé av beväpnade vakter? Just Sharon var ju på goda skäl hatad av palestinierna för sin roll ty ex i massakern i Kibya och långt senare i Sabra och Shatila och han gjorde ingen hemlighet av att han ville göra hela Jerusalem till israelisk huvudstad. Det hela var en rent politisk gest från Sharons sida. Notera, Eric, från Sharon, inte från Israel. Det var många i Israel som också retade upp sig. Israels inrikesminister kallade det hela ”a silly show”.

 7. Jinges siffror verkar vara från röda halvmånen, IDFs motsvarande siffror för israeliska offer (15 jan 06) är 1084 döda och 7633 sårade, dvs runt en fjärdedel.
  IMO är tvångsrivningar, inskränkningen i rörelsefrihet och mark- och vattenstöld större problem; där är det svårt att hitta något motsvarande på den israeliska sidan.