Palestina och E-U-S-A…


Jag tycker att det känns svårt att skriva något om situationen för palestinierna. Jag började dagen som vanligt med att skumma svenska tidningars webbsidor, för att sedan fortsätta med utländsk media.


Av naturliga skäl
så förekommer det både motsägande och förvirrad information på alla håll och kanter, men gemensamt för medierna idag är talet om en militär intervention i Gaza. Det sägs bland annat att Israel ska gå in med en pansardivision och två infanteridivisioner understödda med flyg. USA har dessutom hävdat att de direkt upphäver alla restriktioner mot att utbetala pengar till den palestinska myndigheten om det bildas en regering utan Hamasministrar.

Så talar ”demokratins försvarare” år 2007.

Först är man angelägna om att palestinierna går till valurnorna i demokratiskt välordnade val, sedan röstar palestinierna ”fel” eftersom de är trötta på Fatahs politik som i mångt och mycket mest går ut på att gynna sina egna höga funktionärer.

Att Israel är ett land som kallar sig demokratiskt har vi hört. Det är den första stora lögnen eftersom landet är etnokratiskt och dessutom en apartheidstat. Den andra stora lögnen är att EU behövs som en motvikt mot USA. Det visar sig mer och mer för varje dag som går att EU inte är något annat än ett bihang till USA, ett E-U-S-A.

Här i Sverige talar högerpolitikerna idag om den ”Euroatlantiska säkerhetszonen”. Det är bara att hoppas att innevånarna i landet hör vad det är högerpolitikerna säger och förstår vart de vill komma… Källor: SvD DN DN2 DN3

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]E-U-S-A, EUSA, Palestina, Gaza. Västbanken, Israel, Apartheidstat, Mellanösternkonflikten, FN, Politik[/tags]


9 svar till “Palestina och E-U-S-A…”

 1. (1)Om Israel ingriper i de interna konflikter mellan Hamas och Al-Fatah det betyder att Israel kommer att hjälpa Al- Fatah i deras sträva att återstå makten i Gaza , det vill säga det skulle bli samma militar lösning som i Somalia.
  Armen från Etiopien invaderade Somalia och krossade de islamister som hade taguit makten, men för Armen från Israel det kommer att inte att bli lätt uppgift , men efter det, allt kommer att bli som vanligt det vill säga bara förhandlingar som leder ingentans men en sådan seger det skulle bli mycket besvärligt för all Fatah för att i praktiken den innebär att Al-Fatah får makten från Israel .

  (2)Om Israel ingriper inte i de interna konflikter och Al-Fatah bildar en regeringen utan Hamas då Israel, USA ,EU är tvungen, att sluta blockaden mot Palestina då kommer pengar att flöda in och Cisjordania och Västbanken ,då utveclkingen kommer att bli son i Corea , det vill säga två stat en fattig och en rik .

  Om sådant utvecklingen sullle hända då kommer Cisjordania och Västbanken att bli mycket frangångrika elle rika och Gaza kommer att bli ännu mer fattig då kommer tusentals Palestinier son bor i Gaza att fly till Cisjordania , tills Hamas försvinner från makten i Gaza men det kan ta tills 3 eller 4 år att försvaga Hamas tll de försvinner under tiden som Hamas håller makten i Gaza det går inte all bilda en Palestinsk Stat

  Vilken alternativiv kommer att välja Israel enligt sina militära och politiska intressen? För mig Israel kommer att välja alternativ 2.

 2. ”Euroatlantiska säkerhetszonen” är ett uttryck som kunde vara hämtat direkt ur 1984 av Orwell.

 3. EU behövs som en motvikt till USA men då kan inte utrikes-säkerhetspolitiken styras från nato högkvarteret i bryssel och i förlängningen pentagon och vita huset. Men jag misstänker att svenska folket aldrig kommer att få chans att debattera detta. Det är också allt för många som sitter fast i tänkandet från kalla kriget och tycker att en värld under amerikansk ledning är enbart positiv.

  Ironiskt nog är det många amerikanska säkerhetsdebattörer som tycker att det vore bra med ett vuxnare och mer självständigt EU en attityd som inte nått fram till Europa ännu.

 4. Det där med EUSA var bra. Det är underligt att inte fler märkt detta?

 5. Det är riktigt att USAs ensidiga hållning och Israels självupptagenhet har hjälp till att skapa dagens problem. Men jag kan inte hålla med om din slutsats. EU går inte i USAs ledband. Om Hamas skulle ges ok som en demokratisk del av en regering skulle samma demokrati snabbt undergrävas av Hamas självt. Hamas utnyttjar demokratin till sin egen fördel. Trots Hamas egen ensidighet är det viktigt att driva en dialog med dom. Deras hat är trots allt förståeligt.

  Sedan skulle det verkligen hjälpa Palestinas sak om många i Sverige kunde släppa sitt hat mot USA.

 6. EUSA var en bra benämning. Det är vad moderaterna försöker smyga igenom. Vi måste ut ur EU fort som attan!

 7. Förbannat bra bild. Jag har aldrig tidigare sett en bild som fått mig att känna ”Ojojoj vad liten en människa är när den ställs öga mot öga med en sådan monstermaskin till tank”.

 8. Den bilden fanns för några år sedan på baksidan av Röd Press (Ung vänsters utåtriktade tidning) med texten ”GATSTEN – När du får oväntat besök”. Gatsten skrivet med Gevalia-typsnitt :) Den bilden hänger sedan dess uppe på väggen i mitt barndomsrum hos föräldrarna.