Överraska med en helt unik julklapp till tomtepris!Nu är det jul igen! De flesta av oss ger bort julklappar, även jag i begränsad omfattning.
En bra julklapp ska första och främst vara just bra, och den ska vara överraskande. Här ett glödhett tips – Ge bort boken ”USA som världspolis. Amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945”. Det är den bästa boken som finns, åtminstone på svenska, ja åtminstone just nu – tycker åtminstone jag – som skrivit den tillsammans med Ulf Karlström. Själv ger jag den som enda julklapp till familj och vänner (utom till små barnbarn). Följ mitt exempel! Den som får den kommer att få en annan, bättre bild av världen (om inte får ni reklamera) – åtminstone om de läser boken. Dessutom är den julklappen troligen inte väntad.
Jultomten 2013 untitled

Boken är på knappt 400 sidor och kostar egentligen 185 kr, exkl porto. Den som beställer den före Julafton får köpa den för tomtepriset 170 kr!!!Andra rear efter jul. Vi rear före jul, och normaliser (=höjer) sedan priset. Bra vad?
Kan beställas från macoma.karlstrom@telia.com. Oavsett uppfattningar om världspolitiken hittar du massor av fakta och referenser. Köp, läs, njut, förarga dig, reagera! Kom i diskussion och analysera, eller gräla för en gång skull med din familj och dina vänner om hur världen ser ut, inte nödvändigtvis på julafton dock. Alla kommentarer till boken publiceras här på bloggen, även om någon rentav är kritisk.

Ulf Karlström 8428759907_ac0a6a61ce_o

Vad handlar den om?
USA är världens mäktigaste stat och dominerar helt militäralliansen Nato. Denna stat har sedan mer än 100 år varit inblandad i ett mycket stort antal konflikter och krig över hela världen. USA har blandat sig i andra länders inrikespolitik i en omfattning som saknar historiskt
motstycke. Man har smugglat in pengar och vapen till USA-vänliga grupper, startat upplopp och uppror, tillsatt och avsatt presidenter, anfallit och ockuperat andra länder.
AR Soradbild imagesCA1MXXPN

Hur har det kunnat bli så? Boken presenterar en mängd fakta om USA:s utrikespolitik, ekonomi, handel och militära kapacitet och hävdar att utrikes- och militärpolitik har sin grund i ekonomiska intressen. Här ges vidare en bred beskrivning av FN och andra
internationella organisationer, biståndspolitik, världsfattigdomen samt den globala ekonomiska
ordning vi ser idag.

Trots USA:s mäktighet har dess ledning försatt sig i ett allt svårare läge, där nya stater och grupperingar är ivriga att ta över. I två avslutande kapitel försöker vi bedöma de aktuella motsättningarna i världen och vad vi kan vänta oss av framtiden.

Vi försöker också ge beskrivning av karakteristika för dagens imperialism, dels mot bakgrund av analys av de data vi har och dels mot bakgrund av andra författare arbeten, alltifrån Hobson över Lenin och Magdoff till Fuchs och Harvey.

Framsida Untitled-1-Recovered


intressant.se, ,, , , , , , , , ,, , , , , , ,, ,

DN 4/11 DN 2 4/11 ICIJ:s rapport DN 4/4 SvD 4/4 Ab 2/4 Flamman

Hurun Report Intervju med Noam Chomsky Data från VärldsbankenDN 2/3 Dokument utifrån USA-bloggen DN 13/2 DN 2 13/2SvD Expressen 13/2 Ab 13/2Annarkia Clartes Kinannummer Ab 17/1 Kritikerstorm mot Janne Josefsson DN 7/11 DN 8/11 SvD AB Expressen SvT SR Stiglitz i SvD 4/11Wolodarski i DN 4/11 DN1 17/10DN 2 17/10 DN 3 17/10DN 4 17/10DN 5 1/10 DN 6 17/10 SvD 17/10 SvT Rapport 24/9 SvD 26/9 Equality Trust DN recension DN 20/9 recension av Nina Björks bok
SvD
Occupy Wall Street 4/9


2 svar till “Överraska med en helt unik julklapp till tomtepris!”