Osynligt parti skrämmer centern


Ja så sägs det enligt den artikel jag länkar till nedan. Ett parti som kallar sig ”Osynliga Partiet” klottrar ”Rör inte LAS” lite här och där..

Ekot: ”Flera av centerpartiets lokaler i landet har utsatts för sabotage med stenkastning, äggkastning och klotter. Det säger partisekreterare Jöran Hägglund som misstänker att det kan vara partiets förslag om att slopa anställningsskyddet för unga, som kan vara orsak till skadegörelsen. – Vi har sett på något ställe där man har sprejat ”Rör inte las” på väggen och det är väl klart att det är en politisk markering, säger Jöran Hägglund. Så du misstänker att det här har att göra med det förslag som ni har lagt fram om las och som liknar det som fanns i Frankrike? – Vi ser ju på diverse hemsidor också att det finns direkta uppmaningar där det finns jämförelser med det gatuvåld som har förekommit i Frankrike och där man tycker att man borde göra samma sak i Sverige riktat mot oss.”

Att många irriterar sig på att Centerpartiet så till den grad ramlat in i högerfållan att de numer har blivit fiender till LAS och ungdomars anställningstrygghet vet vi. Det är inte lika klart varför de blivit ett höger-populistparti, men så är det uppenbarligen.

Men talet om organiserad skadegörelse är i alla fall i skrivande stund inte särskilt tydligt. Det är för all del möjligt, men personligen har jag inte sett de hemsidor som Joran Hägglund talar om. Däremot har jag sett åtskilliga som kritiserar centern, och det med all rätt. Nu har jag för all del inte läst så noga på ”Osynliga Partiets” hemsida men det verkar vara ungefär samma skrot och korn som ”Global Intifada”. Dvs. ett antal östermalms-ungdomar som lider av en massiv tristess och leker anarkister.

I vad mån denna lilla grupp har något att göra med klotter och skadegörelse har jag givetvis inte en aning om. Samtidigt så kan jag inte låta bli att tänka ”follow the money”. För alltid när något i den här vägen händer så bör man fråga sig vem som faktiskt tjänar på det, eller drar nyttan av det.

Det är givetvis inte speciellt svårt att tänka sig att en omfattande förföljelse av just centerpartiet, med tillhörande publicitet,

omfördelar antalet röster inom höger-alliansen.

Därmed påstår jag givetvis inte att Federley & Co är ute och klottrar och kastar ägg och sten för att skaffa sig extra publicitet. Nej, ska sanningen fram så tror jag nog att de är oskyldiga även om tanken kittlar..

Ekot: ”Men centern tänker inte göra som den franska regeringen, det vill säga dra tillbaka förslaget om slopat anställnings-skydd för unga,” säger Jöran Hägglund.

Nej det vore ju synd. För det förslaget är så bra att det skulle skrivas in i parti-programmet.

För det är givet att alla som inte redan är helt etablerade på arbetsmarknaden uppmärksammar vilket parti de INTE ska rösta på, och den skuggan riskerar nu att falla på hela högeralliansen. Så var nu ståndaktiga centerpartister!

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, centern, högeralliansen, osynliga partiet[/tags]


6 svar till “Osynligt parti skrämmer centern”

  1. Det är lite märkligt med vilken lätthet Jinge viftar bort skadegörelse och andra odemokratiska yttringar från Gatans Parlament. Ponera att det var muffare som var ute och härjade på stan, då hade det nog blivit annan ton i skällan… Jag kan se framför mig Jinges fina bilder på ansvariga muffare och långa indignerade textsjok som skrek: så här är dom! Tänk på det i höst!

  2. Aaah! Vill du ha receptet? :-)

    Nää, jag viftar inte men bortsett från att ”någon” krossat ett fönster ”någonstans” så fanns det inte mycket substans i storyn. Det verkar mer vara ett försök att få publicitet. Och det är lite extra lustigt att illgärningsfolket tros komma från ett OSYNLIGT parti.. :-)

    Tänk, hur skulle det se ut om de kom in i riksdagen?

  3. Enligt deras egna åsikter vill dom maska på jobbet mm mm mm, så man kan ju undra varför dom är emot förslaget iom att det knappast kommer att beröra dom?

  4. ”ett antal östermalms-ungdomar som lider av en massiv tristess och leker anarkister.”

    Jag vet inte ens var i Stockholm östermalm ligger. Jag kommer från en jävla bondhåla mitt i skogen och mina föräldrar har jobbat på golvet i samma fabrik i 30 år.