Osynlige Reinfeldt överlämnar ansvaret

Nu föreslår regeringens utredning att internetleverantörerna ska ta ansvar i stället för att regeringen själva ska fatta ett beslut som kan väcka kritik.

DN: ”…Därför föreslår Cecilia Renfors att internetleverantören genom vite ska kunna tvingas att agera. Ett exempel på detta agerande kan vara att säga upp avtalet med abonnenten. På så sätt ska intrången hindras.

– En internetleverantör ska säga upp abonnenter som använder nätet för att dela ut upphovsrättsligt skyddat material i stor omfattning. Det är inte tillåtet att ladda ner material, men att ladda ner räcker inte för att stänga av en abonnent, säger Cecilia Renfors till TT.”

Lite typiskt för vår nya högerregering, i stället för att stifta tydligare lagar som direkt drabbar fildelarna så överlåter man med varm hand besluten till internetleverantörerna själva. Då slipper man den massiva kritik som kommer från landets miljontals fildelare – tror man.

I själva verket så blir det tydligt att regeringen gömmer sig bakom beställda utredningar, och Reinfeldt kan fortsätta att gömma sig bakom fackministrarna och i garderoben i det Sagerska palatset.

Snacka om konflikträdd regering, varför blir jag inte förvånad?

Källor: SvD DN DN2

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Fildelning, Högerregeringen, Konflikträdsla, Val 2010, Reinfeldt, Osynlig, Regeringen, Politik[/tags]