Opus Dei-sekten


Den katolska fundamentalistiska sekten Opus Dei har smugit sig in i Sverige genom att inte använda sitt rätta namn.

I t.ex. Norge är de totalförbjudna, och tidigare har ingen i Sverige ens vågat erkänna att det var medlemmar.

Så är det inte nu för en av biskop Anders Arborelius närmaste medarbetare i Katolska kyrkan i Sverige, Jorge de Salas, är Opus Dei-aktivist.

Senast det var någon större uppmärksamhet kring Opus Dei var när sekten var nära att lyckas få in Buttiglione i EU-kommissionen.

Opus Dei grundades av prästen Josémaria Escriva i början av 1900-talet och sekten har sedan dess arbetat sig allt närmare påvestolen.

En av de första åtgärderna har varit att se till att grundaren helgonförklarades.

Att de konsekvent stöttat fascister som Pinochet och Franco tycks inte nämnvärt hindrat dem från framgångar.

Den vanligaste bilden vi har av dessa sektmedlemmar är annars deras underliga späkning vilken innebär att de gör sig själva illa för att på så sätt rena sig.

Det är inte speciellt enkelt att samla information om Opus Dei. Det är en mycket sluten, för att inte säga rent hemlig fundamentalistisk sekt som i första hans satsar på att få politisk makt och kämpa mot kvinnors rättigheter.

Homosexualiteten står också högt på listan över saker som Opus Dei vill bekämpa, kanske lite märkligt med tanke på hur utbredd homosexuell pedofili är bland katolska kyrkans prästerskap.

I USA finns det advokater som försörjer sig enbart på att stämma katolska präster för deras sexuella utnyttjande av småpojkar.

Vi har ju egna sekter som t.ex. Pingstkyrkan i Knutby, men Opus Dei är farligare eftersom de har en politisk agenda.


Ett svar till “Opus Dei-sekten”