Moynihan / McCormac bortgjorda !


Efter att Dagens Nyheter tog bladet från munnen i stället för att låta svansen vifta med hela hunden så känns talesättet om rönnbären högaktuellt när jag nu läser Spectators kommentar i Expressen.

En massa ovidkommande referenser till Sontag, Guillou, Uddén, Bush, Sartre, McCarthy och Ali Esbati kröns med en upprepning av de ”fullständigt obegripliga” beskyllningarna SS utsatts för: Demagogi, personangrepp, högerpopulism och andra, i deras ögon, orättvisa och falska beskyllningar..

När jag läser den engelska versionen av Spectator så blir språket en barriär även om jag förstår allt. När jag nu läser deras försvarstal översatt till svenska blir det uppenbart hur rörigt och osammanhängande deras resonemang är. Främst därför att begreppsförvirringen blir så uppenbar.

Deras avslutning på inlägget visar pinsamt nog exakt hur självupptagna dessa herrar är.

De skriver: ”- Vi hoppas att DN:s medarbetare förmår stiga av sina höga hästar och i stället duellera med ett gäng cowboys från Vilda Västern.”

Omnipotens kan väl inte visas tydligare än så, eller hur?

Klicka HÄR och läs själv det pinsamma aktstycket i Expressen !

/ Jinge

PS: ”Norton Tierra” borde nog ha besparat JKL detta faktiskt..


5 svar till “Moynihan / McCormac bortgjorda !”

 1. Spectator är ett fett skämt. Totalt oseriöst. Och inte kan de skriva heller, skulle aldrig få jobb som jornalister…..

 2. Din länk pekar på något av det mest förvirrande jag läst på länge. Kan man efter att ha läst detta alls ta något av vad som sägs på SS på allvar? Jag tvivlar!

 3. Ja och förutvarande kommenterade mailade mig och berättade att hans modersmål är engelska. Han påstår att det bara är en av grabbarna som över huvud taget KAN skriva..

 4. Fast i frågan om bloggars ställning mot ett hotat opinonsbildande ’monopol’ måste man väl ge Sthlm Spectator rätt? Är det inte så att Jonsson mfl känner sig utmanade av ett nytt medium – bloggen? DN blev ju faktiskt i höstas avlöjad av Sthlm Spectator med ett plagiat från en amerikansk tidning.

  Slutkommentaren i artikeln tror jag var ett ironiserande över att Jonsson kallade hela bloggosfären som företeelse för ett otyglat ”Vilda västern”.

 5. Det handlar egentligen inte alls vem som har fel eller rätt. Nu tycker jag själv att SS är en extremt adolecent blogg som jag oftast bara avfärdar med ett garv. Dess Pro-Israeliska och Pro-Amerikanska agenda blir bara pinsam..

  Men det är intressant att se att min skolengelska kommer till korta när det gäller att upptäcka den begreppsmässiga förvirring som deras olika författare ger uttryck för. Lennart (DPU) har kritiserat deras engelska och kallat den ”Svengelska” (typ), men jag har inte alls den nivån språkmässigt.

  Så skriver dumskallar dumheter på engelska så är det svårare för mig att avslöja dumheterna än om samma dumheter skrivits på svenska.

  Beträffande ”avslöjanden” så väntar vi spänt på vad som händer nu efter den judiska påsken. Då kanske de kommer igång med skrivandet igen och anklagar alla för antisemitism som de brukar.

  Att de stängt av kommentarsmöjligheterna under helgen kan jag förstå. Men nu handlar det om att bemöta DN på ett seriöst sätt. Undrar vad Ladbrokes ger för odds på att de lyckas?