Nytt Bin Laden-meddelande igen – förstås!


I det av USA och England initierade inbördeskriget i Irak sprängdes igår en bilbomb som dödade minst 65 människor och skadade över 100.

Som på ett brev på posten så lanserades ett nytt meddelande från Usama Bin Laden. Även denna gång från en ”islamistisk hemsida på nätet” och inte heller nu låter medierna sina läsare, lyssnare eller tittare ta del av budskapet. Det enda som egentligen saknas i nuläget är att Usama startar en egen blogg.

Det är knappast speciellt förvånande att USA/England ägnar betydande kraft åt att sprida desinformation. Det gör alla krigförande stater eftersom det kan förvirra motståndaren eller på annat sätt vara en fördel för de egna målen. Just nu har den amerikanska presidenten rönt sitt största bakslag i kriget, och detta på hemmaplan i Högsta Domstolen. Amerikanska HD har sagt nej till summariska skenrättegångar på Guantanamo och Bush har kontrat med ”- Vi kommer inte att släppa ut några massmördare på gatorna”.

Därför spelar Bin Ladens olika uttalanden Bush väl i händerna politiskt – på hemmaplan.

Jag antar dock att journalister världen över snart kommer att upptäcka att Bin Laden agerar precis som våra svenska budgetubåtar. Han sticker upp sitt periskop så fort det blir lite motvind för George W

Bush, det kanske fungerar i USA men knappast hur länge som helst i resten av världen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, kriget mot terrorismen, usama bin laden, george w bush, blair, desinformation, usa, irak[/tags]


4 svar till “Nytt Bin Laden-meddelande igen – förstås!”

  1. Jag tror mer på att Österike har bin Laden. De släpper ett medelande från honom för att media inte skall uppmärksamma att de lämnar över ordförandeskapet i EU till Finland idag.

  2. Lustigt att Bin Laden varit tyst hela tiden när Karl Rove har oroat sig för Plamegate, nu när han är tillbaka så kommer även Osama. Väldigt bra tajming.

  3. Det är underligt att inte medierna tar upp det där. De måste ju också ha märkt detta?

  4. Varför ger de inga källor?
    Någon som försökt få ut källan till meddelandena?