Nya israeliska avrättningar


Israel fortsätter att döda palestinier utan vare sig rannsakan eller dom. Nu har de dödat sju i Jenin, varav enligt egen uppgift en var terrorist.

JP: “In the bloodiest violence in the West Bank in months, Special Forces units operating in the Jenin area on Sunday shot and killed seven Palestinians including Israel’s most-wanted terrorist, believed to have been behind all of the Islamic Jihad suicide attacks during the past year including the latest bombing in Tel Aviv. IDF troops and elite border policemen surrounded a home in the village of Kabatiya near Jenin on Sunday after receiving intelligence that top Islamic Jihad terrorist Elias Ashkar was holed up inside. After encircling the home, shots were fired at the security force, which returned fire, killing Elias and four others. Among the dead were Said Hanisheh, 24 an Aksa Brigades operative wanted by Israel, and his brother Mujahed, 25, who Palestinians said was not known to be a terror suspect. Later, armored bulldozers were brought in to demolish the house.”

Stämmer det, som artikeln påstår, att den ena av de dödade var en ledare inom Islamic Jihad så hade han säkert kunnat vänta sig att bli skjuten i småbitar av M16-karbiner. Men ytterligare sex palestinier fick sätta livet till och det är bara ett av alla exempel på riktade mord som IDF ägnar sig åt trots att det strider mot folkrätten.

Samtidigt så innebär den sortens agerande givetvis att palestiniernas hat mot israelerna ökar ännu mer. Jag har tidigare skrivit flera gånger att jag tror att det kommer att bli en tredje intifada och sådana händelser kan mycket väl bli den droppe som får bägaren att rinna över.

Bush säger sig vilja införa demokrati i Mellanöstern. Läste Guillou (tror jag det

var) och han påpekar mycket riktigt att folk i Mellanöstern resonerar som ”Är detta vad Väst menar med Demokrati” så tycker de snart att Väst kan stoppa upp sin ”Demokrati” på lämpligt ställe.

När palestinierna väljer Hamas i fullkomligt korrekta och demokratiska val så blir de bojkottade och biståndet fryses inne. Skälet är att de utnyttjade sina demokratiska rättigheter. Och nu spottar kulsprutorna från ”Mellanösterns enda demokrati” sitt dödande innehåll över sina ockuperade och förtryckta grannar, igen..

Genèvekonventionen och FN:s deklarationer om mänskliga fri- och rättigheter ska gälla alla medborgare och länder på denna planet. Vissa länder tar sig dock friheten att bryta mot dessa internationella konventioner för att utplåna dessa rättigheter helt från vissa grupper av människor för att de valt ”fel” parti.

Falskhet och cynism kan bli Israels främsta exportartikel i framtiden. Frågan är väl om det finns någon som vill köpa dessa produkter..

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, palestina, mellanösternkonflikten, mord, idf, etnisk rensning, Genèvekonventionen, demokrati, hamas[/tags]


6 svar till “Nya israeliska avrättningar”

 1. Det är i strid med folkrätten, jag håller med om det.

  Men Israel hittar inte Islamic Jihad-ledare utan information inifrån, att komma i uniform och knacka på dörrar på måfå funkar inte så bra. Någon tjallade, precis som alla andra gånger. Och de flesta sådana här avrättningar(tror jag, jag har inte räknat) det sista året har nog riktats mot just Islamic Jihad och inte mot Hamas. Det är ingen tillfällighet.
  Hamas kommer knappast att hämnas den här attacken.

 2. Anna: Men Israel hittar inte Islamic Jihad-ledare utan information inifrån, att komma i uniform och knacka på dörrar på måfå funkar inte så bra. Någon tjallade, precis som alla andra gånger.

  Så du menar egentligen att det är den tjallande personen som är den skyldige och inte Israeliska staten och IDF?

  Intressant teori..

  ”Alla andra gånger” ??

  Ja det är förstås klart att det är palestinska tjallare som orsakar all etnisk rensning och alla mord på palestinskt territorium. Israel ”råkar” bara vara de som utför morden..

  Nja, jag tycker inte att din kommentar gör något större intryck på mig som du märker.

  I ställer tycker jag att du och andra ska läsa två artiklar ur svensk press idag:

  http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_12659861.asp

  (SvD idag om israelisk diskriminering av palestinier)

  och

  http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,825615,00.html

  (Susan Nathan, en judinna skriver om konflikten I Aftonbladet)

 3. Ibland läser folk tydligen det man INTE skriver, så här kommer ett förtydligande:

  ”Så du menar egentligen att det är den tjallande personen som är den skyldige och inte Israeliska staten och IDF?”

  Skrev jag något om vem som är skyldig? Nej. Tycker jag att den tjallande personen är skyldig till mord och etnisk rensning? Nej. Tycker jag att den som trycker på knappen, avtryckaren, släpper bomben, drar i snöret, eller beslutar om dessa händelser är skyldig? Ja.

  Och jag har kommenterat ovanstående artiklar hos Helle, väntar på att kommentaren ska släppas igenom. De är båda korrekta i botten, jag bidrar bara med några nyansskillnader och detaljer. Fråga: tycker jag att lagförslaget är bra? Nej, det är rasistiskt. Fråga: Tycker jag precis likadant som Susan Nathan? Nej, även om hon har rätt i mycket.

  Stoppa inte åsikter i munnen på mig som jag inte har uttryckt bara för att jag är israel. Det är insinuant. Då kan man fråga först, innan man förklarar sig icke imponerad av mina ”teorier” som jag inte har framfört.

 4. Anna: ” Stoppa inte åsikter i munnen på mig som jag inte har uttryckt bara för att jag är israel. Det är insinuant. Då kan man fråga först, innan man förklarar sig icke imponerad av mina “teorier” som jag inte har framfört.”

  :-) :-)

  Jo fast du måste bemöda dig om att vara tydlig. Som exempel kan jag nämna att jag fick ett mail som anklagade TT för att ha fel i sak när det gällde den israeliska HD:s ordförande..

  Sådant är typiska bortförklaringar eftersom det i sak är rätt. Artikeln jag länkade till på SvD visar på diskriminering. Att TT visar på fel gubbe betyder inte att TT har fel.

  Tydlighet är alltid viktig, även i kommentarerna här på bloggen.. :)

 5. Om någon fortfarande hyser tvivel om min åsikt angående den israeliska medborgarskapslagen kan de gärna läsa en artikel jag skrev i mars 2005 i ämnet: http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10465539 med titeln ”Den osynliga muren mellan Israel och Palestina”. Den tar fakta från petitionerna själva samt den israeliska lagen.

 6. Jinge, det här är meta, men det var du som tog upp ämnet: TT rapporterar att ordföranden för israeliska HD’s röst var utslaggivande för att behålla det här rasistiska lagförslaget. Det är inte sant: han ledde motståndarsidan och röstade emot. TT har rätt om resten, men det betyder inte att det är OK att skriva sakfel. Det är ingen bortförklaring och jag tycker också att jag tillräckligt tydligt uttryckt mitt totala motstånd mot den här lagen.