Nu tittar Maud på opinionssiffrorna, igen..


Nu kablas det ut att Centerpartiet kommer att försöka med en misstroendeomröstning mot Laila Freivalds trots den tidigare enigheten hos borgarna.

Det är givetvis inget annat än ren populism. Man vet att folk är missnöjda med UD:s agerande och hoppas att på detta sätt visa upp någon slags dådkraft som uppenbarligen saknas hos de övriga borgerliga partierna.

Det är lite gulligt på ett sätt, men samtidigt är det så genomskinligt att knappast någon kommer att anse annat än att centern ägnar sig åt offentligt buktaleri.

Den sortens populism är något vi mest sett hos folkpartiet de senaste åren.

Centern borde kolla upp hur det gått för dessa i folkopinionen.

Drivs det politiska arbetet utifrån premissen att väljarna är dumma i huvudet så slår det alltid tillbaka mot avsändaren av ett sådant budskap.


6 svar till “Nu tittar Maud på opinionssiffrorna, igen..”

  1. Ja inte förstår jag inte; Centern vill ha misstroendeförklaring och är därmed populistiska, övriga borgerliga partier vill inte, just nu, och saknar därför dådkraft. ?
    Är det inte svårt att ha två åsikter om en sak samtidigt ?

  2. Vet inte. Fråga dem det berör, Centern. De vill inte ha misstroendeförklaring när de sitter med de övriga borgarna, men de vill ha det när de är själva. Visst är det mystiskt?

  3. Sen har ju centern sålt ut sina tidningar för att ”påverka opinionen” (Centern är ju nu ett av EU rikaste partier). Det är detta som på managementska kallas mauderera opinionen. Ett kristligt ord är att hyra ngn smart republikan från USA å totalanalysera hela Sveriges opinionsyttringar för bäst strategi. Tom använder ”ödmjuksknepet” tex kritiserar Irakpolitiken o inte vill sänka pensionerna (dvs nyordspolitik efter opinionen). Men en ärlig poäng har de ju i och med att Freivalds kanske inte är kompetent – jag vet inte. Hon lirar ju sig oftast med krigshökarna i USA. Tillsätt en ”farlig pascifistisk” utrikesminister istället!

  4. Det roligaste är nästan den gråa kristdemokratens (är det någon som ens bryr sig om vem han är eller vad han heter..?) upprördhet över Mauds agerande. Jag tror att det beror på att han är förbannad på att han inte kom på den idén själv. Nu kan Centern profilera sig, medan kristdmokraterna kommer sjunka undan ännu mer. Stackarn…

  5. Vet man egentligen vad majoriteten tycker i den här frågan? Jag känner inte någon som är lika upprörd över regeringens missar vid Tsunamikatastrofen som massmedia och företrädarna för oppositionspartierna. Har man inte några tentakler ute utanför Stockholm?

  6. ja det är inte bara C o Fp som är ute o leker populist-leken, Kd hade ett par heta dagar när färska oppinonsundersökningar visade att de i princip var ute ur riksdagen. då fick vi se två gamla klassiker igen, först var det fastighetsskatten och dagen efter (jag skojar inte) så ville man sänka bensinskatten.. så jag håller nog med olydig om att de är mest sura för att de inte själva kom på idén först :)