Nu måste Laila Freivalds avgå!Så här såg meddelandet ut men Danielsson förstod det inte..

Dagens Eko visar nu upp det meddelande som statssekreterare, vissa ministrar och deras pressekreterare fick 06.28 på annandagen.

Att Lars Danielsson inte agerade utifrån detta meddelande borde givetvis vara åtalbart. Hans Dahlgren kände också till det vilket gör att han också borde bort.

Ansvariga för dessa tillkortakommanden är givetvis Freivalds och Persson och det vore skandal om inte KU fällde dem.

Det betyder också att man bör ställa en förtroendefråga i riksdagen och att de bör fällas.

Att så kanske inte sker är i så fall bara av valtaktiska skäl. Det är i så fall en rent osannolik feghet från de politiska partiernas sida.

Det råder inte den minsta tvekan om att Freivalds, Danielsson och Dahlgren ska sparkas ut. Att Persson blir kvar fram till valet må väl vara..


7 svar till “Nu måste Laila Freivalds avgå!”

 1. Freivalds måste väl betraktas som dödvikt i nuläget.. det är vore bäst för Göran & C:O ifall man släppte henne och lät hajarna i borgerligheten få sin blodtörst släckt.

 2. Det är inte fullt så enkelt. Hörde just på radion att det också gick ut meddelanden från samma källa att svenskarna inte drabbats och att läget var högst oklart.
  Själv tycker jag tjafset med vad som hände och inte hände är en storm i ett vattenglas. Inget kunde ju göras ogjort om så hela försvaret och räddningstjänsten stått på stränderna tio minuter efter tsunamin.
  KU-förhören är larv!
  Möjligtvis kan efarenheterna av katastrofen användas i framtiden. I sämsta fall, för vi vill helst inte se såna här katastrofer i fortsättningen.

 3. Det var söndagen iofs. Titta gärna på SVT:s nyhetssändningar från annandagen. De finns alla på svt.se.

 4. Jinge:
  Jag håller faktiskt med Lasse här. Det var ledsamt att man inte reagerade snabbare och effektivare, men man kan faktiskt inte begära totalt och momentan beredskap för århundradets katastrof, och en katastrof på andra sidan jorden, som dessutom inte liknar något som vi i Sverige är vana vid.

 5. He he…Du yabosid har ett språkbruk av sällan läst art!
  Lasse; vi får väl hoppas teaterupplevelsen, var mödan värd!

 6. Mja Kerstin, kollade du på meddelandet på Ekots hemsida? Och till vilka det gått?

  Uppenbarligen var det många ministrar som borde informerats, låtit informera sig. Att meddelandet ”tunnades ut” under tiden spelar inte någon roll. De stora nyhetsbyråerna var helt klara över vad som hänt redan vid 06.00.

  13:31 skrev jag detta på annandagen 2004:

  http://www.jinge.se/index.php/allmnt/jordbavningen-och-fagelinfluensan.htm

  Att Freivalds går på teater på måndagen i.s.f. att ta sig till UD säger allt..