Nu måste jag bli 87 år gammal enligt SvD


Fast jag undrar om det räcker. Jag har varit hyfsat välavlönad under ett antal år så jag misstänker att jag måste hänga med till minst 97..

Till glädje för mina bloggläsare kan jag ju konstatera då.. :-)

SvD: ”Svensken betalar i snitt 6 758 000 miljoner kronor i skatt under sin livstid. Fyra femtedelar kommer förr eller senare tillbaka till det egna hushållet. Men för att gå jämt upp måste man bli 87 år gammal. Nästan hälften av vad svenskarna betalar i skatt kommer tillbaka till det egna hushållet redan samma år. Och i snitt betalas fyra femtedelar tillbaka någon gång i livet. Den slutsatsen drar Finans-departementet som byggt upp en komplex simuleringsmodell för hushållens skatter och transfereringar.”

Samtidigt förstår jag att tokhögern nu sitter och räknar på fingrarna bäst de kan. Jag ska genast hjälpa er så att ni slipper ta fram miniräknaren eller ringa och fråga mamma. Eftersom jag fyller 59 i år så måste jag hålla mig vid liv i 38 år till för att gå jämt upp.

Nu inser tokhögern att det givetvis vore rena besparingen att befria mig från den möjligheten. Jag påminner därför herrarna om att livstidsstraffet numer


Min farfar Olof på en kolmila i Arvidsjaur

tenderar att bli längre och längre. Ni kan bli sittande till den dagen jag ändå skulle blivit mindre uppkäftig.. :-)


7 svar till “Nu måste jag bli 87 år gammal enligt SvD”

  1. Kämpa på! Visa borgarna vilka det är som bestämmer. Jag skall också se till att jag får tillbaka alla mina pengar, men har åtminstone 45 år kvar.

  2. Intressant att ni är så angelägna att ”få tillbaka era pengar”. Själv läste jag samma nyhet och tänkte vilka goda förutsättningar jag därmed har att bli en nettobidragsgivare – solidaritet kallas det kanske:-)

  3. Nä, det är snog snarare Klabbarparn, eller vad han heter. Och han pratade norrländska så det räcker.. :)

  4. Peter: För socialiser är solidaritet nåt man pratar om över rödvinet, inte nåt man själv praktiskt deltar i, det måste du ju förstå. Se t.ex. hur det gick när EU skulle utvidgas österut. Vilka var det som stod på barrikaderna och gapade om att vi minsann inte skulle betala för några fattiglappar som ville in och ta del av vårt välstånd? Jo, vänsterfolket och LO! Snacka går ju…

  5. Vilka var det som tyckte att östeuropeer inte var värda mycket i lön som svenska arbetare? Jo, högertomtarna såklart!

    Varför är en östeuropeisk människa inte lika mycket värd som en svensk? Kan någon från högern förklara det för mig?