Nu kräksnögar det!


Just nu snöar det något alldeles infernaliskt här i Handen. Dessutom är det blötsnö som är bland det otrevligaste jag vet.

Blöt snö faller nämligen inte av kläderna utan fungerar istället som regn ungefär. Man blir kall, blöt och sur. Jag var ute för någon timme sedan och konstaterade att det redan då kommit närmare tio cm snö. Och några ansatser till plogning av gångvägarna har i vart fall jag inte sett till. Möjligen har bilisterna det något bättre, där startar halkbekämpningen tämligen snabbt, men vi gångare får halka omkring bäst vi vill.

Snögandet ska flytta söderut successivt under dagen sade meteorologen, vi får väl hoppas. Småland behöver alltid snö och vad mig anbelangar så kan de få all min. Bilden är inte dagsfärsk, men det är precis så jag just nu upplever omvärlden.

En Stor Hackspett har redan varit framme och ätit lite av den nyuppsatta talgbollen, men gladast blev nog katten. Husse fågelskådare, så ock kattan.

Källor: DN DN1 SvD AB

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Väder, Snö, Snöande, Halka, Kyla, Trafik[/tags]


23 svar till “Nu kräksnögar det!”

 1. Det är klart att det snöar i haningen, här i de mer civiliserade delarna av sörmland är det barmark, jag tror att jag går njuter av vädret över kopp kaffe. Samtidigt kan jag sitta och titta på gröngölingen som lunchar i min trädgård, lustig fågel, den verkar ha slagit sig ner här och den blir allt mer orädd.

 2. Märkligt, jag ser just nu på webbkameror med realtidsfunktion (www.trafiken.nu) från Stockholmsområdet. Där finns ingen snö. Hur kan det då vara snökaos i Stockholm?

 3. @ Strutz: Kamerorna har väl kass upplösning. Jobbar i Kista (N Stockholm) och det faller flingor utanför fönstret, flingorna syns inte i kamerornas bilder. Däremot är det lite vitt på marken.
  Go jul!

 4. Du som gillar stormar och annat oväder, borde du inte gilla ett riktigt snöoväder?
  Själv diggar jag skarpt att vara ute och gå i snöstormar.

 5. JO om det stormar, eller i vart fall blåser ordentligt. Men just nu faller det lappvantar, blöta lappvantar. Men det verkar som om vinden är tilltagande så…

 6. Va, gnäller Du över vädret. Om du nu nödvändigtvis måste gå ut så får du väl ta på dig regnkläderna.
  Och sedan vill jag bara påpeka att vi INTE behöver ngn snö i Småland, behåll skiten norr om Kolmården där den hör hemma. Och sen vill jag, precis som Rawia Morra, veta vad du har mot det underbara Småland med dess underbart vänliga befolkning, samt en utlflyttad infödd stockholmare.

 7. Tänk, jag tycker det är jättefint när det snöar, i synnerhet här nere i Västergötland. Det blir ljust och trevligt i det som annars är dystert vintermörker :-). Här har det bara kommit någon cm.

 8. I den här del av sörmland är det fortfarande snöfritt och bra väglag och ganska stiltje.
  Men det är klart att vädrets makter vet vilka som är insnöade. ;)

 9. Inte så där jättecharmigt med snön när den gör att jag inte tar mig hem från jobbet i Stockholm… inga tåg till Nynäshamn och bussarna tar sig inte fram på väg 73, där den ena olyckan efter den andra stoppar trafiken. Timslånga köer… usch. Förra året, 1 nov, satt jag 8 (!) timmar i bilkö från Arlanda-Nynäs.. Just nu HATAR jag snön! ;-)

 10. Nej Nynäshamnsborna har alltid haft ett helvete. Förra sommaren (2006) var jag nere 4-5 gånger. Inte en enda gång gick tåget som det skulle. Två gånger var det helt inställt. Och då var det sommar…

 11. Men är det inte rätt märkligt att det blir samma cirkus varje år när den första snön kommer ?

  Nåja, nu får regeringen nåt att praktisera krisberedskap på, ingen tsunami direkt men definitivt tillräckligt påtagligt för att ge tillfälle att demonstrera rådighet och handlingskraft.

  Låt oss hoppas att den nye krisgeneralen är nykter och nåbar, det skulle se fördjävla illa ut om en massa människor fryser ihjäl 2½ mil från riksdagshuset.

 12. Jinge:
  Nej inte tog jag åt mig inte, jag bor ju inte i Småland :-).

  Men annars ä r det faktist så att jag inte gillar storm men däremot gärna ser stilla snöfall så här års för det lyser faktiskt upp ute i skogsmörkret. Härfinns ju ingen belysning. Dessutom drar inte hundarna in så förbaskat mycket smuts när det är fruset och snö och kallt.

 13. Det är växthuseffekten ……..det vill säga den naturliga väzthuseffekten som inte kommer till sin rätt genom att solinstrålningen minskar på grund av moln som kommer sig av låg at vi just nu är i ett läge av solaktivitet, vilken kommer att leda till två kommande mycket svaga solcykler och kyla.

  http://solarcycle24.com/

  (Gratulerar till den förutspått säkra segern i det danska valet förresten!)

 14. Det verkar som om Nynäsvägen förblir ofarbar i cirka ett dygn. I Nacka/Värmdö-området har det varit farbart överallt som det verkar, men så har vi inte några polska långtradare här. Jag har bara slirat lite med min ledbuss igår.