Ska jag konvertera till Islam?


Men än 800 000 svenskar funderar på att lämna kyrkan uppger media. Det är en trend som mattats något av Tsunamikatastrofen i Asien, men ändock en trend som visar riktningen.

Visar riktningen med hela handen, kan man tillägga.

Det skulle vara intressant att veta hur många procent av befolkningen som tror på gud. Jag har sett sådana siffror någonstans men ids inte Googla efter dem just nu. Har för mig att det var något kring 25% men jag är inte säker.

På mig verkar det som om diverse New Age-varianter är stadda på frammars. Buddism, Taoism, Hinduism och andra mer eller mindre märkliga företeelser vinner allt mer gehör tycks det. Varför vet jag inte.

Själv är jag en övertygad ateist och ska i veckan kontakta kyrkan och höra hur det fungerar med gravplats och sådant om man inte är medlem av svenska kyrkan. Egentligen har jag lust att konvertera till Islam för – alltid retar det någon..

Men jag gissar att muslimerna inte vill ha med mig att göra. En 58-årig bråkstake som vare sig tror på Allah eller Gud som hon också kallas…

Nää, det jag tror på är naturen. Den tar och den ger som vi alla vet. Och i sinom tid kommer även undertecknad att bli något som en blomma kan växa i. Alltid något, eller hur?


5 svar till “Ska jag konvertera till Islam?”

  1. Taoism är nog mer en livsfilosofi än en religion egentligen…Det är nog så jag ser på det i alla fall…
    Jag tror nog dock att jag är relativt ensam om att annamat denna ganska utdöda livsfilosofi…

  2. Eftersom jag själv gått ur Svenska Kyrkan (för ett 20-tal år sedan) så kan jag berätta att det inte är någon skillnad gällande gravplats om du är medlem eller ej.
    Enda skillnaden vid dödsfall är att man inte har _rätt_ till begravningsceremoni i kyrkan (det är isf upp till prästens godtycke). Ceremonin kan däremot hållas i ett kapell el likn.

  3. Jag tänkte faktiskt på dig när jag skrev Taoism. Jag har sett ett antal gånger att du engagerat dig i den, men jag har oxo sett fler, och tom läst om den ngn gång. Själv ska jag ringa upp kyrkan i morgon och kolla att det är korrekt det Åse säger, sedan så ”plopp” :-)

  4. Taoismen är inte en utdöd filosofi som Bengt kallar den. Det finns ju faktiskt något land som har taoism som statsreligion, tror det är Vietnam eller nått sånt.
    Är själv taoist och i mitt liv finns inget mer levande än taoismen.