Nu kan även du djäklas med Bodström och Storebror


Wille på The Libertarian in room 101 kommer nu med ett tjusigt tips i dessa tider av storebror, terroristparanoia och Bodström.

Epost är lika svårt att läsa som ett vykort, man behöver inte ens sprätta upp ett kuvert. Ett annat krux med epost är förstås att det rumlar omkring i cyberspace och vi vet inte alls var det varit innan det når sitt mål.

Det enda vi med säkerhet vet är att alla möjliga kan läsa det efter vägen. Det Wille nu föreslår är att vi alla ska börja kryptera vår email med GNU-PGP.

Framförallt nu då man ska börja lagra våra mail på enorma servers så att man i efterhand kan kolla vad vi skriver och till vem. Redan idag så har FRA hand om spaningen på all Internettrafik från Sverige mot utlandet.

Att Echelon spanar på allt känner vi till, och i vanlig ordning vet vi inget om hur vår privata korrespondens inom landet tappas på upplysningar.

Och visst kan vi bråka på Bodström för att sosseregeringen håller på att dra ner på våra mänskliga rättigheter, vår rätt till privatliv etcetera. Men vi kan faktiskt göra något åt saken själva.

Tänker du maila mig och testa så använde den gamna adressen längst ner.

Gå till Willes sida och kolla hur man installerar GNU-PGP för Windows.

[i] Willes postning

[i] Min publika PGP-nyckel


4 svar till “Nu kan även du djäklas med Bodström och Storebror”

  1. När det loggas att du använder dig av proxy blir du terroristklassad direkt. Ingen hederlig människa kan väl vilja dölja sitt surfande för sotrebror och för mediaindustrin?

  2. ”När det loggas att du använder dig av proxy blir du terroristklassad direkt. Ingen hederlig människa kan väl vilja dölja sitt surfande för sotrebror och för mediaindustrin?”

    :-)

    Det framgår väl vad jag tycker i inlägget..? :) Man borde aldrig surfa utan att göra det via proxy. Kruxet är väl att man kan gå in och skanna trafiken innan proxyn..