Nu förstärks USAs och Israels blodsbrödraskap igen


Att Israel på olika sätt försökt sätta stopp för det palestinska valet nästa helg har säkert de flesta läst om.

Nu ger sig även den amerikanska administrationen in i debatten eftersom Israel uppenbarligen har svårt att samla ihop en internationell acceptans för sin linje.

Jerusalem Post:

“Security sources in the American government warned on Saturday that the US will cut funding to the Palestinian Authority if Hamas representatives would be elected to official positions in the new government that was expected to form. According to Israel Radio, the warning came following a meeting between PA Chairman Mahmoud Abbas and US representatives David Welch and Elliot Abrams.”

I Svenska tidningar har vi den senaste tiden last att Hamas tonat ner retoriken både tre och fyra steg. Något som Israel och USA inte tycks bry sig nämnvärt om.

Senast i onsdags berättade Svenska Dagbladet om denna nedtoning samtidigt som Israel fortfarande inte entydigt sagt ja till att palestinierna i Östra Jerusalem ska få rösta.

En något märklig inställning kan man tycka eftersom Östra Jerusalem är palestiniernas huvudstad.

En klar fördel med att Hamas ställer upp till val är givetvis att de på det sättet också tvingas vara med och ta ansvar för beslut som fattas i det palestinska parlamentet.

Men vare sig USA eller Israel vill låta palestinierna själva få avgöra vilka de ska rösta på. Detta trots att bägge staterna hävdar att de är demokratiska..

[i] Jerusalem Posts artikel


5 svar till “Nu förstärks USAs och Israels blodsbrödraskap igen”

 1. Om Hamas kommer till makten så blir dom precis som PLO blev helt enkelt tvungna att agera som legitima politiker. Kom ihåg att flera ”terrorist”-organisationer blivit husrena till slut, te.x. PLO, Hezbollah (i viss mån), ANC i sydafrika m.fl.

 2. Men nu är inte demokrati vad den en gång var. Man kan gå i krig på rena falsarier och då man ertappas förklara det med: De uteblivna fynden gör ingen skillnad i sak ..! Har man utöver sanningen även å det grövsta överdrivit fasorna – räcker det enligt PM Nilsson (helylledemokrat) att man uppriktigt gör ett slags rättelse.! Sedan the great novelty: Vi utser några kandidater som ni kan välja ibland. Vi totalförbjuder de vi ogillar naturligtvis, men i övrigt får ni välja. Som ett brev på posten plankar inte helt överraskande ISRAEL samma metod. Sådan herre sådan hund voff voff ..och ingen rykande åtgång på den sortens demokrati.

 3. Huvudet på spiken.

  I USA har de två exakt klonade ”val” att välja mellan, båda fullständigt beroende, inte av de röstberättigade utan av företagslobbyns miljarder, företrädelsevis krigsindustrin. och ve dig om du är fattig och åkt dit för något, då får du inte rösta alls precis som om det skulle göra någon skillnad.

  I €U får medborgarna (eller ”konsumenterna” som de hellre vill kalla oss) i de fall de överhuvudtaget FÅR rösta, rösta om igen tills resultatet blir det €Urokraterna och företagslobbyn vill.

  I Sverige som numera outsourcats och administreras från Bryssel har vi världens dyraste diskussionsklubb, regering & Riksdag.
  Vi har sju olika partier men bara en enda politik vad du än röstar på, nyliberalism, nyliberalism och nyliberalism.

  Detta är inte naturligtvis inte demokrati, det är globaliserad marknadsdiktatur och en allt större del av medborgarna väljer att inte legitimera eländet i sk. ”fria val”.

  När Palestinierna som lever under ständig ockupation förnedring och dödshot skall rösta kommer de inte att välja någon slimmad quisling utbildad i väst, får de chansen till ett fritt val så kommer de att välja ett rakryggad alternativ som inte väjer för krigsmakten i Tel-aviv eller Washington vare sig nu eller senare. Hamas är ett sådant val.

 4. Man kan ju hoppas att palestinerna struntar i stormakterna och ockupanternas skitsnack utan röstar på det dom själva vill.

  För vad händer dagen efter valet om Hamas står som styrande parti? .. Kommer USA och Israel helt ignorera Palestinska folket då, kommer Israel se detta som en ursäkt att ta kontroll över hela västbanken och återta kontrollen av Gaza? .. framtiden får utvisa.

  När man startar krig under parollen ”demokratisering av mellanöstern” då är det rätt suspekt att man skall få ett jävla bitchfit varje gång folket röstar på något som jänkarna och Israeliska ockupationsmakten inte gillar.

 5. Lite märkligt är det att Israel,USA, EU och alla israelfundamentalisterna ofta beklagar sig över hur korrupt den Palestinska Administrationen är. Men se’n kommer ett parti som inte är det och gör stora insatser för sina medmänniskor. Då är det fel. De vill förgöra Israel och det påstås vara deras enda mål. Vilket skitsnack. Nu ser jag dessutom att Hamas förklarat sig vilja förhandla med Israel efter valet.