Nu börjas det, i alla fall norröver


Aftonbladet har en käck rubrik på sin hemsida som jag kände att jag måste kopiera in här på bloggen.

SMHI varnar nämligen för snökaos i Dalarna och Hälsingland upp till norra Jämtland. Själv hade jag tänkt gå ut och ta lite höstbilder idag men det blev inte av. Det hastar nog nu är jag rädd för eftersom hösten definitivt slagit till här i Stockholmstrakten. Ska man bedöma vintern utifrån det väderomslaget så har vi väl full vinter om några veckor.

Jag har tidigare avslöjat att jag är lite av en väderfreak, eller snarare – oväderfreak. I hallen hänger regnstället redan färdigt, frågan är hur jag ska skydda kameran från riktigt busväder. Det löser sig säkert. Nu kan besökarna här i alla fall räkna med bilder från kommande oväder, dessutom hyfsat live..

Har du själv en busväderbild så kan du maila den. Har jag utrymme så visar jag gärna andras bilder också, enda kravet är att det är du själv som tagit den och att det SYNS att det är väder på gång…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Oväder, Storm, Snöstorm, SMHI, Årstider, Miljö[/tags]


7 svar till “Nu börjas det, i alla fall norröver”

 1. Och trotts att det har varnats för snö och halka så säger en förvånad bilförare ”Jag visste inte att det var halt”. Nu har det ju inte hänt än, men var så säker det kommer. Vintern kommer ju alltid men ändå så blir bilisten överraskad. Jag minns Sven-Roland Engström på Radio Stockholm som inför varje vinter inledde sin trafikrapport med ”Det är vinter i almanackan”. Lätta på gaspedalen och du Jinge ta på dig halskydden där uppe i norr.

 2. ”Har du själv en busväderbild så kan du maila den. Har jag utrymme så visar jag gärna andras bilder också, enda kravet är att det är du själv som tagit den och att det SYNS att det är väder på gång…”

  OK, ska maila dig bilder från Montreal’s osaliga snöstormar när de kommer, om de kommer i vinter…Det har varit lite snålt på senare år…

 3. Var tyst Jinge! Hoppet är det sista som överger människan!!!

  (posten lätt redigerad / Jinge)

 4. Äntligen är vintern i antågande så att man slipper svettas dygnet runt. I Finse i Norge är det nu snö som sig bör. http://tekniken.se/finse/
  I söndags var jag ute i skogen i tre timmar och plockade kantareller. Det blev tre kantareller och tre fästingar som bet sig fast. Med snö slipper jag i alla fall fästingarna (och ser inte kantarellerna?) :-)

 5. När det snöar i Dalarna så säger vi i Norrbotten att det snöar i södra Sverige. Som ett litet perspektiv bara.