Nu är Lars Danielsson en böckling!


Det finns ingen som helst orsak att skriva speciellt mycket, och inte heller mångordigt, om Svenska Dagbladets uppgifter om Lars Danielsson.

Man kan bara konstatera att det nu förefaller rimligt att anta att det föreligger teknisk bevisning på att Danielsson ljög, något som varit känt tidigare men omöjligt att bevisa. Vilka konsekvenser detta kan få är svårt att spekulera om, men är uppgifterna korrekta så är hans karriär inom statsförvaltningen definitivt över.

SvD: ”I dessa system finns också spår efter Lars Danielsson på annandagen. Men enligt SvD:s källor stämmer inte dessa data med Danielssons egna uppgifter om vad han gjorde. Hirschfeldts grupp är ingen polisutredning, men de rön man gjort kan jämföras med teknisk bevisning i en brottsutredning. Därför är sekretessen kring dessa uppgifter hög. – Materialet reser nya frågor som måste besvaras, säger en av SvD:s källor.”

En annan intressant fråga blir givetvis om hans agerande kan vara åtalbart. Antagligen kommer media att ställa sig den frågan så den är nog besvarad redan vid lunchtid idag.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Lars Danielsson, Tsunamiaffären, Göran Persson, Socialdemokraterna, Politik[/tags]

Nyligen.se


21 svar till “Nu är Lars Danielsson en böckling!”

 1. Det är tydligen Svd och reportern Mikael Holmström som numera å regeringens vägnar (tydligen har han hemliga kanaler rakt in i regeringskansliet(men det är förbjudet att efterforska källor!)fabricerar bevis, styr och sätter igång nya tsunami-förhör!
  Ärligt talat Jinge så tror jag det här också rinner ut i sanden. Högeralliansen med Reinfeldt i spetsen använder samma avledande metoder som Bush när det gäller att sätta fokus på andra saker (än Reinfeldts illegalt arbetande barnflicka t.ex) när det blåser snålt i regeringstoppen!

 2. Mja Bengt. Jag tvivlar på att SvD skulle elda på med detta om de inte hade på fötter. Osvuret är givetvis som alltid bäst, men jag framhärdar – böckling! :-I

 3. Om Danielsson blir åtalad och fälld, ja då måste jag erkänna att det här faktiskt är intressant.

  Men kan man ens bli åtalad för att ha ljugit i KU? Man borde kunna bli det… men det är inte direkt kännetecknande för svensk politisk kultur att någon faktiskt får ta juridiskt ansvar för något…

  mvh /Jan Garefelt

 4. Men enligt SvD:s källor stämmer inte dessa data med Danielssons egna uppgifter om vad han gjorde.

  Vilket ju i klartext betyder att uppgifterna inte stämmer enligt dom högerkällor Svd pratat med på UD.

  Som jag ser det så är detta ytterligare en luftballong som kommer att dimpa ner på samma sätt som ”försvinnandet” av band eller ”älskarinneteorin”.

  Uppenbart är att materialet visar att Danielsson var på jobbet vilket är raka motsatsen till vad högern hävdat i sin ambition att utnyttja Tsunamin för att vinna valet.

  En klar och tydlig högeranka.

 5. Eftersom jag är skåning så trodde jag att Danielsson kommit ut ur garderoben när jag läste din rubrik.

  Det är fan inte lätt att vara skåning.

 6. Ok MJE!

  Att vara skåning måste vara ett helsike, det kan jag tro. Men du tycks anse att LD är Gay oxo, men sådant är det väl inga problem med idag?

  Eller är det särskilt svårt att både vara skåning och gay? :-)

 7. Ett förtydligande från mig.

  Vad som står i Svd är att Danielsson varit på jobbet och att detta bekräftas av mail loggar.
  Det står också att mailen inte sänts dom tider Danielson hävdat.
  Det är i så fall det som utgör den stora lögnen.
  Att mailen är skrivna på andra tider än han angett i KU.

  Oavsett hur det är med det så HAR han uppebarligen varit på jobbet och dessutom mailat.

  Högerns stora argument har hela tiden varit att Danielson varit nån annanstans och inte gjort nånting överhuvudtaget.

  Detta är nu reducerat till noll och intet på samma sätt som ”stölden” av banden som Reinfeldt trumpetade ut som stort shownummer för att ta fokus från tv licencer.

 8. Jag har bloggat om detta idag läs gärna. http://blogg.aftonbladet.se/3000/perma/256446
  Men jag anser att det än så länge bara gissas överallt. Det finns ingenting som styrker någonting!
  Förra gången det var rabalder om tv-licenser då dök det upp besked om att banden försvann Reinfeldt utlyste en presskonferens.
  Nu är han i hetluften, nu kommer ny diskussion. Precis det som Bengt tar upp här ovan! Än så länge vet vi inte vem som ljuger om vad!
  Ha en bra dag

 9. Att under juldagarna skicka mail om brådskande saker är väl snarast ett tecken på inkompetens?? Hur många kollar sin e-post då?

  Det intressant är vad som står i breven och om han har använt telefoni/SMS?

 10. Jinge:

  Nope, det är inte lätt att vara skåning. Mitt intuitiva ny-förslag på rubrik var ’Nu är Lars Danielsson torsk!’, vilket skulle beskriva det du ville beskriva … på skånska … på rikssvenska så skulle det ju bli lite annorlunda, ha ha ha.

  LD får vara vad han vill, det är sannerligen inte mitt problem. Skall jag vara ärlig så är jag mellanmjölksljummen när det kommer till hans och regeringens förehavanden kring Tsunamin.

  Som sagt, det här scoopet kommer väldigt lägligt: Det har uppdagats att Bildt faktikst inte hade rätt till sina optioner, och Reinfeldt’s barnflicka arbetade utan arbetstillstånd.

 11. Tja, det är väl fortfarande en obesvarad fråga om man har kollat av passerloggarna, som skulle visa vilka dörrar Danielsson skulle ha begagnat, när han/om var på jobbet.

  Det kan ju bli intressant att se vad som inte stämmer, om det är detaljer, eller större saker.

  Oavsett mindes Danielsson fel rörande sina samtal till Hans Dahlgren…
  Flera missar har han knappast råd med.

 12. Micke B: Hur många missar har du råd med+
  Postningen handlar om en viss herr danielsson och hans ev. missar, ingen annan.

 13. Micke B: Hur många missar har du råd med+
  Postningen handlar om en viss herr danielsson och hans ev. missar, ingen annan

  Ja det vore ju praktiskt för ”inkonsekvens högern” om det vore så att varje gång en sosse blajar ur så ger det frikort åt högern.

  Nu är det dock inte så utan varje gång era politruker låter bli att betala skatt,kör bil berusade,ljuger, eller ägnar sig åt allmänt ekonomikst fiffel samt låter bli att ta konsekvensen av sin ideologi så kommer vi att känna oss lika fria som er att låta detta styra vår bild av HELA er politik på samma sätt som ni gör det med vår.

  Ok?

 14. Sanningen om handhavandet om Tsunamin som sosseregering försökte dölja kommer upp idagen,

  Nu börjar man också röra upp fakta om Estonia,sosse regering har ju även döljt fakta kring den katastrofen,Mona Sahlins inblandning i ovanstående händelser kommer säkert fram,kanske stupar hon på mållinjen igen

  För det första så vet ingen utom dom som kollat mail loggningen åt vilket håll vinden blåser för Danielson.

  Det kan lika gärna vara så att loggningen bevisar att han gjort vad han sagt men inte på dom tider haqn påstått vilket är vad Svd´s källa klart och tydligt indikerar enligt artikeln.

  Sen Estonia.

  Det var inte Mona Sahlin som var statsminister när det bedrevs hemliga tunga dykningar vid Estonia INNAN dom officiella dykningarna kom igång.Det var heller inte hon som initialt hemlighöll domsamma.

  Det var en helt annan och han har problem med aktier just nu så vem av dom som faller återstår också att se.

 15. LD har tydligen inte varit på jobbet 1:a tsunamidagen och uppenbarligen inte läst 1:a varningsmailet som han sagt han vidarebefodrat till GP. Allvarliga saker att ljuga om sitt förehavande på detta sätt, mao : BÖCKLING!

 16. Micke: Har du fått för mycket stryk på HAX sida ? du låter en aning bitter.

  Nej hitills har ingen fått mig att hålla mig därifrån.

  Dessutom har jag en mycket positiv uppfattning om Hax själv som person så jag har knappast nån anledning att inte skriva där.

  Exakt vad har det att göra med det här?
  Vet du det själv?

 17. Micke: Ville mest checka om det var samma Micke…tyckte känna igen sluggerstilen.
  Tycker nog det finns rötägg i alla partier, ingen större skillnad. En del har avgått en del klamrar sig fast vid köttgrytorna….men denna postning handlar fortfarande om Danielsson, oder?

 18. Jo jag är samma Micke.Visst handlar det om Danielson men det är som alltid på bloggar…man slår varann i skallen med motsidans klantande.Det är väl ok men jag blir lätt trött när folk hävdar att den egna sidan skulle ha nån form av högre moral generellt och man fattar att dom verkligen tror på det också.

  Sånt tror jag inte på eftersom det är uppenbart att det inte är så varken åt ena eller andra hållet så egentligen är det där bollandet meningslöst på sätt och vis.

  Dessutom tar det ju fokus från sånt som är mycket viktigare