Nu är Lars Danielson rökt


Aftonbladets chefsredaktör Anders Gerdin tar upp Göran Perssons allvarligaste problem i dagens Aftonblad.

Att det förefaller som att Danielsson har en hålldam är knappast något som upprör Nisse Hult i Hökarängen, han säger troligen bara grattis. Det som däremot irriterar folk i allmänhet är när ledande politiska företrädare bjuder samma dam på dyra middagar på skattebetalarnas bekostnad. Om det är så eller inte vet vi inte därför att Göran Persson har lagt locket på – och satt sig på locket.

Men att Lars Danielson kommer undan tvivlar jag på. För nu startar säkerligen drevet på allvar när Aftonbladet skriver:

”- Vi kommer att fortsätta att dag för dag granska lögnen tills sanningen kommer fram.”

AB: ”Först säger han att han pratat med Hans Dahlgren på annandag jul, tre gånger till och med. När Hans Dahlgren säger att detta är fel ändrar sig Danielsson och säger senare att han talat med UD:s förvaltningschef Gunnar Holmgren i stället. 491 dagar senare går han tillbaka till sin ursprungsversion och säger åter att han pratat med Hans Dahlgren. Vad är sant? Vilken av Lars Danielssons versioner kan vi lita på? Kan vi över huvud taget lita på Göran Perssons närmaste man Lars Danielsson?”

Lars Danielson har numera inte bara problem med att förklara vad han pysslar med för hustrun hemmavid, inte bara med Göran Persson, han har dessutom skaffat sig problem med Justitieombudsmannen. En instans som dessutom har rätt att läsa alla hemliga handlingar, inklusive in- och utpasseringslistor, telefonlistor mm.

Hade detta rört sig om en vanlig tjänsteman i statsförvaltningen hade det varit skamligt att ge sig på vederbörande på detta sätt. Men nu är det inte en tjänsteman vilken som helst.

Det är landets mäktigaste tjänsteman och det faktum att han har sin chef bakom sig innebär ingenting längre.

AB: ”Göran Persson säger att han lagt det här bakom sig. Aftonbladet har inte gjort det. Vi kommer att fortsätta att dag för dag granska lögnen tills sanningen kommer fram.”

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Politik, Tsunamikatastrofen, Lars Danielsson, Aftonbladet, Lögner[/tags]


3 svar till “Nu är Lars Danielson rökt”

  1. Det finns dock två saker som talar för honom, han är just en ”han” och dessutom tydligen med rätt svansvift inför GP. Andra gubbs med de kvalifikationerna har ju inte ens massmedia lyckats fälla.

  2. Det ligger en hundkyrkogård begravd i denna historia.

    Frågan är varför de ljuger?