Nu är jag less på det här Persson!


När jag skriver dessa rader är det onsdag morgon den 29:e december.

Jag har bemödat mig att vara så nyanserad jag kan, men bättre än så här blir det inte.

Dessutom inbillar jag mig att många tycker precis som jag..

Och jag har ett förslag till lösning Göran!

I söndags morse fick vi alla höra om den katastrof som även våra barnbarnsbarn kommer att minnas. I skrivande stund saknas minst 1500 svenskar och mycket talar för att merparten av dessa inte kommer hem levande.

I media ropar läkare på platsen högt om hjälp för de skadades skull. De ligger på sjukhus och har svåra skador och ett flertal förväntas avlida på grund av utebliven transport hem till Sverige. WHO varnar för att de epidemier som kan följa katastrofen i spåren dödar minst lika många till.

I förrgår 27/12 klargjorde Räddningsverket i radions Eko-sändning klockan 16.00 att man skickar ner en IT-tekniker, en kommunikationsexpert, 350 tält och 300 (!) filtar till Thailand.

Nu på onsdagsmorgonen har den, numer lite förstärkta, räddningsgruppen ÄNNU EJ landat i Thailand eller på Sri Lanka.

Tidningarna är fyllda med artiklar om svenskar i nöd, men ännu har inget ambulansplan rekvirerats för att hämta upp våra svårt skadade.

Göran Persson har i stället skickat Laila Freivalds.

Jag har försökt ta till mig att denna katastrof är så enorm att man omöjligen kan kräva att vår regering och utrikesförvaltning omedelbart ska göra rätt saker.

Samtidigt anser jag att vi svenskar har rätt att kräva av våra beslutsfattare att de ska värna våra liv och vår säkerhet. Och det även om vi inte alltid befinner oss på svenskt territorium.

Göran Persson och hans regering har skändligen misslyckats med detta.

Redan i söndags förstod vi svenskar att vårt omedelbara bistånd till våra landsmän och alla andra skadade behövde vara en massiv och koncentrerad insats med sjukvårdspersonal, utrustning och mediciner.

De enda som uppenbarligen inte förstod detta var just de myndigheter som har ansvar och betalt för att förstå saker och ting. Det vill säga regeringens företrädare och Räddningsverket.

I konsekvensens namn finns det bara en sak att göra för den sittande regeringen.

Avgå!

Radiohjälpens postgiro 901950-6 och märk talongen med ”Asien”.


10 svar till “Nu är jag less på det här Persson!”

 1. Faktum är att regeringen har chartrat tio st plan som skall åka ner till Phuket och hämta hem svenskar.

 2. Jag länkade detta inlägg i ett Persson- och regeringskritiskt inlägg på min blog. Men jag har även ett inlägg om libertarianska utvecklingpositivister på G… Att denna katastrof nog borde vara lite lik det som triggade Voltaire att skriva Cacndide (Lissabon). Pangloss filosofi går väl igen lite hos Johan Norbergs Ulf Ekmanska positivism; att detta skett till det bästa och en himmelsk situation uppstått om bara all statsmakt kvästs och alla regleringar upphört – att Japan knappt hade märkt av en av historiens allra största jorbävning på Richterskalan strax utanför Japans kust, som han ju nu skriver.) Men jag är ändå absolut borgerlig och socialism-kritiker, och du, snarare än glade Norberg, är ju på motståndarsidan i Kampen med stort k, Jinge! ;)

 3. Att regeringen chartrat 10 plan nu är åt helvete för sent. Finland har nästan hämtat hem alla medborgare redan. De sade helt enkelt åt Finnair att de skulle ställa in ordinarie flygningar och dra till Thailand i stället. Alla är hemma innan nyårsafton är över. Sverige skickar Laila Freivalds..

  Sverige är som ett herrelöst skepp på havet! :-(

 4. Jag är ganska blå och verkligen inget fan av Göran. Jag börjar dock bli trött på det här kritiserandet av regeringen för att dom inte gör tillräckligt när det gäller sydostasien. Det är inte direkt så dom kan sitta med stora beredskapsplaner för jordbävningar på andra platser i världen. Dom har ett helt land och sköta. Ge dom en chans. Om tidiga pressreleaser var lite konstiga så tror inte jag att det var för att dom ville vara elaka. Det var nog för att dom var lika chockade som alla vi andra och att informationen dom fick var bristfällig.

 5. Redan i söndags insåg jag vad det var som hade hänt. Och jag är vare sig räddningsutbildad eller politiker. Jag tror dessutom att de flesta, liksom jag, insåg vartåt det barkade.

  Som jag skrev. Vi är som ett herrelöst skepp på oceanen!

 6. Det är bara att jämföra med de andra länderna, Finland, Italien, Tyskland m.fl. så ser vi hur otroligt illa vår regering skött sig.
  ”Saktfärdiga” är rätta ordet.
  Vi har faktiskt en hel myndighet som skall ha planer för sådant här, men det hade de inte.
  Vi kan inte lita på att ”marknaden” sköter allt sådant.
  Det handlar alltså om planer och det är inte så väldigt dyrt att ha färdiga planer för att det skall gå snabbt och effektivt om något händer.
  Att kunna plocka hem svenskar snabbt från ett annat land kan man faktiskt planera för och borde absolut ha gjort.
  Om någon här är trött på att regeringen kritiseras så kanske han är en av dem, eller inte förstått det hela?

 7. Bengt.

  Det Göran Persson i dag på pressknferensen talade om skulle utredas var ju hanteringen av detta ärende, och det är ju bra. Oberoende skulle utredningen även ske, menade han (hur nu det kommer att infrias…). Men som jag såg detta besked, så var det främst en replik för att kunna avbryta frågeställare som ifrågasatte regeringens handlingsförmåga och de sena insatserna med flygplansbeställning mm. Detta tycker jag var mer än tydligt!