Nekrofil avslöjad i Västerås


En av de mest makabra nyheter jag läst någonsin går just nu på högvarv i tidningar, radio och TV.

Aftonbladet: ”När han kom på morgonen stod kyrkogårdsarbetarens bil på parkeringen. Kyrkan var avlarmad och en ölburk stod i kyrkorummet. Vaktmästaren hittade sedan dörren öppen till kylrummet där liken förvaras, och såg att ett lock på en kista var rubbat. – Han kallade på begravningsentrepenören, säger kyrkoherden. Han upptäckte i sin tur att likets ben var isärbända och polisen larmades”.

Jag antar att utövande nekrofiler är ett lätträknat gäng, det kan inte finnas speciellt många. Att någon åker fast för brottet är nog tämligen ovanligt, och att vederbörande erkänner är närmast sensationellt. Att tidningarna skriver om händelsen är en självklarhet, det måste de givetvis göra. Att de berättar att det är Västerås stift är däremot inte självklart. Nu är risken uppenbar att de anhöriga till den avlidna kvinnan kan lista ut vem som drabbats. Den skändning den avlidne råkat ut för drabbar nu indirekt hennes anhöriga.

Hur den nu aktuelle kyrkogårdsarbetaren är funtad mentalt kan man ju spekulera omkring. Men rimligen måste han ligga bra till för att få psykvård i stället för fängelse. Bilden jag valt för att illustrera den här bloggposten har inget samband med den här händelsen…

Andra bloggar om: , , ,


En vanlig syn om hobbyn sprider sig?

[tags]mediekritik, nekrofil, västerås, kyrkogårdsarbetare[/tags]


5 svar till “Nekrofil avslöjad i Västerås”

  1. Det påminner om en vits, det satt tre nekrofiler på en parkbänk och skröt för varandra. Den förste sa att han gillade när liken är nydöda för då känns det mer naturligt. Den andre sa att det bästa är när liken är kylda för då orkar man mycket mer. Det tredje avslutade diskussionen med att hävda att det är bäst när liket är några veckor gammalt för då finns det fler hål att stoppa den i.

  2. Tycker inte det vore helt fel att de anhöriga får reda på det. Kan dock förstå hur du tänker. Sjukt svår fråga.

  3. En ny ”folkgrupp” att komma ur garderoberna månne?

    När tiden är mogen kanske vi får se dem tillsammans med ett antal andra impotenta sexuella konstellationer i det offentliga rummet…

    Trans-nekro någon?….Huga ;)