Nazisterna är på marsch i Tyskland enligt SvD..


Här i Sverige finns den nazianstuckna gruppen ”Sverigedemokraterna” som kämpar med näbbar och klor för att få en politisk plattform.


sid 17 i SvD, ännu ej på nätet

Centerpartiets Fredrick Federley har lovat att delta i en debatt med dem i Almedalen i sommar, något som jag kan känna mig minst sagt dubbel inför.

När man sätter sig på ett podium med ytterlighetsinriktningar som dessa så bidrar man till att legitimera dem anser jag. Är de rumsrena i Almedalen så blir de rumsrena i andra politiska forum också.

Nu är jag rädd för att det inte är en så väldigt enkel fråga. För vänder man på saken så kan man fundera på vad det innebär att aldrig möta dem, och därmed missa möjligheten att offentligt bemöta dem.

Sverigedemokraterna är en rasistisk och invandrarfientlig gruppering som namnet till trots inte alls är någon demokratisk organisation.

Som exempel på det kan man se det försök att kuppa till sig makten och pengarna i Skattebetalarnas Förening i april i år. Med hjälp av en ökänd mångmiljonär hade de avsikt att tillgodogöra sig makten och därmed föreningens förmögenhet enligt Expo.

Dessutom har många i SD dömts för olika ”hatbrott” och de deltar regelbundet i olika sorters samarbete med fascistiska organisationer runt om i Europa.

Vill Fredrick Federley verkligen vara med på samma bild i tidningen som dessa?


14 svar till “Nazisterna är på marsch i Tyskland enligt SvD..”

 1. Från artikeln:
  ”Även på vänsterkanten börjar våra krav på att skicka tillbaka utlänningar till sina hemländer få gehör”.

  Det visste vi väl redan? *host* Vaxholm, ”Go home” *host*

 2. Federly är ju centerpartist. På senare år har det ju visat sig att centern har haft en hel del invandrarfientliga medlemmar. Så det är väl naturligt att man försöker dra röster från SD och ND…..

 3. ”Det visste vi väl redan? *host* Vaxholm, “Go home” *host*”

  1) Jag var själv vääldigt tveksam till LO:s agerande.

  2) Du misstolkar nog ändå det. Det är globaliseringens effekter på det lokala planet som man kan ha synpunkter på. Inte OM utan HUR.

  Men jag funderar på att återkomma till det ämnet idag.. :)

 4. Tveksam? Bra.

  Hade de skanderat ”Bli medlemmar i vårat fack” hade jag kunnat köpa det något mer.
  Inte för att jag hade hållit med dem, jag anser föreningsfrihet vara viktigt.
  Men det hade varit mer konsekvent agerande i linje med vad de påstår sig stå för, samt avsevärt mindre skenheligt och illaluktande.

 5. Ja tveksam. JAG skulle aldrig ha gjort det för jag är väääldigt skeptisk till det där gänget. Men som sagt..

 6. Yttrande- och Åsiktsfrihet innebär även att såna här tomtar skall få säga sitt. Med en rutinerad debattör så skall det inte vara några problem för ett etablerat parti att slå kras på den flummiga sagostund som SD och ND sysslar med.

 7. Micke W, kan du utveckla vad du menar? När jag tar en debatt med Han Tilly på europaportalen.se som idag, tror du jag då får fler röster av dem?

  Sen kan jag korrigera dig på fakta. Antalet personer som gått från C till Sd placerar oss som nummer 3 i flest avhopp till SD. Före hos har vi S och M. Straxt efter kommer c kommer resterande.

  Men det är nog det som Micke visar på som är problemet. Folk har för lite kunskap för att kunna bemöta dem och då är det klart att det är farligt.

  Jag har lovat Jinge att blogga om min inställning till SD så fort jag hinner. Men den är ungefär densamma som Jinges.

 8. Det är dessvärre hopplöst att debattera med människor som anser att ändamålen helgar medlen, som inte respekterar demokratiska principer och som anser att lögnen är en fullt acceptabel väg för att värva röster etc.
  Mot människor med dessa principer för hur man ska debattera förlorar demokratiskt sinnade personer nästan alltid, precis som man nästan garanterat förlorar mot dem som är professionella fuskare i kortspel (om man inte är lika bra fuskare själv).

 9. Jag är också kluven. Att möta dem i en panel kan ge signalen att SD är som vilket parti som helst. Men om vi inte bemöter dem blir de martyrer. Det är nog trots allt det vi måste göra: bemöta dem och kritiskt granska dem, lyfta fram vad de gör i ljuset.

 10. Det är trist, men en verklig demokrati har egentligen bara två metoder för att bekämpa antidemokrater (fascister och nazister), att tiga ihjäl dem och att samtidigt se till att lagföra dem för alla brott de begår – och brott begår de.
  Man kan inte bemöta dem och deras verkliga åsikter, eftersom de förnekar dessa i offentliga diskussioner.

 11. Nåå.. Vi får se hur Fredrick klarar att tackla problemet. Jag hoppas att han gör det, och dessutom på ett bra sätt.

 12. Jo, jag hoppas också att Fredrick klarar sig bra och kan, som det nu är, inte annat än önska honom lycka till!

 13. Jag tror som Kerstin, det är bäst att tiga ihjäl sådana som SD, debatterar man med dem så får de tyvärr en slags publicitet som går hem hos vissa. Självklart skall alla partier föra en dialog med väljarna om frågor som främlingsfientlighet, invandring, globalisering och dylikt men man skall inte debattera med rasisterna. Informera bort sådant är bästa lösningen och det kan man göra utan att diskutera med dem.

  Fredrick, jag tror du gör en riktigt grov miss om du tar en debatt med denne sverigedemokrat, jag tycker du skall tänka om. Låt dem stå och snacka på de torg de vill och gå sina patetiska demonstrationer men ge dem inte en stor publik, det är nämligen det de vill ha.

 14. Vi kommer nog att få höra mer kring detta, men det kanske dröjer till efter Almedalen..