Nazianstuckna Sverigedemokrater, sossars mardröm?

Sverigedemokraterna är en politisk grupp som har stark anknytning till nazismen och är en rest av det öppet rasistiska BSS, Bevara Sverige Svenskt.

Nu börjar socialdemokrater protestera mot det socialdemokratiska partiets strategi som uppenbarligen är en flirt med de mer främlingsfientliga väljarna som attraheras av rasistiska partier som t.ex. Sverigedemokraterna. I morgonekot uttalade sig en representant för (sd) som berättade (fritt citerat) ”- att eftersom folk inte vill rösta på ett enfrågeparti så har (sd) nu också tagit upp äldrefrågorna och kriminaliteten i partiet.”

En helt uppenbar och omaskerad cynism.

Ekot: ”En del väljaranalyser gör gällande att socialdemokraterna riskerar att tappa väljare till Sverigedemokraterna. Men de socialdemokrater som Ekot pratat med tycker att deras parti håller på att gå för långt för att blidka den opinionen. Bland annat nämner man integrationsminister Jens Orbacks förslag att en invandrare måste fullfölja praktiker och svenskundervisning för att få behålla ekonomiska bidrag”.

En av dem som uttalade sig kritiskt till det förslag som Jens Orback gått ut med var Tierps arbetarekommuns ordförande, bloggaren Erik Laakso. Han säger till Ekot:

Laakso: ” – Vi har ju kritiserat folkpartiets förslag om språktest hårt och att själv då göra en liknande manöver när det gäller att ställa hårdare krav är sådant som förvånar människor. Att ge vika för missuppfattningar och börja använda samma retorik själv är ett generalmisstag”, säger han.

Jag är övertygad om att Erik har rätt till 100 % och det är sorgligt att behöva konstatera att (s) gått i fällan. Jag är helt övertygad om att den socialdemokratiska politiken i första hand ska riktas mot de traditionella socialdemokratiska målen, honnörsparollerna solidaritet och jämlikhet.

När man ger efter för interna missnöjesgrupper som attraheras av retorik som förs fram av nazianstuckna, eller rent nazistiska småpartier så har man slagit in på fel väg.

Ett vägval som kan kosta Sverige enormt mycket om den vägen leder till en högerregering.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, nazism, sverigedemokraterna, främlingsfientlig, socialdemokraterna, erik laakso, jens orback[/tags]

  6 comments for “Nazianstuckna Sverigedemokrater, sossars mardröm?

 1. Jonas
  1 september, 2006 at 08:52

  OBSERVERA! BGAN (radio BGAN) Anneli, Jonas, och Nescio, samma person. Framtida kommentarer kommer att raderas! / Jinge

 2. Pontus
  1 september, 2006 at 15:30

  Jag fattar uppriktigt sagt inte varför du ödslar så mycket energi på ett litet tokparti som väl knappast kommer få mer än 1% av rösterna i valet. Du skriver ju om de här dårarna varje vecka.

 3. Snoozer
  1 september, 2006 at 16:42

  Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan socialdemokratiska missnöjesgrupper och en eventuell borgerlig regerings handlande?

 4. 1 september, 2006 at 23:28

  Är det inte snarare så att det är folkpartiet sossarna försöker ta röster från med sina senaste utspel i de här frågorna?

 5. Katarina
  3 september, 2006 at 08:58

  kommentarsregler!

 6. Mathias
  5 september, 2006 at 13:00

  Kommentarsreglerna gäller även mig, va konstigt…

Comments are closed.