Nazianstrukna Sverigedemokrater igen..


Sedan jag började blogga om det nazianstrukna gänget som kallar sig ”Sverigedemokrater” har jag utsatts för mordhot.

Jag har också plötsligt blivit tvungen att radera varannan kommentar på grund av rasistiska utfall mot alla möjliga grupper, allmänt hotfulla skrivningar och annat som att t.ex. inte följa kommentarsreglerna.

Det lustiga är att väldigt många (!) berättar i samma andetag att SD inte är nazistiskt, t.o.m. att nazisterna – hatar – Sverigedemokrater.

Att Sverigedemokrater inte hatar nazister kan jag anse bevisat genom att tillsammans med SD:s logga visa upp hur de nynazistiska brittiska National Fronts logga ser ut kanske?


9 svar till “Nazianstrukna Sverigedemokrater igen..”

 1. Lysande slutledningsförmåga. Vi kollar på ett partis logga och grundar vår åsikt på det.

 2. Erik; den enda sverigedemokraten jag känner har en hakkorsflagga hemma. Han har dessutom bilder på Hitler och böcker som han påstår bevisar att det aldrig skett någon judeutrotning.

 3. Cecilia. Mejla gärna denna persons namn till partikansliet så ska du se att han snart är utsparkad.

  (dvs om du nu talar sanning, vilket jag betvivlar)

 4. Jinge,

  Sverigedemokraterna är inte nazianstrukna och det är inget Expo anser heller. Sverigedemokraterna var från 1988 till 1995 nazianstrukna, för att sedan vara rasistanstrukna.. Idag kan partiet ses som främlingsfientliga mot vissa invandrare. (enligt den främsta foskaren vad gäller nazism, nämligen Lööw)

 5. Martin!

  Jag tycker att det är beklämmande att SSU-medlemmar idag aktivt försvarar en så slemmig organisation som Sverigedemokraterna. Som jag berättade i mail till dig så står den uppgiften i de böcker jag skrivit om. Att SD:s representanter numer har låtit håret växa och satt på sig slips ändrar absolut ingenting. Det är bara att läsa deras tidning så ser du hur rasismen sticks in i var och varannan artikel.

  Jag tycker att du borde läsa de böcker jag hänvisar till här i bloggen. När du gjort det kan du ju återkomma.

  Sedan tror jag inte att du ska uttala dig å Expos vägnar. Läs i stället vad Expos medarbetare skrivit, har de skrivit något som stöder ditt påstående så tycker jag att du ska berätta var, och helst länka dit. Jag är inte heller så säker på att Lööw vill bli citerad så. Vad har hon sagt, url?

  Alla Sverigedemokrater är givetvis inte fullblodsnazister, men det finns aktiva i SD som oxo är aktiva i gänget runt Info-14, en Sverigedemokrat som jag var hemma hos för ett drygt år sedan hade oxo bild på Hitler på väggen.

  Att SD vill ha namnet på vederbörande för att utesluta honom beror helt enkelt bara på att de jobbar röven av sig för att bli salongsfähiga. Inget annat..

  Att SSU:are går på sådant tycker jag är grymt beklagligt samtidigt som det säger en hel del om SSU idag..

  F.ö. borde bilden i denna postning säga dig något. Men det gör den uppenbarligen inte..

 6. ”Jag tycker att det är beklämmande att SSU-medlemmar idag aktivt försvarar en så slemmig organisation som Sverigedemokraterna.”

  Lägg av med den stilen. Jag försvara SD, ja då har du uppenbart inte läst min blogg. Jag har nog gjort mer än vad du gjort, du sitter bara och upprepar vad som står i de böcker som Expo skrivit.

  ”Som jag berättade i mail till dig så står den uppgiften i de böcker jag skrivit om.”

  Det står inget i de böckerna att Sverigedemokraterna är nazianstuckna i dagens läge, den första boken (Sverigedemokraterna från insidan – Den nationella rörelsen) påstår bara att Sverigedemokraterna var det under en viss period och har enstaka exempel efter denna period där SD haft kopplingar till nazism.

  ”Det är bara att läsa deras tidning så ser du hur rasismen sticks in i var och varannan artikel.”

  Du måste se skillnaden på nazism och rasism. Du får gärna ge exempel hur dagens SD-kuriren ger utslag för rasism, Sverigedemokraterna är duktiga på att formulera sina texter så att vi ”etablissemanget” inte kan anklaga dem för olika saker.

  ”Jag tycker att du borde läsa de böcker jag hänvisar till här i bloggen. När du gjort det kan du ju återkomma.”

  Jag började läsa de böckerna (Som du borde ha upptäckt om du i huvudtaget läst min blogg) innan du började göra det. Jag har Extremhögern av Stieg Larsson & Anna-Lena Lodenius, Förnekandet av förintelsen av Stéphane Bruchfeld, Hatets språk av Svenska Helsingforskommittén, Sverigedemokraterna från insidan och Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen av Stieg Larsson & Mikael Ekman. Jag har vänner som sysslar med att bevaka och skriva om Sverigedemokraterna. (En driver bla en sida och en annan skrivit en uppsats på universitetsnivå och föreläser om SD)

  ”Jag är inte heller så säker på att Lööw vill bli citerad så. Vad har hon sagt, url?”

  Citerat? Jag har inte citerat Lööw än! Men här är ett citat:

  Bohuslänningen 22 oktober 2002.
  ”De är inte främlingsfientliga eller rasistiska som parti.” (citat ur intervju med Helené Lööw).

  I ett mail som en kompis fått från Lööw:

  ”Det stämmer att jag sagt att SD inte är rasistiska och det är de inte i en strikt bemärkelse, deras indelning av människor utgår inte från ras utan kultur. De är inte främlingsfientliga i en generell bemärkelse, vissa typer av främlingar – från s.k kulturellt närbesläktade områden – accepteras andra inte. Generell främlingsfientlighet är dock väldigt sällsynt. SD är ett extremnationalistiskt parti.”

  Därmed kan vi konstatera att SD är främlingsfientliga mot vissa grupper.

  ”Alla Sverigedemokrater är givetvis inte fullblodsnazister, men det finns aktiva i SD som oxo är aktiva i gänget runt Info-14,”

  Vilka är dessa människor runt info14? Att det en gång i tiden haft människor kopplade till info14 har jag aldrig förnekat, men i dagens läge nej. (info14 skapades av SDU:s första ordförande)

  ”[…]en Sverigedemokrat som jag var hemma hos för ett drygt år sedan hade oxo bild på Hitler på väggen.”

  Hade denna en hög ställning inom partiet? Sak samma, hur representativ är han för hela partiet? Kan på rak arm säga att det finns nog fler främlingsfientliga människor (oftast medlemmar) i SAP (Vilket vi också debatterar inom SSU) än nazister i SD därmed gör det inte oss till främlingsfientliga. Jag har stött på folk som sagt att vi SSU:are gör ett bra arbete när vi står på torg för att samma stund säga att det finns för många invandrare och att muslimerna ska ta över landet…

  ”Att SSU:are går på sådant tycker jag är grymt beklagligt samtidigt som det säger en hel del om SSU idag..”

  Lägg åter av med den stilen, du ska inte sitta här och läxa mig när du precis börjat läsa böckerna från Expo och drar upp gammal skåpmat.

 7. Jag försvara SD, ja då har du uppenbart inte läst min blogg. Jag har nog gjort mer än vad du gjort, du sitter bara och upprepar vad som står i de böcker som Expo skrivit.

  Nu pratar du om äpplen och päron. Vad jag gjort när det gäller att agera mot nazianstuckna organisationer vet du ingenting om. Och ja, jag upprepar en del av det jag läst i Expos böcker, och saker jag vet av egen erfarenhet. Jag har väl, i varierande grad visserligen, varit aktiv motståndare till dessa nazianstuckna eller rent nazistiska grupperingar i snart 40 år.

  Du måste se skillnaden på nazism och rasism. Du får gärna ge exempel hur dagens SD-kuriren ger utslag för rasism, Sverigedemokraterna är duktiga på att formulera sina texter så att vi “etablissemanget” inte kan anklaga dem för olika saker.

  Jag har bland annat bloggat om den artikel i SD-kuriren som handlar om en våldtäkt. Det är ett av många exempel på hur man aktivt uppmuntrar främlingsfientlighet och islamofobi. Om jag ville skulle jag kunna rada upp mängder av sådana. Att SD-aktivisterna blivit försiktigare i sina formuleringar i vad de skriver på nätet, i broschyrer, tidningar och flygblad betyder inte att de ändrat åsikt när det gäller repatriering av människor från andra kulturer.

  Jag kommer givetvis att återkomma på bloggen om SD. Bland annat med bilder som jag tagit själv från en nazistdemonstration.

  Vilka är dessa människor runt info14? Att det en gång i tiden haft människor kopplade till info14 har jag aldrig förnekat, men i dagens läge nej. (info14 skapades av SDU:s första ordförande)

  Ja, när det gäller de nuvarande runt Info-14 så känner jag av naturliga skäl inte till namnen på fler än enstaka personer, bland annat den personen med Hitler på väggen. Jag kan ju inte skryta med att jag umgås i kretsen, om man säger så..

  Hade denna en hög ställning inom partiet? Sak samma, hur representativ är han för hela partiet? Kan på rak arm säga att det finns nog fler främlingsfientliga människor (oftast medlemmar) i SAP

  Främlingsfientlighet förekommer sannolikt inom alla partier, möjligen med ngt undantag. Att det är tämligen spritt i SAP vet nog de flesta, och det är givetvis bra om ni anstränger er för att motverka det. Det är ju f.ö. en betydligt mer angelägen sak än att skriva om SD på sin blogg eftersom de främlingsfientliga sossarna troligen är långt många fler än de som röstar på SD.

  Ställningen inom partiet har jag inte frågat vederbörande om, lika lite som jag forskat efter den. Det jag ”vet” är vad andra har sagt och saker som jag inte kan skriva om här eftersom vederbörande då skulle kunna identifieras.

  Vet du inte vad anstucken betyder? / [anstucken] SAOL ”Smittad eller påverkad av ett tankesätt och dylikt”

  F.ö. har du ännu inte kommenterat att SD snott ”facklan” från nynazistiska National Front.. Fast strunt samma, dags för EOD..

 8. Kommentaren stroder mot all vett och sans, därför raderat! PLUS alla kommentarsregler.. / Jinge