Nato-Nytt?


Föreningen ”Nej till Nato” har tagit fram 40 sekunders lång video som lyfter fram sidor av NATO som är okända för många.

Länk till video på YouTube:

Genom denna video vill man framhäva att paktens medlemmar idag krigar i minst sju länder: Irak, Syrien, Afghanistan, Somalia, Nigeria, Libyen och Jemen.
NATo-demonstration III
Detta är något som inte nämns av Nato-förespråkare. Reportage med drabbad befolkning, utbombade byar samt skadade och dödade människor förekommer inte på svenska TV/radio.

Handlingar om t ex Sveriges insatser i Irak är sekretessbelagda.
Detta gör att det skapas en falsk bild med i det närmaste ”osynliga” och ”sekretessbelagda” krig. Därigenom kan Nato även i fortsättningen beskrivas som ”försvarspakt” utan hänsyn till organisationens mörka baksida – okänd för de flesta.

Mer information hittar du på föreningens hemsida: www.nejtillnato.se

Besviken Federica Mogherini, EU:s utrikespolitiska talesperson, sade häromdagen i Milano angående USA:s skrotande av Iranavtalet ”Det verkar som att skrika och gorma, förolämpa och mobba, systematisk förstöra och rasera allt befintligt, är tidens melodi. Allt emedan det väsentliga med förändring – och vi behöver förändring – är att lägga all energi på att inte rasera det gamla, utan bygga nytt. Denna impuls att förstöra leder inte till något gott. Det löser inga av våra problem.”

Allt med tydlig adress till USA som ”äger” NATO, en organisation som borde ha avvecklats med Warszawa-pakten, men nu används som militär spjutspets i USA:s allt fler krig. Sverige ska inte medverka i något sådant exempellöst destruktivt!

Men kommer EU-länder att ändra sin roll som stöttepelare till Nato:s och USA:s krig?

* Läs också om och i Nej till Nato:s nya tidning! Nej till Nato och kärnvapen på svensk mark! Ja till svensk alliansfrihet och neutralitet.


2 svar till “Nato-Nytt?”

  1. Terje Alnes skriver om Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg: ”Han var leder for en organisasjon som var mot norsk medlemskap i NATO. I dag er han krigsalliansen NATOs generalsekretær. Stoltenberg gjør «en storartet jobb i NATO», ifølge Trump. Hvordan kunne det ende slik?

    På selveste 17. mai var Jens Stoltenberg i Det Hvite Hus og møtte Donald Trump. Det må ha vært et vellykket møte, for om kvelden la Stoltenberg ut en positiv rapport på tweeten:

    Jens Stoltenberg finner det altså opportunt å rose Trumps «lederskap på forsvarsutgifter», der resultatet er at NATO-landene plusser på milliarder i sine militærbudsjetter. Nye tall fra SIPRI viser at Trumps «lederskap» har ført til at de 29 NATO-landene til sammen nå står for 52 % av verdens militærutgifter. USA står alene for 35 %, mens Russland til sammenlikning står for 3,8 %, altså omtrent en tiendedel.

    At NATO allerede er knusende overlegne enhver reell eller innbilt fiende er ikke nok, her skal opprustingen fortsette med full styrke.

    På pressekonferansen i Det Hvite Hus truet Trump Nord-Korea med full krig, mens Stoltenberg satt taus ved siden av. Donald Trump er en inkompetent og impulsiv løgner, så hva foregår oppe i hodet på Stoltenberg når han hører presidentens krigstrusler?