Nassarna kryper fram under stenarna


Nu har jag skrivit ett par inlägg om Sverigedemokraterna och Nazismen. Det senaste bara för några dagar sedan.

Det har varit en både ny och intressant upplevelse kan jag berätta. Jag har blivit hotad förut för sådant jag skrivit på min blogg, och nu har jag i snabb takt drabbats av två hotelsemail. Det kunde jag ha räknat ut i förväg också faktiskt, för skriver man om nazister kryper det fram både det ena och det andra ur underjorden.

Dessutom tycks de på ett generellt plan vara oförmögna att ta till sig de kommentarsregler som gäller på bloggen. Själv vet jag inte riktigt hur tydligt man måste formulera sig för att de ska begripa. Möjligen spelar det ingen roll vad jag än skriver för deras kognitiva förmåga tycks vara märkligt sammankopplad med deras hårlängd. Man riktigt hör hur de sitter och putsar på sina Dr Martens..

I morse när jag gick upp hade jag 15-16 kommentarer som låg och väntade på att bli modererade. 3 var spam och omkring 10 var kommentarer som var mer eller mindre rasistiska. Och ändå hade jag inte nämnt Sverigedemokraterna vid namn sedan i onsdags.

Jag skrev igår om den danska idén med att låta flyktingar och invandrare skriva på ett

”kontrakt”, något som bara skulle gälla mörkhyade.

Det provocerade de flesta korthåriga att hamra en stund på sina tangentbord lustigt nog. I torsdags skrev jag att Polen bryter mot Genèvekonventionen vilket gav i princip samma resultat.

Tyvärr är dessa kommentarer ofta så erbarmligt illa stavade att man bara utifrån det kriteriet bör undvika att visa dem. Men jag sparar ändå alla för att kanske återkomma i ämnet.

Jag har också funderat på att helt förbjuda anonyma kommentarer eller olika alias. Samtidigt vore det lite synd, men det finns uppenbarligen en stark koppling mellan anonymitet och osmakliga skriverier.


5 svar till “Nassarna kryper fram under stenarna”

  1. De regler som gäller för kommentarer här på denna blogg är busenkla. Man får vara anonym, men den mailadress man fyller i ska vara en fungerande adress till den som kommenterar.

    Mailadressen syns enbart hos administratören, inga sökspindlar kommer åt den, lika lite som användare kan se den. Du får gärna länka till t.ex. en tidning, men det ska vara en relevant länk. Lägger du in flera länkar så är det mycket troligt att jag inte släpper fram kommentaren. Jag känner mig nämligen tvingad att kontrollera alla länkar så att de inte går till olagliga eller motbjudande sidor, så fresta inte mitt tålamod. Givetvis kan du länka till din egen hemsida/blogg på vanligt sätt i fältet för url.. Metadiskussioner ska ej förekomma, har man sådana funderingar ska mail till undertecknad användas. Personangrepp, rasistiska kommentarer och osakliga beskyllningar mot vem det vara må eller en nedsättande samtalston tolereras ej utan raderas direkt. Likaså tas regelmässigt alla länkar bort som går till nazistiska eller nazianstuckna sajter.

    // Jinge

  2. Ja Apa. Det blir lite tröttsamt. Eentligen begriper jag det inte alls eftersom det snarare får motsatt effekt. I det ena fallet är det en Sverigedemokrat vilket bara för till följd att jag intresserar mig än mer för deras s.k. ”verksamhet”..

  3. Det är synd om man som t.ex. Johan eller en av mina Irakiska favoriter Raed Jarrar måste stänga av kommentarsfunktionen. Det dödar ju blogosfären i längden eller krymper den till de mer välbesökta bloggarna där trollen aldrig får fäste för att de blir flamade av för många. I USA har visst någon bloggare nyligen blivit åtalad för olagligt innehåll i kommentarerna.

  4. Risken att bli åtalad finns nog här oxo. Nu är inte DET skälet till att jag inte släpper igenom rasistiska kommentarer, utan det är en etisk fråga. Själv skulle jag knappast stänga av kommentarerna men det finns ju andra lösningar. T.ex. tvinga folk att registrera sig. Inte kul det heller..