När slår terrorn till mot USA igen?Det kanske är dags för George W Bush att börja bygga stadiga barrikader hemma vid kåken?

Man behöver inte vara utrustad med någon livligare fantasi för att inse att terrorister förr eller senare slår till mot USA igen.

Idag är det knappast speciellt många mer än Ahlmark som anser att Bush/Blair gjorde rätt när de med lögnaktiga argument angrep Irak. Visst är det bra att Saddam sitter inlåst men eftersom hela upplägget var planerat och iscensatt av dessa bägge herrar så kommer oskyldiga människor i deras respektive hemländer säkerligen att få betala med sina liv.

Redan idag finns det uppskattningar att antalet dödade i Irak uppgår till 130 000 och det går som bekant inte en endaste dag utan att mängder av nya oskyldiga dödas. Bin Laden sitter bara och myser där i sin grotta eftersom han vet att den muslimska världen hatar mer och mer för varje dag. Antagligen rekryteras 100-tals nya terrorister dagligen.

Troligen finns det redan en långt framskriden planering och de utvalda terroristerna har nu lärt sig de nya konster som krävs. Nu kanske de inte är utbildade piloter utan den här gången så kanske man tänker överraska på något annat sätt. Att det finns plutonium att köpa på den svarta marknaden är väl känt. Även om man inte rent tekniskt kan bygga en atombomb så anser nog terrorister att det är fullt tillräckligt med en s.k. smutsig bomb som effektivt sprider dödligt radioaktivt material.

En sådan sprängning i en amerikansk storstad kanske inte dödar så många, men staden blir omöjlig att vistas eller bo i under en mycket lång tid. Eller så jobbar

man på att skjuta ner Air Force One. Och vad återstår då efter ett sådant tilltag? Att asfaltera hela Mellanöstern?

Det är egentligen rätt obehagligt att spekulera omkring vad som kommer att hända på sikt, framtidstro behöver vi alla. Men dessa ledare förmår inte att skapa annat än motsatsen. Och vi får inte glömma Danmark..

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Bush, Blair, Terror, Terrorism, Irak, Politik, Terrordåd, Plutonium, Danmark[/tags]


14 svar till “När slår terrorn till mot USA igen?”

 1. Jinge bomber och stora planer i all ära men hur skyddar sig ett land mot 30 små pojkar med ljus och tändare.

 2. Tycker svenska försvaret ska gå in med pansar och göra Danmark till en svensk delrepublik. Våra nordiska grannar har blivit allt för pro-bush och krig mot terrorism, det är upp till Sverige att ta anvsar.

 3. Att Bush och USA startat terroristfarm i mellanöstern är väl ingen nyhet?
  Så länge USA beter sig som de gör i världen får vi räkna med fler terrordåd – förhoppningsvis inte här. Fast faran kommer att öka om folkpartiet får mer att säga till om.

 4. USA har nu varit utsatt for terror i over 20 ar som kulminerade i 9/11. Har lite svart att forsta motstandet mot kriget mot terror efter 20 ars terrorism. Det tog lang tid innan USA reagerade, det tog en attack pa hemmaplan, vilket visar USA’s restrain i fragan om terrorism…USA visade varlden vad som hander efter en terroristattack pa mainland USA: invasion av Afghanistan och sen Iraq. Jag tror det har en lugnande effekt pa islamister att forsoka attackera USA pa hemmaplan igen, och tror darfor att en attack pa USA ar inte sa hog. Men jag har haft fel forr.

  Andra lander ar mer i farozonen, som Danmark pga Mohammedteckningarna, Canada pga ett stort antal trupper i Afghanistan som for krig mot Talibaner och Al-qaeda i bergen mellan Afghanistan och Pakistan och andra Europeiska lander med nagon inblandning i kriget mot terrorism.

  Lander som inte har militara resurcer att svara pa en terrorattack kommer first att attackeras anser jag. Att i dagens lage attackera USA kommer att vara rena sjalvmordet for den eller de nationer som sponsrar och betalar for terrorismen.

  Hemmaopinionen kommer att vanda till Bush fordel och han kommer att fa ”carte blance” att gora vad han vill och en asfaltering av de som ligger bakom ar kanske inte helt uteslutet.

  TB,

  Varfor ar det upp till Sverige att ta ansvar for vad grannlanderna gor? Har inte era grannar ratten att fora den politik de vill utan att Sverige ska blanda sig i? Danmark ar NATO medlem, och en attack mot Danmark ar en attack pa NATO. Det galler att titta pa konsekvenserna har, for inte vill du ha krig mot NATO? Nu misstanker jag att du skojade bara…:)

 5. Varje gång Bush-fundisarna försvarar sitt korståg med ”USA har inte blivit attackerat sen kriget mot terrorn började” så blir jag så full i skratt då det påminner mig om ett avsnitt av den fenomenala TV-serien ”Family Guy”. Peter Griffin köper vulkanförsäkring av lurendrejare och försvarar sitt köp inför sin fru med att han inte har fallit offer för vulkaner sen han köpte försäkringen. Det faktum att chansen att han skulle fallit offer för vulkaner med eller utan försäkring är försumbar inser han inte. Och det är ungefär på samma nivå som retoriken angående att USA måste slåss mot terroristerna ”där” för att dom inte skall komma ”hit” faller.

 6. Hur bör vi då hanskas med den muslimska fundamentalismens hat mot västvärlden och den terrorsim som sker i dess namn? Ska vi sätta oss ned och diskutera med dom? Alltid lätt att kritisera, svårare att komma med realistiska alternativ.

 7. Hmmm… en karikatyr på Bush och en bild på bin Laden i oskuldens vita färg.

 8. Gekko!

  ”Alltid lätt att kritisera, svårare att komma med realistiska alternativ.”

  Jo jag vet. Men du kan väl i alla fall försöka!?

  Bobbo:

  ”en karikatyr på Bush och en bild på bin Laden i oskuldens vita färg.”

  ja man tager vad man haver. Har du ngn bild på Bush med gloria så sänd över den!

 9. Gekko:
  Vi bör först och främst behandla alla muslimer med respekt och visa att vi inte tycker de är sämre människor beroende på deras kultur/religion etc. Väst, och framförallt media i väst, måste sluta likställa islam med terrorism.

  Vi måste få någon amerikansk regering att be om ursäkt för de otaliga illdåd som utförts mot muslimska länder genom tiderna med allt från att ge Saddam massförstörelsevapen för att utrota kurderna till vapenförsäljningen till Iran till nuvarande Irakockupationen osv. osv.

  Vi måste få USA att dra bort sina trupper från Irak och ersätta de med FN-trupper (helst från ett fullständigt omarbetat FN) från framförallt mellanösternländer (kanske inte Israel ;-)). Dessutom måste USA lämna över alla feta uppbyggnads- och oljekontrakt till FN eller inhemska Irakiska företag och eller regering.

  Vi måste se till att de diktatoriska regimerna i mellanöstern får mindre och mindre spelutrymme med hjälp av sanktioner, fördömanden, hjälp till självhjälp, upplysning om allas mänskliga rättigheter osv.

  Vi måste få slut på Israels ockupation av Palestina och framförallt se till att USAs enorma stöd till Israel upphör för att få mer balans i området.

  Vi måste se till att alla som begått/begår brott mot internationella överenskommelser ställs inför rätta i en internationell domstol, såväl regeringschefer som civilister.

  Vi måste utrota fattigdom och misär, så att det inte finns en grogrund för mer terrorism, istället för att slösa alla pengar på militär…

  Ok, jag vet att jag nog inte är realistisk i mina tankar här, men jag tror tyvärr att det är vad som krävs för att få bukt med terrorismen i den delen av världen…men om man ser det ur ett 50-års perspektiv så kanske…man kan alltid hoppas at det går åt rätt håll innan det är försent. Om vi fortsätter att försöka bekämpa allt våld med mer våld kommer världen bara att bli mer och mer polariserad och man kommer bara längre ifrån en lösning.

 10. @5: ”Det tog lang tid innan USA reagerade”

  Verkligen? Vad kallar du Clintons tilltag att spränga Sudans största läkemedelsfabrik med hjälp av bevis lika falska som de Bush använde mot Irak? Samtidigt bombade han också mål i Afghanistan som kanske eller kanske inte var riktiga terrormål.

  USA må ha blivit utsatt för enstaka terrorattentat, men det är försumbart i förhållande till den djävulskap man ställt till med självt utomlands i länder som Indonesien, Vietnam, Kambodja, Guatemala, Iran, Irak, Nicaragua m.fl.

  Vad gäller att de inte blivit angripna sedan kriget mot terror inleddes är jag förbluffad över att så många tycks ha glömt de där mjältbrandsbreven. Inte så många dog, men det rörde sig ändå om ett av ytterst få fall av biologisk krigföring, och polisen säger sig fortfarande inte ha någon aning om vem som låg bakom.

 11. Då jag tycker att en enkel symbol kan föra bättre talan än
  tusen ord så valder jag att formulera mig kort.
  Försöker dock igen med lite mera förtext.

  Som kommentar till övriga kommentarer vill jag bara
  skriva:
  $$
  Tack för mig.