När blir det ok med terrorism?


Staten Israel har genom åren ansträngt sig åtskilligt för att skapa ofred i regionen. Genom detta skapar de en konstgjord och falsk legitimitet för att fortsätta att terrorisera palestinierna.

Nu har de stulit palestiniernas inkomster i form av tull och skatt och de visar ett öppet förakt för 1967 års gränser i och mer murbygget. Hur stor del av västbanken de tänker lägga beslag på är oklart, men jag har läst mellan 20-60%

JP: Palestinian Authority Chairman Mahmoud Abbas said Friday in an interview with the British newspaper The Guardian that Olmert’s ”convergence plan” will only bring more war to the region. Abbas added that Olmert’s plan will only endanger the chances of reaching a long term agreement, since it bypasses negotiations with the Palestinians. His statement followed a decision by the the United States to cancel or suspend up to $411 million in Palestinian aid rather than risk that the money might help the Palestinians’ new Hamas leaders.

Att Olmert fortsätter i Sharons blodspår är helt uppenbart. Att palestinierna kommer att ta till terrorism är lika självklart. Israelerna kan aldrig få samtycke till etnisk rensning och sitt förtryck av palestinierna. I dagsläget törs inte höga israeliska militärer resa till Europa av rädsla för att gripas för sina krigsförbrytelser.

EU:s och USA:s beslut att strypa biståndet till den palestinska myndigheten är ett sätt att straffa vanliga människor, säger palestiniernas president Mahmud Abbas och premiärminister Ismail Haniya, enligt TT.

Frågan jag ställer mig är om det i något tillfälle är ok att använda sig av terrorism som ett vapen mot en militärt övermäktig motståndare. Senast igår sköt israelerna en raket som dödade sex personer och skadade femton. Att palestinierna inte har vapen nog att ge sig på stridsvagnar och flygplan, gör det att det blir legitimt med terrorism?

Hur skulle vi i Sverige bete oss om en främmande makt ockuperade oss och avväpnade våra soldater? När den ockupanten godtyckligt mördade våra innevånare, rev våra hus med bulldozers, byggde en mur för att stjäla 20-60% av vårt territorium, när ockupationsmakten också stal våra pengar, skulle vi då bara sitta snällt i våra stugor och tycka att ”man får inte döda ockupanter”?

Nej mina vänner, det vore landsförräderi att inte göra motstånd med alla tillbuds stående medel!

Eller hur..?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, israel, terrorism, mellanöstern, palestina, landsförräderi[/tags]


6 svar till “När blir det ok med terrorism?”

 1. Det är knepigt när de spränger civila inne i israel. Ockupanterna ska de givetvis ge sig på. Men nu kommer de väl att söka israeler var de än befinner sig antar jag. Spelar israel med i fotbolls-VM?

 2. Eftersom att civila palestinier blir straffade för att ha valt ”fel” regering med utebliven aid och konfiskering av deras egna pengar så antar jag att israeliska civila blir straffade pågrund av att de valt en ”fel” regering genom självmordbomber. Det går inte att trycka ner människor mer än till en viss gräns. Sen blir det så att dessa människor tar till alla medel tillåtna eller otillåtna. De har ingenting att förlora. Situationen kan inte bli sämre för palestinierna. Och att EU och USA stoppar biståndet är helt sjukt.

 3. #2 Att USA gör det är ganska förståeligt tycker jag. Dom är ju allierade i kriget mot terrorismen trots att det är dessa parter som utför det flesta dåden. Denna konflikt måste få ett slut frågan är hur. Den fredliga vägen verkar inte fungera så lysande.

  Att EU och FN inte står upp för palestinierna är nedslående och detta bevisar bara vilken agenda även dessa parter har på bordet. Fast det klart vad sa nu Bush: ”either you are with us or against us”

 4. Det är en skam att EU aktivt stödjer Israels enträgna försök att svälta ihjäl palestinierna. Gaza och Västbanken börjar alltmer likna Warzawa.

  Fast nu kommer kineserna till undsättning. Skulle se ut om de börjar droppa MRE’s från kinesiskt flyg.

  Att dela ut mat till svältande palestinier kommer förstås att jämföras med att spränga bussar av USrael och deras allierade i Bryssel.

 5. Det ar OK med terrorismen mot militara mal hos en ockuperande makt, men aldrig mot civila mal (9/11, Madrid, London, Bali mm. mm.) och aldrig mot civila manniskor i kaffer, mosques, mallar etc. som Palestinska- och Iraqiska- och Islamiska- terrorister utfor som sjalvmordsbombare.

  En losning kanske? Hamas upphor med terrorism, godkanner Israels ratt att existera, Israel drar tillbaka fran WB nar terrorism upphor.

  Jonas, forstar inte riktigt vad Bush har for roll i Palestina-Israel annat an att USA alltid stoder demokratier?

  Vansterns losning: Dra in USA’s stod till Israel, vilket medfor eliminationen av staten Israel da Arabstater far blodad tand och ser en opportunity att antligen fa slut pa Israel. Onskvart? Nej!

  USA och UK omedelbart ut ur Iraq, vilket medfor ett full blown inbordeskrig mellan Sunnis- och Shia muslimer plus Kurder for den ultima makten i Iraq. Onskvart? Nej!

  Min losning for Iraq: USA kan lamna landet omedelbart om man etablerar en federation med tre stater – Kurdisk, Sunny och Shia omraden som ar sjalvstyrda med interna regeringar under ett centralt government med valda fran de tre staterna. En federation ar den basta metoden for att bringa in varaktig fred i omraden som ar splittrade pa religiosa, etniska grunder, dom verkar oberoende pa varandra men tillhor samma nation och kan etablera sina lagar inom en gemensam konstitution. Exempel: USA och Canada. Ett annat exempel ar EU, som forsoker likna en federation.