Mycket snack om fågelinfluensan blir det..


Troligen kommer senvintern, våren och sommaren att bli fylld av diskussioner om fågelinfluensan och dess eventuella framfart.

Själv oroar jag mig inte alls för att den ska mutera om tre veckor och miljontals svenskar ska dö. Men visst, det är ett rimligt antagande som WHO gör när de säger att den ska mutera. Men så snabbt går det nog ändå inte..

I nuläget oroar jag mig mer för våra rovfåglar.

Rovfågelstammen är känslig, men andra asätare som t.ex kråkfåglarna är så talrika att de utan vidare klarar om hälften dör. Men det gäller knappast landets örnbestånd. Jo kanske ”klarar” men det skulle innebära ett steg framåt efter dioxinet och 7 steg tillbaka. Det vore inte bra alls.

Nu har kvällstidningarna gjort det som de förväntades göra. Genom osakligheter och överdrifter försöker de slå mynt av situationen och vissa rubriker är helt vansinniga.

Jag har dessvärre också sett en blogg som är lika sanslös, men den har så få läsare att det inte spelar någon roll. Men våra största kvällstidningar exponerar sina tokigheter över miljontals läsare.

En sak som jag funderar på är i vilket läge s-regeringen kommer att gå in och hämta hem en lika given som massiv propagandaframgång? Tänker man vänta till tranorna vinglar omkring, eller kommer det inom någon vecka? För visst skulle socialdemokraterna visa sig regeringsdugliga när Göran Persson kan berätta att en vaccinfabrik kommer att börja byggas inom tre månader eller något i den vägen.

Då kan högeralliansen stå där och vifta hur mycket som helst med karikatyrteckningar och se ut som ledsna hundar. Jag undrar hur lång tid det tar för regeringens spindoctors att komma på detta?

Thomas Bodström, du läser ju min blogg varje dag, kan inte du tipsa Göran?


3 svar till “Mycket snack om fågelinfluensan blir det..”

  1. Jag tror att den kommer att mutera och att den i Sverige kan döda en miljon. 500 miljoner över värden.

  2. Föreslås tydligen att katter också ska hållas instängda. Varför inte hålla alla människor instängda på en gång. Då kan de ju inte dra på sig HIV eller vanlig snuva! Dessutom behöver man då inte ta till alla dessa övevakningsarrangemang.