Murdoch, FOX-TV och fascismen


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Murdoch äger USA:s mest konservativa TV-kanal FOX TV. Många betraktar Fox News som en rent fascistisk propagandakanal. Personligen har jag aldrig lyckats se den av naturliga skäl. Jag har inte en TV och då blir det ju svårt.. :-) Men jag har läst åtskilligt om den, och jag har förstått att deras ljugerier är en starkt bidragande orsak till att medelamerikanen inbillar sig att Saddam Hussein hade något med 11 september att göra.

Att de amerikanska kristna fundamentalisterna använder lögn och bedrägeri för att behålla makten vet de flesta, det behöver jag ju knappast rapa upp. Men nu har tydligen Sveriges Television oxo uppmärksammat det i ett Dokument Utifrån med rubriken ”Murdochs mord på journalistiken” läste jag i SvD. Lena Andersson, som brukar skriva TV-kritik åt svenskan, har en liten artikel om detta i dagens tidning. Tyvärr har jag ännu inte hittat den på SvD:s webbplats, men den kommer säkert dit oxo. Tills vidare får ni nöja er med denna lilla faksimil. Och kanske titta på reprisen i morgon SVT 1 Söndag 14.50..


Ett svar till “Murdoch, FOX-TV och fascismen”

  1. Jag såg reprisen nu i helgen, Dokument Utifrån ”Murdochs mord på journalistiken” och varför blev jag inte ett dugg förvånad? Att folk tittar på kanalen är jag däremot förvånad över med tanke på de klipp som visades. Håll käften var en uppmaning som användes ofta och så fort någon sa något som inte tilltalade programledaren blev personen abrupt avbruten. Rättvist och Balanserat. ??????

    Annica