MTV inför politisk musikcensur!


MTV:s tittare anses troligen som alltför känsliga för att betrakta en bild av George W Busch som bakgrund till ett popband.

I sanningens namn så är det nog i första hand för att inte reta upp kanalens annonsörer som man nu sätter stopp för bandet Nine Inch Nails framträdande.

Låten de skulle spelat var nämligen ett ställningstagande mot krig i allmänhet och det som pågår mot Irak i synnerhet.

Så här skriver bandet på sin hemsida:

“Nine Inch Nail will not be performing at the MTV Movie Awards as previously announced. We were set to perform “the hand that feeds” with an unmolested straightforward image of George W Bush as the backdrop. Apparently the image of our president is as offensive to MTV as it is to me…”

// Trent Reznor 5 26 2005


9 svar till “MTV inför politisk musikcensur!”

 1. Tur att det inte var i Sovjetunionen. Då hade det nämligen blivit ett liv och kiv i pressen, inte minst den folkpartistiska, nu kommer det knappt att nämnas.

 2. Nej, Jínge!

  Det var ett bevingat moderat-M och ett blodigt sosse-s som bandet hade tänkt att ha i bakgrunden. Men det är ju helt rätt av MTV att ta bort det politiska, om de önskar det.

 3. ”In the land of the free […]”, eller hur var det nu? Det är intressant hur USA försöker marknadsföra sina ”demokratiska” värderingar i flertalet länder; företrädesvis hos de länder som har tillgång till mycket olja. Samtidigt inför man alltfler hinder för de som vill kritisera Bush-administrationen och den allmänna eliten. Utvecklingen kommer att bli, om inget annat, mycket intressant att följa.

 4. Jag betalar inga pengar till MTV så vad de pysslar med berör mig icke. Om det hade varit public service vore det förstås en annan sak.

  För övrigt hör musik och politik inte ihop. Hepp!

 5. Nej just det…så länge det inte handlar om pengar så är det helt ointressant. Värderingar, yttrandefrihet och annat sånt tjafs….

 6. MTV har väl alltid gillat att trycka ner en moralkaka i halsen på sin publik.

 7. MTV är en privat kanal, det är deras sak att bestämma vad som ska sändas eller inte. Mig veterligen har de inte velat sända någonting som är pro-Bush, att de då inte vill sända någonting som är anti-Bush känns helt naturligt. De vill kanske helt enkelt inte befatta sig med politik? Tycker du att man ska tvinga dem att sända politiska budskap? Tycker du att det vore demokratiskt?

 8. Jag tolkade dig som att det bara är intressant när pengar finns inblandat…det kanske var fel av mig. Men att du tolkade mej att jag vill att man ska tvinga MTV att sända politiska budskap, det kan jag däremot försäkra dig om att det är fel.