Mount Everest, nämen vaffa..?


Tomas Olsson är försvunnen sedan han försökt åka skidor nedför Mount Everest skriver tidningarna.

I vanliga fall brukar jag känna med offer för olyckor eller sjukdomar. Har man drabbats av en olycka, eller en sjukdom så kan man normalt inte rå för det. Då vore det ju ingen olycka. Jo visst, jag vet att somliga kör alldeles för fort och därmed utsätter sig själva och sin omgivning för oerhörda risker.

Men att åka skidor nedför Mount Everest, kan det verkligen kallas en olycka? Det är en så totalt korkad idé att lagarna om tvångsvård borde vara möjliga att tillämpa. Det är ju inte precis som Hammarby-backen, om man säger så.

Berget är 8 ½ kilometer högt..

Andra bloggar om: , , ,

[tags]mount everest, dårskap, downhill, sport[/tags]


4 svar till “Mount Everest, nämen vaffa..?”

  1. En del människor är äventyrare och har en drift som du och jag och många andra inte förstår, Jinge. Jag minns hur mycket skit folk pratade om Göran Kropp, men jag fattade aldrig varför de var tvungna att häva ur sig så mot honom. Jag förstår inte vad det har för bäring på problemet att man inte hajar varför Tomas gör en sån grej som att åka skidor nerför Mount Everest. Han är saknad! Kanske död! Det är ju jättetragiskt! Att du eller någon annan tycker det är korkat, det han gjort – vad i all världen är det att berätta? Egentligen!

  2. Det är naturligtvis hemskt, men på något vis har jag rätt svårt att tycka synd om honom. Är man så förbenat korkad att man försöker åka skidor ner från ett 8½ kilometer högt berg får man nog fasen ta och skylla sig själv…

  3. Det är en fullständig mardröm. Att folk har drömmar och drifter, som Eva skriver, har jag stor förståelse för. Men oddsen att överleva en skidtur utför är praktiskt taget noll och där undrar jag t.ex. vad sponsorerna har för ansvar.

    Skulle jag vara en spponsor skulle jag vägra någon som trodde att han skulle överleva ett hopp från kaknästornet utan fallskärm.

  4. Jag tycker i alla fall synd om honom om han förolyckats eller skadats. Och jag tycker synd om hans familj. jag har inget behov av att slå mig för bröstet och tycka att jag är duktig som inte hittar på dårskaper. Vem är det som avgör när man får skylla sig själv och inte? För övrigt var det när han firades ner som han ramlade, inte när han åkte skidor. Men sponsorerna borde förstås reagerat – det har du rätt i, Jinge.