Mordet på Tungelstaflickan


Två trettonåriga flickor har utsatts för ett vansinnesdåd och den ena av dessa flickor dog.

Det är normalt inget jag skriver om men nu har det drabbat två flickor från Tungelsta och då blir det omöjligt att låta bli. Skälet är att jag har bott i Tungelsta i trettio år, mina barn är födda och uppväxta där.

Tungelsta var tidigare ett litet ”trädgårds-mästarsamhälle” eftersom det fanns gott om handelsträdgårdar i början av förra århundradet. Samhället har växt betydligt och fortfarande ser man ett antal stora växthus där. Idag bor det omkring 5-6000 människor i Tungelsta och det är givet att en händelse som denna chockar ortsborna.

Har man levt där som jag så känner man en massa folk och det är oundvikligt att man pratar om vad som hänt, och varför det hänt. ”Alla känner alla” och det surrar en massa rykten i luften, men det mest tragiska är förstås att det är barn som drabbats. Barn som går i Tungelsta Skola.

Trösten i bedrövelsen är att socialför-valtning, kyrka och skola reagerade direkt.

Kyrkan hade öppet från igår mitt på dagen till sena kvällen, det blir säkert likadant idag.

I morgon när tjejernas klasskamrater går till skolan kommer de att mötas av förberedda lärare, socialtjänst plus personal från polisen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]samhälle, mediekritik, tungelsta, mord, familjetragedi, alkohol, psykisk sjukdom, haninge, krisberedskap, polis, skola, socialtjänst, kyrka[/tags]


2 svar till “Mordet på Tungelstaflickan”

 1. Ruskigt. Ännu med äckliga är kvällstidningarna. TV4 vad vidriga nu på förmiddagen…

 2. Stefan!

  Jag raderade kommentaren eftersom jag inte vill ha ngn diskussion här som leder vare sig till offer eller gärningsman. Det du skrev var helt ok men..

  Ska man diskutera om detta så väljer jag enväldigt bara att acceptera kommentarer som rör händelser som denna, men inte just det nu inträffade.

  Ämnen som missbruk, psykisk sjukdom, anabola steroider, psykvård, våldsdåd och mord är ok, men jag vill inte medverka till en allmänt hållen diskussion om de berörda personerna eller något annat som kan anknyta på ett eller annat sätt till vare sig offer eller gärningsman.

  Som du förstår så vet jag vilka det rör sig om, Haninge är inte större än så, och jag kan inte värja mig från skvaller. Men här på bloggen ska inget av detta förekomma.

  Och nej Stefan, din text var helt ok. Men säger man A så..

  // Jinge