Mörda Hugo Chavez säger tok-högern i USA


USA bör låta hemliga agenter ta livet av Venezuelas president Hugo Chavez, föreslår Pat Robertson, en av den kristna högerns främsta talesmän. Som parentes kan nämnas att han tidigare varit presidentkandidat..

Det är helt omöjligt för mig att avgöra om det säger mer om den kristna högern eller mer om republikaner i allmänhet. Men gubben vill spara pengar.

I stället för att kriga mot Venezuela för hundratals miljarder dollar vill han att man ska sända in mördare från CIA.

Det uttalandet kommer i ett land som säger att de för ett krig mot terrorismen..

SvD: ”USA har legat bakom en rad kupper och andra våldsamma ingripanden i syd- och mellanamerikansk politik, bland annat generalernas kupp i Chile 1973, invasionerna i Grenada 1983 och Haiti

1994, förutom aktivt stöd till högerrebeller i Nicaragua och mordförsök på Kubas ledare Fidel Castro.”

Så USA har ju vanan inne..


8 svar till “Mörda Hugo Chavez säger tok-högern i USA”

 1. Jag förundras alltid över hur dessa religösa galningar ofta är de som förspråkar mord och avrättningar när ett av Guds bud klart säger ”Du skall icke döda” .. att hävda ”öga för öga, tand för tand” skulle nullifiera detta budord är ju fullkomligt absurt och de som studerar bibeln på ett rationellt sätt vet att mitt sistnämnda exempel mer handlar om rättvis byteshandel och inte om revanch.

 2. Det kan dessutom vara värt att notera att Pat Robertson rättfärdigade sin kommentar att Chavez borde avrättas med att ”oljetransporterna kommer inte att stoppas på grund av det” :) ..

  Som Jon Stewart i The Daily Show noterar .. ”han hänvisar till budordet, du skall icke döda så länge oljetillgångarna hotas” :)

 3. Jo fast det är knappast ovanligt blande de kristna dårarna att agera så. Framförallt inte i USA. Men visst lyfter man på ögonbrynen..

 4. På Fox News fanns det ett inslag om Pat Robertsons uttalande. Det var på The O’Reilly Factor under ”the most ridiculous item of the day”.

  Pat Robertson har uppenbarligen inte stort stöd hos högern heller…

 5. Du får gärna berätta en historia om du kan styrka den. Men du rekommenderar aldrig MORD på den här bloggen. Någon djävla hyfs får man kräva. Maila mig och berätta eller skriv den i en kommentar, men försök vara någotsånär objektiv!!

  // Jinge