Moderaterna vill sätta åt sjuka och arbetslösa


Nu visar moderaterna mer och mer för varje dag vilka det är som ska sättas åt. Man vill börja med att sänka A-kassan för dem som inte söker minst två arbeten i veckan. Dessutom anser man att folk ska tvingas flytta om det finns jobb på andra ställen.

I första hand gäller det inom Sveriges gränser, men på sikt kan vi kanske förvänta oss att det kommer att gälla hela EU om moderaterna hamnar i regeringsställning. Att de arbetslösa ska tvingas acceptera lägre lön än de hade tidigare är ett effektivt sätt att bana väg för pigjobb.

I praktiken betyder det att Malmöbor kommer att tvingas att ta jobb i Kiruna. Själv älskar jag översta norrland så jag kanske bör förbereda mig. Jag är ju visserligen 59 år och nyligen förtidspensionerad på grund av att jag har en hjärtfunktion som gör att hjärtat bara pumpar 45% av sin förmåga, men det räcker ju för att hålla huvudet syresatt så jag kan nog räkna med att bli flyttad..

Moderaterna vill samtidigt att man ska kräva sjukintyg från fjärde dagen i stället för som nu, från den åttonde dagen. Reinfeldt säger också rent ut att en sjukskriven ska kunna tvingas att jobba med något annat som vederbörande klarar av.

Med andra ord kan en industriarbetare som brutit benet på jobbet tvingas tillbaka för att sitta i telefonväxeln under sjukskrivningstiden.

Det kan vara bra för en del kanske, men man ska inte låtsas att dessa förändringar kommer för de sjukas skull.

Reinfeldt anser också att de sjukskrivna ska tvingas söka nytt jobb t.o.m. i andra branscher..

Det är helt enkelt vanlig högerpolitik fast nu med mer politiskt extrema inslag.


8 svar till “Moderaterna vill sätta åt sjuka och arbetslösa”

 1. Men det finns inte en miljon industriarbetare som har brutit benen.
  Jinge, varför finns det EN MILJON svenskar som är sjukskrivna eller förtidspensionärer?
  Skriv några rader om din älskade regering istället för att låtsas att Reinfeldt är vår statsminister.

 2. Men snöözer! ”din älskade regering” ????? :-) :-)

  Du vet bättre än så Snözis! Jag ger inte ett kvarts skvatt för denna regering. Men jag hävdar bestämt att en borgerlig blir sämre än sämst.

 3. ”Moderaterna vill samtidigt att man ska kräva sjukintyg från fjärde dagen i stället för som nu, från den åttonde dagen.”

  Jag läste någonstans att de ville ha intyg redan från första dagen. Hur ska sjukvården klara av anstormningen av snoriga patienter när förkylnings- och influensavågen sätter in? Är det inte redan tillräckligt med köer? Är det väl utnyttjade resurser att ha läkare som konstaterar att folk är förkylda, snorar och feber? Eller vill man kanske att dessa ska gå till jobbet i alla fall, och smittar ner resten av personalen?

 4. Ja det blir jättesmitta i Sverige om borgarna får som dom vill och hur effektiva blir svenskarna då när de skall jobba sjuka eller belasta sjukvården med intyg? De flesta sjukdomar läker ut av sig själva och den första veckan räcker oftast till för att man skall kunna piggna till. Sjukvården går redan på knäna. Borgarna vet inte vad de pysslar med eftersom de lever i det blå. Vi är dessutom redan de mest utbrända och de som jobbar mest.
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=458356

 5. På TV i går sa de att de ville att arbetsgivaren skulle kunna kräva sjukintyg från första dagen, samt att de nu framför sina krav på lägre ersättningar – trots att de tidigare i samråd inför press kommit överens om annat. Men den samsynen höll inte så länge.

  Annica

 6. Arbetsgivarna har redan rätt att kräva sjukintyg från första dagen. Det regleras i avtalet.

  Men det löser ju knappast problemet med långtidssjukskrivningar.

 7. ”pumpar 45% av sin förmåga, men det räcker ju för att hålla huvudet syresatt så jag kan nog räkna med att bli flyttad..”

  Vad klagar du på 45% då kan du väl böja dig ner och ta upp papper, du kan ju åka permobil och städa på stan … du är ju fullt arbetsför. dessutom du är ju lika effektiv som hela timbro tillsammans.

  Jag skall ju med få sänkt ersättning för att bli mer jobbbenägen och jag har fötter stora som fotbollar, syresättning av blodet som stannar vid 84% på dagtid och går ner under 60% på natten kan inte gå 30 meter sover med respirator . Min ersättning skall dom sänka till 4800 i månaden. Jag tror dom vill att jag skall göra hemsidor åt dom efter valsegern. dom tycker att jag kan sköta det liggandes.

 8. ”Vad klagar du på 45% då kan du väl böja dig ner och ta upp papper, du kan ju åka permobil och städa på stan … du är ju fullt arbetsför. dessutom du är ju lika effektiv som hela timbro tillsammans.”

  :-) :-) :-)

  ”Jag skall ju med få sänkt ersättning för att bli mer jobbbenägen och jag har fötter stora som fotbollar, syresättning av blodet som stannar vid 84% på dagtid och går ner under 60% på natten kan inte gå 30 meter sover med respirator . Min ersättning skall dom sänka till 4800 i månaden. Jag tror dom vill att jag skall göra hemsidor åt dom efter valsegern. dom tycker att jag kan sköta det liggandes.”

  Ja men det är för djävla bedrövligt. Det finns alltid de som har det värre. Har du läst postningen från han som bytte hjärta som jag har här?

  Nu tror jag egentligen inte att de räknar med att du ska ut och jobba, inte jag heller trots att min pump än fungerar.

  Vinner den där loppcirkusen valet så får vi samla ihop alla halta och lytta och bosätta oss framför riksdagshuset med visselpipor. Vi får fixa ett bilbatteri åt dig med en kompressor ifall du inte orkar blåsa hela tiden.

  Jag blir så förbannad!! :-(