Moderaterna – samma ideologi som förr


Högerpartiet är samma gamla högerparti som det alltid har varit, det som skiljer från förr är bara deras numera tillrättalagda och stylade framtoning.

Affischen här till höger skulle de givetvis kunna använda idag också. Fredrik Reinfeldt låtsas bara att han är positiv till HBT-världen, och det låtsasengagemanget beror inte på något annat än partitaktiska överväganden.

Barnens förvildning är en gammal högerskröna. Tala privat med en slumpmässigt utvald höger-
partist som är 50+ och du får samma svar i 99 fall av 100. Det ska vara ordning och reda och barn ska ledas in på rätt väg med ett stadigt tag i örat.

Sedernas förfall, ja läs om första stycket. Hör du en moderat tala om att det är viktigt att folk får bestämma över sig egen sexualitet då har du gått fel. Du har i så fall nämligen hamnat på ett möte där publiken består av TV-kameror och mikrofoner.

Högern är, precis som vanligt, löntagarnas och kvinnornas fiender precis som de är fackets största motståndare. De vill ha en skatte-
subventionerad piga i varje överklasshem…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, högern, moderaterna, pigavdrag, reinfeldt, val2006[/tags]


5 svar till “Moderaterna – samma ideologi som förr”

  1. Vänsterpartiet är idag samma sak som för 100 år sedan. Alla oliktänkades största motståndare.

  2. Trodde du skulel förstå. Du säger att moderaterna är samma som för 50 år sedan utan några egentliga belägg för det. Min poäng är att det i sånna fall är högst troligt att vänstern är samma sort som för 50 år sedan.

  3. Klart att de inte har samma ideologi nu som för 50 år sedan, för femtio år sedan var det enbart konservatism, nu är det konservatism och liberalism i kombination.

    Jinge visar dock med all önskvärd tydlighet genom sin text att han har en aningens egen uppfattning om vad ”ideologi” är för något.
    Kanske menade han ”Moderaterna – samma politik som förr”, fast det stämmer ju inte heller.