Moderater uppmanar till lagbrott nu igen!


Ett par moderata kommunpolitiker uppmanar i dagens Brännpunkt i SvD folk att obstruera och bryta mot lagen.

Från och med januari 2006 kommer de att ändra de kommunala reglerna så att föräldrar kan ansöka om att bli dagbarnvårdare åt sina egna barn.

SvD: ”Nästa år kan föräldrar för första gången i Sverige stanna hemma med sitt barn och få ersättning av kommunen, skriver Mats Gerdau och Maria Stockhaus.”

”Vi tänker inte fråga om lov. Vi lägger fram förslag inom kort, förslag som kan genomföras vid årsskiftet eller under kommande år och inte kräver statlig dispens.”

”Den juridiska konstruktionen blir med nuvarande lagstiftning lite komplicerad, men går i korthet ut på att man ansöker om att bli auktoriserad som privat familjedaghem med de regler om försäkringar, företagsbildning, skatter och annat som gäller. Man anlitar sig själv som familjedaghem för sitt barn och tar emot barnomsorgschecken själv. I reda pengar handlar det om 5 000-6 000 kronor i månaden per barn.”

”För moderna familjer är det viktigt att kunna kombinera yrkesliv med en aktiv familjenärvaro där föräldrarna delar på ansvaret. De måste få bestämma själva hur de vill lösa sin barnomsorg, vi är trötta på socialdemokraternas förmynderi.”

Att det inte varit lagstiftarens mening, och därmed är ett lagbrott, spelar mindre roll. Moderater bryter gärna mot lagen, särskilt då det är ett valår.

Och när de talar om ”moderna familjer” ovan ska det nog läsas som ”moderata familjer”.

Det är ju inte första gången moderater medvetet bryter mot lagar och förordningar. Stockholm håller fortfarande på att betala de utgifterna moderaterna struntade i då de obstruerade ”Robin Hoodskatten”..

Läs i SvD!


12 svar till “Moderater uppmanar till lagbrott nu igen!”

 1. De där djävlarna borde slängas i fängelse direkt. Att planera brott och skriva om det i tidningen är extra försvårande.

 2. Hahahaha! Här ondgör sig vissa från vänstern pga ett lagbrott! Är kritiken gentemot vänstern stöd(finansiella)till terrorister lika hård? ;)

 3. Tycker de gör helt rätt! Sossarna har gjort så stora inskränkningar i det kommunala självbestämmandet att provokation är helt i sin ordning enligt min mening.

 4. Sen undrar man ju vart moderaternas avsky för ”bidrag” tog vägen??

  Det är tygligen skillnad på bidrag och bidrag, om de går till att återskapa 1800-talets medel- och överklassfamiljestruktur, till de rika eller storföretagen, då är de tydligen helt OK, om de ges till sjuka, arbetslösa eller fattiga, då är de dåliga.

 5. ”Det är tygligen skillnad på bidrag och bidrag, om de går till att återskapa 1800-talets medel- och överklassfamiljestruktur, till de rika eller storföretagen, då är de tydligen helt OK, om de ges till sjuka, arbetslösa eller fattiga, då är de dåliga.”

  Ja och som du ser så tycker brunhögerns representanter att det är helt i sin ordning. Men brott som brott. Hoppas att de tycker att det är i sin ordning att bli rånade oxo..

 6. Idag får dagisen 5000-6000 per månad och unge de tar hand om. Moderaterna vill alltså göra det möjligt att själv ta hand om ungen och behålla pengarna själv. Om det krävs att man går runt lagen med en juridisk fint för att kunna realisera detta så är det inte direkt allvarligt. Det som är intressant att diskutera är den politska frågan.

  Självklart kommer det att vara mest kvinnor som är hemma med barnen. Men är inte vuxna människor själva kompetenta att avgöra om de vill vara hemma med barnen eller ha dem på dagis?

  Att endast ge statligt stöd till en barnomsorgsform med motiveringen att det är dåligt för jämställdhetsstatistiken om för många kvinnor är hemma med barnen är en inställning som andas stora mängder översitteri. (Däremot finns det flera andra goda argument för dagis, men det är en annan sak).

  Jämlikhet innebär att ge alla lika stora möjligheter, inte att tvinga folk att agera på ett sätt som leder till jämna siffror.

 7. ”Om det krävs att man går runt lagen med en juridisk fint för att kunna realisera detta så är det inte direkt allvarligt.”

  Tänk om nyliberalerna hade samma inställning i alla frågor om att följa lagen. Klappar man en moderat på käften så är inte det så allvarligt. Sticker man kniven i någon, bara några centimeter så är det egentligen ok.

  En sådan inställning till lag och rätt skrämmer skiiten ur mig!!

  Fy fan så skrämmande!

 8. ”Självklart kommer det att vara mest kvinnor som är hemma med barnen.”

  Varför ska det ses som självklart att just kvinnorna ska vara hemma och ta hand om barnen?

  ”Jämlikhet innebär att ge alla lika stora möjligheter”

  Men det här förslaget är inte könsneutralt, vilket jag försökte förklara för dig på min sida (förlåt för gratisreklamen, Jinge!).

  Men inställningen till lag och ordning är skrämmande. Du anser alltså det vara rätt att bryta mot lagen när det passar ens syften?

 9. Intressant kommentar om lagligheten. ”Det är inte lagstiftarens mening, och därmed olagligt”. Häpnadsväckande och avskyvärt!!! Det för tankarna till totalitära stater där makt är rätt.
  Lagstiftaren får förbjuda det den inte tycker om. Det som inte uttryckligen är förbjudet är faktiskt tillåtet i en rättsstat. Men det är så typiskt – när vänsternissar inte gillar något så säger de alltid att det är olagligt i stället för att argumentera emot. Och argumentera emot valfrihet borde väl vara en van uppgift för vänstern?