Moderat pedofil på Ekerö?


Bloggen Rättvis och Balanserad är tillbaka efter en tids inaktivitet. Och vilken återkomst sedan..

Så här skriver han: ”Om någon från vänster blocket hade låtit en person dömd för pedofili hade både aftonbladet och expressen kört detta på löpsedlarna. När det var en moderat lokalförening så blir det en notis i, jag tror det var, Stockholms city. Detta tror jag beror på två saker. Vänstern granskas alltid hårdare än högern i media, när någon vänsterpartist eller socialdemokrat gör bort sig blir det krigsrubriker. När moderaterna gör det samma uppmärksammas det inte alls.”

Och det har han ju helt rätt i. Man behöver minsann inte vara spågubbe för att inse hur löpsedlarna skulle sett ut..


10 svar till “Moderat pedofil på Ekerö?”

 1. Läs kommentarsreglerna och skriv om kommentaren Magnus! Den var intressant men inga namn! /Jinge

 2. Du brukar ju anklaga och i närmast förföljelsemani namnpublicera mindre anonyma bloggare som skriver om mellanösternpolitik — du vet vad jag syftar på (och det skulle inte förvåna mig om du här och nu skulle hosta upp personens namn igen, med sedbvanliga anspelningar på att denne är närmast brottlig). Nåväl. Utan det namn som sen länge är offentliggjort i media och där personen själv gått ut och erkännt med namn och allt; Varsågod:

  En pedofil som är med i ett provval till någon lista, men som inte lyckas eller är aktiv inom ett parti, vad är det för nyhet? Om en pedofildömd har en politisk position eller till och med en hög sådan så är det naturligtvis en nyhet, men det som skedde här har garanterat skett i andra partier och provvalet innebär ju den pröving som stoppar kandidaten.

  ”Dico” — som du ju med kanske redan vet (expressen.se i dag) är SSU-ombudsmannen för Stockholmsregionen — hade även en bild på Reinfeldt med texten ”rösta på din pedofil”.

  Denne SSU:are anklagar även andra i ren förtalsanda, t ex den som hade en mobiltelefon som haft samtal med en sexlinje men som inte alls har bevisats vara skyldig för det hänger SSU:aren ut med namn och bild. Något som naturligtvis inte media gjort!

  För övrigt, och även om det var personens sambo som ringde samtalen, tror du att någon sosse någon gång ringt en sexlinje? Vaar går gränsen för förtal? Jag skulle bli MYCKET förvånad om INTE SSU-ombudsmannen gått över den gränsen!!

 3. Ja förresten. Varför har du du dubbla standards vad anonyma bloggare beträffar?

  Jag anser inte vitsen med att hålla denne SSU-höjdare, som nu själv i media offentliggjort vad han bloggat, måste hållas anonym i bloggosfären. Det är ju bakvända världen, då ju bloggosfären knappast ska vara mindre avslöjande än övriga media, inte sant?

  Men att de som inte gjort någon något illa samt önskar vara anonyma borde kunna få vara det utan den häxjakt som ni vänsterbloggare bedrev på Du Vet Vem.

  Jag respekterade förresten tidigare när jag läste ”Rättvis och balanserad” den bloggarens vilja att vara anonym, då jag trodde att det var en bidragstagande arbetslös psykopat som hade bloggen. Men jag ansåg (kommenterade!) då som nu att personen sysslade med förtal. När det nu visat sig vara en SSU-höjdarens kommer ju saken i ett lite annat läge, inte sant?

 4. Jag visste inte att han redan var uthängd i Expressen. Det var skälet till att jag inte släppte fram din kommentar. F.ö. är det bara SÅÅ djävla typiskt att borgarna beklagar sig och gör en affär av detta. DE borde för sjutton sopa sin egen bakgård i stället!

 5. Roligast är att Reinfeldt verkar lipa mest åt den totalt oskyldiga lika som bär-bilden. Expressen väljer aktivt att inte se Dico-händelsen ur ett objektivt perspektiv. Märks tydligt på benämningen Dicos blogg ges; ”Pedofilbloggen”. Otroligt märkligt alltihopa.

 6. Vi har nu en situation där den mäktigaste mediaägaren Bonnier aggressivt kampanjar för att få till en högerregering. Detta kanske inte är någon nyhet i sig men jag tycker att kampanjen är mer aggressiv och förs mer oblygt på nyhetsplats än tidigare.

 7. Inte underligt alls, som elliv påpekar, att det bara är socialdemokratiska övertramp som slås upp stort i massmedia.
  Socialdemokraterna får ju skylla sig själva när man gjort sig av med i stort sett hela sin press! Så ogenomtänkt att jag nästan inte trodde att det var sant. Sannolikt gjorde man det för att slippa intern kritik när man övergav en traditionell socialdemokratisk politik och ”förnyade sig” som man kallar det. Sedan fanns det en annan sida av saken också – oops, tänkte inte på det – kanske!

 8. Dessa förtalskampanjer som gått ut från sossarna partihögkvarter och från SSU säger mer om de personer som ligger bakom än det säger om den förtalade. Som det gamla ordspråket säger, ”det är genom sig själv man känner andra”.

  Sen så får man tacka (s) för ytterligare en draghjälp till en borgerlig valseger i höst :) Förresten, har du läst Liza Marklunds krönika i Expressen idag? http://expressen.se/index.jsp?a=534968