Ministerstyre av Thomas Bodström


Rapport berättar ikväll att Thomas Bodström ägnar sig åt ministerstyre och springer USAs ärenden.

SVT: ”Det var USA:s regering som låg bakom tillslaget mot fildelningsnätverket Pirate bay i går, enligt uppgifter till SVT:s Rapport. Bodströms statssekreterare ingrep. En delegation med företrädare för justitiedepartementet och polisen mötte i april amerikanska myndigheter som tog upp frågan på begäran av Hollywoods intresseorganisation MPAA. Justitiedepartementet bad sedan polis och åklagare att agera. När de svarade att rättsläget var oklart kontaktade justitieministerns statssekreterare riksåklagaren och rikspolischefen som gav order om handling, erfar Rapport.”

Det har väl alla vetat hela tiden kanske, men nu har han faktiskt ägnat sig åt ministerstyre och det är inte så bra. Stämmer uppgifterna så räcker det inte med en pudel a´la trippel mollbergare med pik..

Rapport har uppenbarligen på fötterna och i då har Thomas Bodström gjort en katastrofal felbedömning. Rättsläget förändras inte en millimeter av att riksåklagaren, rikspolischefen och statssekreteraren på Justitiedepartementet ingriper på uppdrag av ansvarig minister.

Det är exakt likadant som det var innan, nu med den lilla detaljen att Bodström nu brutit mot konstitutionen. Och så särskilt liten är den inte kommer det visa sig..

Nu har högeralliansen fått sin skandal..


Bilden i repris, passande eller hur?

[ Läs/Se Rapportinslaget ]

[ Piratbyråns blogg ]

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bodström, ministerstyre, usa-lakej, The Pirate Bay, fildelning[/tags]


20 svar till “Ministerstyre av Thomas Bodström”

 1. Ja det går att få hyglig fart på Poliserna när tillsägelsen kommer från ”rätt”håll.
  50 poliser på noll tid.

 2. Men Bodström är jurist? Kan han inte konstitutionen? Förstår han inte?

 3. Regeringen USAs ärenden och griper 3 unga svenskar utan att laglig grund finns.
  Det är nu dags för ministären Persson att avgå.

  Sorgeligt men sant.
  Bloggaren KAS

 4. Man kan konstatera att sossarna gör som de brukar. Och det kommer fortsätta precis likadant. Redan ikväll startar den stora dementimaskinen, var så säker!

 5. Om det finns laglig grund eller inte är svårt att bedöma. Den åklagare som tidigare utrett frågan ansåg inte det. Att departementet uppenbarligen bestämde sig för att det fanns det är själva ministerstyret. I alla händelser så fanns det noll anledning att omhänderta piratbyråns server. Den skyddas av yttrandefrihetslagstiftningen.

 6. Det är dags att välkomna Alliansen + Piratpartiet, som med stor sannolikhet kommer att styra landet ihop från och med september…

  Jag ser fram emot det!

 7. Piratpartiet kan du glömma. Även om sossarna förlorar så ligger de så långt från riksdagen man kan.

  Och Yabosid! Tyvärr tror jag inte att fängelse ingår i påföljdsskalan.. :)

 8. Nej sorry Yabosid! En röst på Piratpartiet är en röst på Folkpartiet och resten av högeralliansen..

 9. Ifall det är sant att rikspolischefen och riksåklagaren har låtit sig hunsas av en grundlagsbrytande Boström till att bryta mot lagen, är väl JO-prickningar av dem det minsta vi kan begära. Ifall de mot bättre vetande (hade klart för sig att Pirate Bay inte brytit mot svensk lag) har beordrat polistillslag och DNA-provtagning (!) har de brutit mot lagen och bör fås att lämna sina tjänster.

 10. En liten reality-check för ”Anabel”. Borgaralliansen är ännu värre än sossarna vad gäller upphovsrätt, avlyssning osv.

 11. Anders! Det är märkligt att folk inte inser det. Den som dessutom tror att Piratpartiet kommer in i riksdagen är mer än lovligt korkad. En röst på dem innebär i praktiken en röst på Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna.

  Att över huvud tagen inbilla sig att Piratpartiet kommer in är en rent magnifik dårskap.

 12. Det är i alla fall dags att vi får en regering som inte går USA’s ärenden hela tiden. Och som försöker mörka det desutom.
  Om piratpartiet hjälper till med det så är det nog värt det. Det är dags att straffa ut det beteende vi sett.

 13. Jag tror tyvärr att ett stort skäl till att folk är förvirrade var högern och vänstern står i frågan är att vi har ett vänsterparti som driver högerpolitik i frågor om upphovsrätt och fildelning. Tragiskt men sant. Jag tror inte heller piratpartiet kommer in i riksdagen, däremot ska man inte underskatta hur betydelsefull filderlningsfrågan är för stora väljargrupper. En liknande revolution av människors mäjligheter att tillgodogöra sig kultur från världens alla hörn och kanter får man nog gå tillbaka Guthenberg för att hitta.

 14. Piratpartiet kan inte hjälpa till med det eftersom de, även om de skulle få massor av missnöjesröster, aldrig skulle nå upp till 2%. Troligen skulle de inte ens få 1% av rösterna.

  Att ett antal datafreaks förklarar dem evig trohet är visserligen rart, men det är alldeles för få. Varenda röst går till borgarna och det blir ur askan i elden.

 15. Tyvärr stämmer det som Jinge säger: sossarna är pest, men borgarna är cancer-aids vad gäller de här frågorna: yttrandefrihet, integritet och digital kulturpolitik. Folkpartiet vill ju för sjuttongubbar ha en SÄPO-agent på varje skola, och allt som en näringslivsorganisation säger (MPAA, Antipiratbyrån, Svenskt Näringsliv mfl) är för dem per automatik en lag att följa.

 16. Tomas: Vilka partier skulle den regeringen bestå av menar du? De enda två partier mig veterligen som skulle kunna stå upp mot USA är väl MP och VP nu när sossarna har fegat ur.