Miljöpartiets tillkortakommanden


I morse berättade de på Ekot att Miljöpartiet motsätter sig att nedladdning av film och musik ska göras olaglig.

Så långt är det nog många som för-behållslöst håller med dem, men i en intervju på Ekot med en av förslagsstäl-larna så hävdade han att de som tillhandahåller bredbandstjänsterna är de som borde betala upphovsmännen. Intressant tankegång faktiskt – för den dagen aktieägarna börjar betala ur egen plånbok är nog tämligen avlägsen.

Om Internetleverantörerna tvingas att betala för vad deras kunder laddar ner på nätet så kommer avgifterna att höjas blixtsnabbt. Kanske uppåt 50-100%.. Och jag tvivlar starkt på att de som vare sig tankar hem musik eller filmer är speciellt intresserade av att få sina avgifter fördubblade. Ska upphovsmännen kompenseras så måste det sannolikt till andra åtgärder och den första bör givetvis vara att inte göra misstaget att rösta på miljöpartiet i kommande val..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, miljöpartiet, fildelning, internetleverantörer, upphovsmän, avgifter, kongress, förslag[/tags]


2 svar till “Miljöpartiets tillkortakommanden”

  1. Om man ser till omfattningen av nedladdning så betvivlar jag att ens 50-100% räcker..
    Och förslaget är väl inte det enda, eller det knasigaste av mp’s knasiga förslag.
    Ibland tror jag att miljöpartister röker lite för mycket av alla de ”örter” de vurmar om.

  2. Det ser mer ut som en PR-kupp för att få oinsatta personer att rösta på dom för att de har hippat till sin valplatform. Samtidigt som deras förslag inte förändrar något till någons fördel. Piratpartiet är fortfarande det enda parti som verkligen vet vad de pratar om när det gäller fri kultur och fri information samt ett stärkande av privatlivet.