Memri + CIA + Mossad = Bin Laden?


Usama Bin Laden har framträtt i Aljazeera nu igen, återigen med ett ljudband med okänt ursprung.

Som vanligt kan man ställa sig en del frågor med anledning av det som framkommer i media. Enligt Ekot ska han sagt ”västvärldens försök att isolera den palestinska Hamasregeringen är ett bevis för ”sionisternas krig mot islam”.

Till att börja med så är Bin Ladin en tämligen välutbildad person. Skulle han verkligen hänge sig åt så billig retorik? Och att ”bojkotta västvärlden som hämnd för Muhammedkarikatyrerna”?

Oavsett om det handlar om sionisternas krig mot islam eller ej så kan jag inte komma ifrån att uttalanden som dessa passar desinformatörer som Memri + CIA + Mossad som handen i handsken…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bin laden, memri, cia, mossad, desinformation[/tags]


16 svar till “Memri + CIA + Mossad = Bin Laden?”

 1. Bloggade just väldigt kortfattat om att Hamas precis som flera gånger tidigare distanserar sig från al-Qaidas form av islamism.

  Att bin Ladin verkligen tycker så här tvivlar jag inte på.

 2. UBL är alltså besviken på västvärlden för att dom inte samarbetar med Hamas och gör ett uttalande om det.

  Låt mig gissa att det snart kommer att skrivas i propagandan att ”att uppta ett samarbete med Hamas skulle vara som att kapitulera för Al-qaida”

  Lite förvånad är jag dock att Al-qaida fortfarande inte har kunnat ladda upp den där skakiga och icke-skärpa-inställda video-kameran, den som dom använde sig av när UBL erkände att han låg bakom 11/9 2001. Dvs, varför inga bilder?

 3. ”Dvs, varför inga bilder?”

  Dom hittar väl ingen som är tillräckligt lik Bin Laden..

  Det är inte lätt att vara desinformatör..

 4. Bulten, kanske Bin Laden har bytt utseende och inte vill att CIA och alla andra som vill få tag i honom skall veta hur han nu ser ut? Jag vet att jag i alla händelser skulle leta upp en plastkirurg om jag var så jagad.

  Visst passar det Mossad och Bush att Bin Laden stödjer Hamas, fast å andra sidan passar det honom också. Tyvärr har fanatikerna på båda sidor ett intresse av att blåsa upp konflikten och förhindra försök till fredlig dialog. Säkert kommer vi också få höra att vi nu inte får tala med Hamas för att inte ge efter för Bin Laden, viket är sjukt för antagligen är det precis det han vill. Enda sättet att inte ge efter för terrorister är att ignorera dem och göra vad som är rätt oberoende av om det går med eller mot vad de säger.

 5. Jag tror Usama Bin Laden är George Bush’s bästa vän. Bush ringer väl honom varenda gång han har en politisk kris.
  ”Tja, Usse..ehh…jag har hamnat i problem igen. Kan inte du spela in ett litet meddelande så att mina opinionssiffror blir lite bättre? Vi ses väl på nästa Olje fest på hawaii?”

  Usama Bin Laden hjälpte Bush vinna senaste valet. Några dagar innan så kom det ett inspelat hot mot USA och folk slöt upp bakom sin president. Jag tror allt detta bara ett spel för gallerierna. Finns så många saker som talar emot den officiella story om det som hände 11:e september.

 6. Här frodas konspirationsteorierna friskt… jag tror mer på Bin Ladin = Thomas Ledin, ärligt har något sett honom sedan 9/11?

 7. Thomas, gäller ignoreringsprincipen även om det är CIA och/eller Mossad som står för terroriserandet? Ska vi ignorera att CIA står bakom Al Qaida (för att slåss mot Ryssarna)? Ska vi ignorera att Mossad står bakom Hamas (som motvikt till Fatah och PLO)? Vad mer ska vi ignorera? Eller finns det någon bättre i princip i dessa fall? Och på vilket sätt skulle ignorans om detta innebära att inte ge efter?

 8. Är du seriös? Allting är inte Hollywood, Jinge. Sluta kolla så mycket på film alternativt kom till insikt. Underhållande konspirationsteori, tyvärr dock helt osannolik. Kom gärna med fakta eller ens trovärdiga insinuationer så kan vi göra det här lite mer spännande.

 9. Enligt vad jag vet (inte tillräckligt) så är Hamas ideologi inte alls samma som Al-Qaidas. Al-Qaida har i så fall mer med Hizbollah och islamiska Jihad att göra, inte med Hamas. Hamas håller sig också helt inom de ockuperade områdena/Israel, och attackerar varken judar, israeler eller andra utanför landets gränser (till skillnad från Al-Qaida).

  Är inte heller benägen att tro på den här konspirationsteorin. Inte många palestinier tror heller att Mossad är de som ”står bakom” Hamas, varför skulle de då rösta på dem? Det är sant att Israel stödde Hamas som motvikt mot Fatah, men det var tjugo år sedan under den första intifadan.

  Vad jag tror att Bin Laden, Nasrallah och diverse ledare för palestinska utbrytargrupper i Damaskus är skiträdda för är att Hamas mjukar upp sina positioner, förklarar sig beredda att förhandla med Israel i vilken form som helst och visar någon slags beredskap till att integrera sina miliser under ett enat palestinskt kommando (premiärministern). Det sista Bin Laden vill se är kompromissberedda islamister, eftersom det skulle delegitimera hans egen kamp inifrån. Efter bombningarna i Amman (där enbart araber, inklusive några högt uppsatta palestinier dödades) är Al-Qaida inte så där enormt populära i den här regionen.

 10. Vem har skrivit att Mossad ”står bakom” Hamas?

  Andemeningen i min postning var att Usama Bin Laden inte lever utan att Memri, CIA och Mossad spelar vidare med det kortet och har skapat en falsk Bin Laden.

  Citerar du något annat än min postning möjligen ??

 11. R! Ska vi ignorera att Mossad står bakom Hamas (som motvikt till Fatah och PLO)

  Jag begrep inte vad Anna hade fått för hjärnsläpp, nu hajjade jag att jag bör läsa igenom alla kommentarer på min egen blogg.. :-)

  Ytterst intressant konspirationsteori du för fram. Varför tillägger du inte oxo att det egentligen är Bush som står för finanserna oxo..? :-)

 12. Står bakom är fel tempus, men jag har inte sett någon som förnekar att Mossad åtminstone vände ett blint öga till Hamas tidiga aktiviteter, antagligen i hopp om att splittra och radikalisera palestinierna.

 13. JoBo och andra, det förnekas inte i Israel heller. Bara en liten förbättring: Mossad är ansvarig för ”aktiviteter” utanför landets gränser. Den ansvariga säkerhetstjänsten för Israel och de ockuperade områdena heter Shin Bet, Shabak i dagligt tal.

 14. LÄs igenom kommentarsreglerna och se om du kan lista ut varför denna kommentar är struken! /jinge