Meka aldrig med något som fungerar


Tänk att det ska vara så förbaskat svårt att lära gamla hundar att sitta. Jag VET faktiskt att man inte ska skruva i onödan.

Natten har varit svår kan jag berätta. Vid 02.00 kände jag mig föranlåten att installera om Outlook, och det är klart, sådant går ju snabbt och smidigt, eller hur? Om kamrat Murphy inte är tillstädes så går det i alla fall fort. Outlook ville i alla händelser inte starta efter att jag gjort en ”reparation” av den. Jag försökte faktiskt med alla varianter, avinstallerade sedan hela paketet och startade en ny installationsrunda med Word, Outlook och Excel. Allt såg perfekt ut.

Ända till jag försökte starta något av programmen.. – Gå till kontrollpanelen och justera, tyckte datorn. Outlook hävdade att den inte hittade datafilerna och frågade mig var jag gömt dessa. Sedan dök programmet och frågade om jag skulle skicka felmeddelande till Misro$oft eller inte. Oavsett vad jag svarade avslutades programmet – och startades om igen utan min medverkan.

Nåväl, jag är en klok karl så jag hade en fullständig backup på en annan av datorn diskar. Sagt och gjort och jag åter-installerade Windowsfiler, Programfiler och de som ryms i den mapp som heter Program Files. 3 ½ timme skulle det ta så jag fick faktiskt lite sömn.. Det var klart när jag kom till medvetande igen och glad i hågen botade jag om datakräket.

Men icke..

Samma problem som förut och först 12 timmar efter att jag började skruva så har jag fått det att fungera som det ska igen. Det är så sant så sant – Meka aldrig med något som fungerar!

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]windows, murphy, outlook, ominstallation, backup[/tags]


4 svar till “Meka aldrig med något som fungerar”

  1. Jag tror mer detta är ett fall av ”meka aldrig med nåt från Microsoft och förvänta dig att det funkar logiskt”.