McCormac, Nussdorf och Moynihan sågade i Aftonbladet!


Torsten Kälvemark sågar dessa före detta bloggare jäms med fotknölarna i en artikel i Aftonbladet 23/5.

AB: Men den allvarligaste fråga som måste ställas till ledningen för Stiftelsen Fritt Näringsliv och Timbro – huvudmännen för NMI – är ändå denna: Hur kan man låta sin mediepolitik kapas av ett gäng extrema nyliberaler som mest är ute för att försvara en främmande stormakt?

I styrelsen för stiftelsen sitter ju ändå personer som borde känna ett visst samhällsansvar, som Göran Tunhammar och Agneta Dreber. Vet de inte vad de när vid sin barm? Och ligger det verkligen i deras intresse att främja en politisk världsbild som även med amerikanska mått ligger till höger om den traditionella högern?”

Det är utomordentligt bra att dessa högerextrema bloggare som nu engagerats av Timbro och Svenskt Näringsliv nu får medial uppmärksamhet. Man kan i högsta grad ifrågasätta ”tänket” hos tankesmedjan Timbro när de engagerar folk vars renommé är så uppenbart nersolkat.

Kälvemark avslutar sin artikel med: ”En kritisk mediedebatt är verkligen viktig även i Sverige och NMI skulle med rätt ledning kunna göra en betydande insats. Ingen har till exempel ännu riktigt granskat de senaste årens största publicistiska skandal.

Jag tänker på DN:s indirekta lansering av Irakkriget genom Per Ahlmarks mytomaniska krönikor hösten 2002 och våren 2003. Om den gamla bloggartrion McCormac, Moynihan och Nussdorf vill ha något riktigt saftigt att bita i när det gäller journalistisk faktagranskning skulle de kunna börja i den änden.”

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, Torsten Kälvemark, timbro, nmi[/tags]


16 svar till “McCormac, Nussdorf och Moynihan sågade i Aftonbladet!”

 1. DN-Ledare och Ahlmark.. faktagranskning? Overkill då de redan är irrelevanta och utskrattade. Tycker synd om Barbro Hedvall att sitta på en sådan förljugen redaktion.

 2. Det är bra att Torsten Kälvemark har reagerat och att Aftonbladet publicerar kritiken mot ”Näringslivets Medieinstitut”. Men varför har inte DN skrivit om denna lekstuga för amerikanska neo-konservativa? Och varför har inte Svenska Dagbladet reagerat? Det är ju framför allt dessa USA-vänliga och näringslivsvänliga tidningar som har kritiserats av NMI för att de i vissa artiklar inte varit tillräckligt USA-vänliga och näringslivsvänliga. Uppenbarligen är McCormac och hans kompisar avlönade av Timbro och Svenskt Näringsliv för att driva nyhetsrapporteringen i Sveriges Radio, DN och SvD ännu mer åt höger. Är detta verkligen något som alla Svenska Dagbladets och Dagens Nyheters läsare uppskattar?

 3. ”Är detta verkligen något som alla Svenska Dagbladets och Dagens Nyheters läsare uppskattar?”

  Kanske skälet till att det förtigs?

 4. Bra att du uppmärksammade den här artikeln! Jag skall ta upp den på min egen blogg i morgon svensk tid.

 5. Har man inte större pretentioner är så går det väl an.. :-)

  Bortförklaringen på Nussdorfs attack mot Åsa L var just – en bortförklaring som heter duga. Vi som läst hans angrepp vet precis..

 6. Det mesta finns att kolla upp via internet, på så sätt kan man ju se vilka som håller sig till fakta och tvärtom.

 7. Jepp. Och det som är raderat finns oxo kvar hos de som samlat in det. Bland andra har jag själv en hel del, plus de hotelsebrev jag fått från berörda.. :)

  Så det går inte att komma här och komma.. :-)

 8. Eftersom du håller en mycket högre stil Jinge så borde du väl ha klädsamheten att länka till NMI:s svar när du nu har uppmärksammat Aftonbladet?

 9. Nu syftade jag ju iofs inte på era dispyter, utan på Torstens påståenden;)

 10. Torstens artikel är sakligt korrekt. Av de exempel han relaterar så kan jag finna fler och grövre som han inte tar upp. Om han inte känner till dem eller inte vet jag inte.

  Men jag anser att det är stötande att någon, som t.ex. du, gör dig till tolk för vissa ur det där gänget.

  Jag tycker att det är utomordentligt bra att Sveriges största tidning nu tar upp och skriver om dessa extremister. För det är vad de är, politiska extremister.

 11. Inte konstigt att Jinges blogg är så poppis. Så bra så bra… :-)

 12. Men bråka inte Erkki!!

  Det är nog en av de som inte gillar högertokar som Mikael Nussdorf, Michael Moynihan eller Billy McCormac..

  Det är väl bra att vi är flera stycken!?

 13. Kälvemarks sågning av NMI är en lika lysande som tänkvärd profilering av den ynkliga nivån på svenska medielandskapets aktörer.
  Inte minst påminner han om Per Ahlmark som inte bara i DN profilerar sig som Bushregimens ivrigaste lakej. Glömmer aldrig hur han
  framträdde med kolumn i Washington Times till försvar för USA:s förestående invasion av Irak med vidrigt förtal av Hans Blix`integritet just inför Blix´framträdande i FN, en tarvlighet som svenska media aldrig vågat granska.
  I DN har Ahlmark istället fortsatt som krönikör på ledarsidan med bottenargument för invasionen av Irak. Vad sägs om glorifieringen av den som ett härdnde blodbad för befolkningen.
  Detta är bara två exempel.

 14. Det är förvisso roande att se hur NMI är såååå upprörda över att artikeln påstås innehålla ”grov smutskastning, lösryckta citat, förvrängda fakta och manipulerat källmaterial”

  Något som de 3 musketörerna aldrig själva dragit sig för att använda.

  Att anställa denna trojka är garanterat sättet för NMI att avveckla sig själv från alla seriösa sammanhang.