Marine Le Pen mister politisk immunitet pga. ISIS-fientliga tweets år 2015!?


DN skriver idag att ledaren i Front National, Marine Le Pen, har det besvärligt.Pressad Marine Le Pen vill samarbeta med SD ”Marine Le Pen pressas från alla håll. Fadern angriper henne, systerdottern sägs förbereda en kupp, och hennes tidigare närmaste man har just bildat ett nytt parti. Med en vecka kvar till Nationella Frontens partikongress i Lille är ledaren Marine Le Pens ställning svagare än på länge.” Där nämns också att ”I torsdags kom också besked om att utredningsdomare i Paris inlett en formell förundersökning (”mise en examen”) mot Le Pen för att hon 2015 spred vidare våldsamma bilder av terrorsekten IS avrättningar och tortyr via sitt Twitterkonto. Le Pen riskerar upp till tre års fängelse och 700 000 kronor i böter, om hon döms för brottet.”

Jag skrev om detta just i början av mars förra året. Då sattet jag in det hela i perspektivet av valdebatten i Frankrike, som ju är över. När jag nu läser artikeln igen tycker åtminstone jag att den fortfarande är tillräckligt intressant för att återpublicera. Läs vidare så får Du se!

DN skrev 2 mars 2017 ”Efter torsdagens omröstning blir Marine Le Pen av med sitt rättsliga skydd som europaparlamentariker och kan därmed åtalas för att ha twittrat tre bilder som föreställer IS-avrättningar – ett brott som kan leda till fängelse.”…”Le Pen, som antas bli en av de två personer som fransmännen har att rösta på i det kommande presidentvalet i Frankrike, blev efter en omröstning i Europaparlamentets utskott för rättsliga frågor av med sin parlamentariska immunitet. Bara tre ledamöter vände sig emot beslutet medan 18 av ledamöterna röstade för att åter göra det möjligt för en åklagare att gå vidare med ett åtal mot henne, rapporterar The Guardian. ”Bakgrunden till omröstningen är en begäran från en fransk åklagare om att få gå vidare med en utredning där Marine Le Pen misstänks ha distribuerat våldsamma bilder. I december 2015 ska Le Pen ha twittrat tre ocensurerade bilder som visar IS-avrättningar, vilket ledde till starka reaktioner från både de berörda familjerna och från politiker i Frankrike. Bland annat visade bilderna den kidnappade amerikanska journalisten James Foley som halshöggs av terrorgruppen 2014, vilket DN rapporterade om den 20 augusti samma år.”
En annan bild visar en man som ISIS eldade upp, då denne var instängd i en bur.
France's far right National Front political party leader Marine Le Pen waves on stage during her speech in front of the Opera following the National Front's annual May Day rally in Paris

Enligt fransk lag kan det vara ett brott att distribuera bilder som föreställer våldsamheter eller som uppmanar till terrorism. Som ledamot i Europaparlamentet har dock Marine Le Pen omfattats av den parlamentariska immunitet som har inneburit att hon inte har kunnat åtalas för att ha twittrat bilderna. Europaparlamentets utskott för rättsliga frågor beslutade dock på torsdagen att upphäva detta skydd mot åtal – vilket innebär att åklagaren nu kan gå vidare. Enligt fransk lag är maxstraffet för det aktuella brottet tre år i fängelse och upp till 75.000 euro i böter.

DN skriver inte att Marine Le Pen sände dessa tre tweets efter en kontrovers med en journalist som hade jämfört Front National med Isis (Daesh).

“Daesh is THIS!” Le Pen said in angry tweets showing the killings, posts that drew revulsion and criticism from bereaved families and French politicians across the political spectrum.”

DN och The Guardian
isis-dodar-islamic-state-henrettelseMarine Le Pen begår brott som kritiserar ISIS, som här är på skjutövning
I en kommentar i fransk TV säger Marine Le Pen om utredningen ”Varför utreder de mig och inte andra? Jag är parlamentsledamot och jag fördömde Daesh (IS). Det här är en politisk utredning”.

Inte har väl detta samband med presidentvaet i Frankrike?


Den pågående utredningen väntas inte kunna avslutas förrän efter att det kommande franska presidentvalet är avgjort.
Det verkar som om det europeiska politiska etablissemanget finner dessa åtgärder lämpliga nu i det franska presidentvalet. En färsk studie utförd av BVA-Salesforce visade att Marine Le Pen, som är ordförande för franska Front National, har alla chanser att vinna i den första omgången av presidentvalet. Hennes stöd i Frankrike har nyligen ökat med 2,5 procent till 27,5 procent, medan Le Pen:s konkurrenter – Emmanuel Macron och Francois Fillon – har gått ned med en procent vardera.

Varför fruktar man en seger för Marine Le Pen i det franska presidentvalets första omgång eller än värre i den avgörande valomgången? En seger för Marine Le Pen att kommer begrava EU:s ställning. Hon har lovat att hon ska försöka ta Frankrike ur EU, om hon blir president. Om Frankrike lämnar EU så försvagas EU allvarligt, eller faller ihop.
EU-frågetecken imagesCAS1TWS5
Målet är inte att låta henne vinna. Metoden påminner om förhållanden i länder med mindre utvecklad demokrati. Men EU har traditioner. EU godkände för 3 år sedan en fascistinfluerad statskupp mot den demokratiskt valda regeringen i Ukraina, som kan komma att bli medlem i EU. Och EU i sig innebär en påtagligt inskränkt demokrati i medlemsländerna.

* Vem vinner på att Marine Le Pen visar tre bilder av grovt våld av ISIS? ISIS eller dess motståndare?

Även Marine Le Pens tidigare huvudmotståndare och storfavorit Francois Fillon är illa ute.

Tillägg
Markus Limmergård har på ”Svenskt Världspolitiskt Forum” (https://www.facebook.com/groups/782645211839340/) sammanfattat: Francois Fillon som har blivit åtalad för att han anställde sin fru, har kommenterat att åtalet mot honom är ett ”politiskt mord”. Han uppger själv att han inte kommer att lämna sin presidentkandidatur, utan kommer att fortsätta trots den nya händelseutvecklingen. Francois Fillon vann förra året kandidaturen för Republikanerna och har en vänskaplig inställning till Ryssland. Det spekuleras i att det politiska mordet på honom kommer att gynna etablissemangskandidaten Emmanuel Macron. The Duran

Vem har begått det svåraste brottet av dessa två?

i Andra om: , , , ,, , ekonomi, , ,


5 svar till “Marine Le Pen mister politisk immunitet pga. ISIS-fientliga tweets år 2015!?”

 1. De tar nu bort den exakt den garant för demokrati som immuniteten var tänkt att skydda. Det är dumt och kortsiktigt. Detta kan leda till en ny fransk revolution. De som försöker döma henne, eller dömer henne, kan bli de som råkar ut för giljotinen eller t.o.m. något betydligt mer utdraget…

  ”Demokrati, som denna [Franska revolutionen], uppfanns inte av filosofisk teori eller av överklassens ledarskap. Den upptäcktes av massorna i deras sätt att agera.”
  / Raya Dunayevskaya

  ”Democracy, thus [French revolution], was not invented by philosophic theory nor by the bourgeois leadership. It was discovered by the masses in their method of action.”
  / Raya Dunayevskaya

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

  • Franska revolutioner och omstörtningar brukar vara iscensatta av deras anglosaxiska rivaler.
   Både mot monarkin och alla andra regimer fram till 1968-oroligheterna. Låt oss hoppas att Frankrikes patrioter är klart medvetna och förberedda.

 2. Naturligtvis finns inga politiska baktankar om hon åtalas, det skulle naturligtvis enbart handla om en stark strävan mot rättvisa in en rättsstat. Samma gäller naturligtvis dom nya anklagelserna mot Peter Springare, att han skulle ha letat efter uppgifter han inte fick leta efter.

  Översättning:
  J-M Le Pen är obekväm, vi måste hitta något vi kan belasta henne med.
  och
  Hm, vi fick inte P Springare fälld för hets mot folkgrupp, vi måste hitta något annat för att få tyst på honom.

  Det bör tilläggas att jag inte är en av J-M Le Pen’s supporters, och angående Peter Springare, om han nu verkligen har kommit åt uppgifter i en databas som han inte borde ha tillgång till så borde huvuden rulla i avdelningen som ansvara för system-administration och/eller på chefer som bestämmer vem som får se vad.

  (kankse det är hos polisen som med befolkningen: ”lilla vän, du bör skyddas från att se vissa uppgifter och från att känna till sanningen”)

 3. Le Pen är ett hot och ett stort problem för globalisterna, d v s bankirvampyr maffian och dess hantlangare (politiker, akademiker och polis- och säkerhetstjänsterna). Alla som sätter käppar i skjulet för deras plan om att sätta hela världen under deras fötter (spelar ingen roll vänster, höger etc) är ett hot som måste undanröjas. Le Pen är ett offer för just det. Hennes agenda är att lämna EU, att värna om nationens suveränitet, att återinföra franska valutan och att inte springa NATOs ärenden. I det har hon mycket som påminner om De Gaulle och vi vet vad med vilka läska metoder man bekämpade honom. Trump visar likheter därför måste han smutskastas med falska förevändningar om att det var Putin som satte honom vid makten. Vad gäller Le Pen funkar inte the honey trap – som i fallet Assange. Men (skumma) anklagelser om pengasvindel går hem hos goyim – det är bara att skriva om det dag in dag ut i globalisternas media. Media monopolet garanterar att osanningar och påhitt blir sanningar och fakta (i miljonklassen om det så behövs, det har vi sett ske förut).

 4. Bordet svänger; den nationella fråga blir en vänsterfråga. Kapitalet är internationellt, de arbetande är nationellt sinnade. Sen döms de ut som ”höger” av miljösocialismens proletärfientliga apparatniks.