Mänskliga Rättigheter och Personlig Integritet


Att regeringen vill införa slumpvis övervakning av telefoner och mobiler vet vi.

Dessutom ska datatrafiken spanas av, och alla mail sparas i minst ett år. Och skriver jag ”Kalasjnikov” i ett inlägg eller mail som kommer det mailet att ticka ut på en skrivare hos någon hemlig myndighet.

Dagligen möts vi av rapporter i media om mycket allvarliga terrordåd. Igår var det i Irak, för några dagar sedan var även Europa skådeplats för ett sådant.


Senaste dådet i Aftonbladet..

Men jag förstår uppriktigt sagt inte hur politiker och polis tänker. Om det är klart att all datatrafik ska skannas och sparas, likaså telefontrafik, verkar det inte rimligt att anta att terrorister väljer bort att kommunicera via data/mobiler då?

Om jag skulle ha skumma grejer för mig som myndigheterna inte skulle få rota i, ja då skulle jag inte blogga eller maila om

det. Lika lite skulle jag prata i telefon om det.

Nu är jag ju inte skum, på sin höjd en kolerisk gubbstrutt, men lika fullt så är det mina mänskliga rättigheter att inte behöva ha polis snokande i mina privata göranden och låtanden.

Och börjar jag regelmässigt pilla in ”eftersökta ord” som Kalasjnikov, Bomb, eller al-Qaida i mina brev så kan man nog ge sig attan på att andra oxo kommer att göra det. Till slut kommer nästan vartenda Internetbefordrat meddelande att ticka ut på Säpo:s och FRA:s skrivare..

För så fungerar folkhumorn..

Att polisen ska få spana på misstänkta brottslingar är självklart. Men man ska inte få spana på oskyldiga människor!

Kolla in denna länk, kul och tänkvärd..!


6 svar till “Mänskliga Rättigheter och Personlig Integritet”

 1. Efter nästa terror-attack så gör dom (politikerna) det bara olagligt att tänka på brott när man skriver brev. Lägger man in orelevant information bara för att jävlas med SÄPO så får man besök av en myndighetsperson som vänligen slår än på käften varpå han meddelar att han aldrig varit där.

  Det kommer te.x. bli olagligt i england att kalla en självmordsbombare för martyr. Anti-terrorlagarna börjar landa lite väl nära KrimTänk nu tycker jag :/

 2. Aaahh.. Tänkte inte på det. Men det är inte riktigt Säpos stil att fara runt och slå in garnityret på folk.. Även om de säkert har en annorlunda inställning till ”integritet” än jag så känner jag mig rätt så lugn. Se bara här: Kalasjnikov.. :)

  Dessutom skulle de få himla mycket att göra, tror du inte?

 3. Jag undrar vad som händer med Kontant-korts telefoner framöver då dessa inte går att koppla till en viss person.Polisen vet helt enkelt inte _vem_ som pratar i dom.Dom kan bara spåra singnalen på ett ungefär.Och har man ett gäng simmkort som man byter så går det ju inte koppla samman samtalen till dom äventuella skurkarna som ringer.

 4. Ja, skulle det införas sådana kontrollfunktioner hos våra kära myndigheter så skulle i vart fall jag protestera å det grövsta och sedan skulle jag som du beskriver börja skriva in konstigheter i varje mail och inlägg jag skriver.

  Sådana sätt att kontrollera folket som det du beskriver i detta inlägg är bara inte acceptabelt i ett fritt samhälle.

 5. Vi får väl börja göra som alltid gjort i diktaturer, skriva om allting med andra och underförstådda ord, uttrycka oss så kryptiskt att storebror inte förstår det.

 6. Hade jag haft pengar så hade skickat en kopia av ”1984” till varje europeeisk politiker med en lapp påklistrad: ”Detta är inte vad vi strävar efter, utan detta är vad vi kämpar emot.”